158660
Brak okładki
Książka
W koszyku
Olej rzepakowy i pasze rzepakowe Technologia tłuszczów jadalnych pochodzenia zwierzęcego Technologia tłuszczów jadalnych pochodzenia roślinnego Modyfikacja tłuszczów oznaczanie liczb charakterystycznych i wskaźników określających jakość i właściwości zykochemiczne tłuszczów Oznaczanie liczby nadtlenkowej (LOO) Oznaczanie liczby kwasowej (LK) oznaczanie liczby jodowej (LI) oznaczanie absorbancji w nadfiolecie wyrażonej jako ekstynkcja właściwa E'* oznaczanie zawartości mydeł sodowych (alkaliczność) oznaczanie zawartości barwników chlorofilowych Oznaczanie zawartości barwników karotenoidołrych oznaczanie barwy ogólnej oleju oznaczanie temperatury topnienia metodą kapilary otwartej oznaczanie zawartości fazy stałej w funkcji temperatury tłuszczy oznaczanie współczynnika załamania światła Ćwiczenia technologiczne w skali laboratoryjnej otrzymywanie tłuszczów zwierzęcych w skali laboratoryjnej i anliza tłuszczu surowego Wydobywanie oleju z surowca roślinnego metodą tłoczenia i ekstrakcji. Analiza oleju surowego Rafinacja olejów roślinnych. Usuwanie fosfolipidów w procesie hydratacji i odśluzowania Rafinacja olejów roślinnych. Odkwaszanie olejów Rafinacja olejów roślinnych. Odbarwianie olejów Frakcjonowana krystalizacja - otrzymywanie zamienników masła kakaowego Przeestryfikowanie tłuszczów przy użyciu katalizatora chemicznego Enzymatyczne Przeestryfikowanie tłuszczów z użyciem Lipozyme TL IM TT.
Sygnatura czytelni BMW: IX I 124
Status dostępności:
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. M 14468 N (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliografia, wykaz norm przy rozdziałach.
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej

Deklaracja dostępności