158660
No cover
Book
In basket
Olej rzepakowy i pasze rzepakowe Technologia tłuszczów jadalnych pochodzenia zwierzęcego Technologia tłuszczów jadalnych pochodzenia roślinnego Modyfikacja tłuszczów oznaczanie liczb charakterystycznych i wskaźników określających jakość i właściwości zykochemiczne tłuszczów Oznaczanie liczby nadtlenkowej (LOO) Oznaczanie liczby kwasowej (LK) oznaczanie liczby jodowej (LI) oznaczanie absorbancji w nadfiolecie wyrażonej jako ekstynkcja właściwa E'* oznaczanie zawartości mydeł sodowych (alkaliczność) oznaczanie zawartości barwników chlorofilowych Oznaczanie zawartości barwników karotenoidołrych oznaczanie barwy ogólnej oleju oznaczanie temperatury topnienia metodą kapilary otwartej oznaczanie zawartości fazy stałej w funkcji temperatury tłuszczy oznaczanie współczynnika załamania światła Ćwiczenia technologiczne w skali laboratoryjnej otrzymywanie tłuszczów zwierzęcych w skali laboratoryjnej i anliza tłuszczu surowego Wydobywanie oleju z surowca roślinnego metodą tłoczenia i ekstrakcji. Analiza oleju surowego Rafinacja olejów roślinnych. Usuwanie fosfolipidów w procesie hydratacji i odśluzowania Rafinacja olejów roślinnych. Odkwaszanie olejów Rafinacja olejów roślinnych. Odbarwianie olejów Frakcjonowana krystalizacja - otrzymywanie zamienników masła kakaowego Przeestryfikowanie tłuszczów przy użyciu katalizatora chemicznego Enzymatyczne Przeestryfikowanie tłuszczów z użyciem Lipozyme TL IM TT.
Sygnatura czytelni BMW: IX I 124
Availability:
Biblioteka Międzywydziałowa
Copies are only available in the library: sygn. M 14468 N (1 egz.)
Notes:
Bibliography, etc. note
Bibliografia, wykaz norm przy rozdziałach.
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again

Deklaracja dostępności