158660
Książka
W koszyku
(Warsztaty z Geografii Turyzmu ; t. 10)
Krajobraz jako przedmiot doświadczania w geografii i krajoznawstwie (Landscape as experience in both geography and regional and cultural studies) – Sebastian Bernat 15 Audyt krajobrazów Polski: geneza i oczekiwania (Polish landscape audits: origins and expectations) – Tadeusz J. Chmielewski 33 Rola dendroflory we wzbogacaniu walorów krajoznawczych obszarów zurbanizowanych (The meaning of trees in urban areas as a part of regional identity) – Robert Krzysztof Sobolewski 55 KRAJOZNAWSTWO 73 Krajoznawstwo i historia sztuki – wspólne początki (Heritage tourism and the history of art: common beginnings) – Dominik Ziarkowski 75 Zasoby dziedzictwa kulturowego małych miast w Polsce i ich znaczenie w krajoznawstwie (The cultural heritage resources of small Polish towns and their importance for cultural tourism) – Agnieszka Kwiatek-Sołtys, Małgorzata Bajgier-Kowalska 93 Przewodnictwo w sakralnych obiektach (Tourist guides in sacred places) – Maciej Ostrowski 109 Natura dla mieszczucha – rola miejskich muzeów przyrodniczych w popularyzacji i edukacji przyrodniczej (Nature for a city dweller: the role of natural history museums in popularizing environmental education) – Monika Kordowska, Sylwia Kulczyk 121 TURYSTYKA 141 Drzewa-pomniki przyrody jako element produktu turystyki kulturowej (Trees as monuments of nature: a part of cultural tourism) – Joanna Pietrzak-Zawadka 143 Motywacja, preferencje i oczekiwania turystów uczestniczących w spływach kajakowych na Wkrze (Motivation, preferences and expectations of tourists participating in kayaking trips on the Wkra river) – Jan Zawadka, Joanna Pietrzak-Zawadka 159 Turystyka zrównoważona na obszarach przyrodniczo cennych: konteksty teoretyczne – strategie – zastosowania (Sustainable tourism in valuable natural areas: theoretical contexts – strategies – applications)– Piotr Majdak 171 Idea zrównoważonego rozwoju w hotelarstwie na przykładzie sieci Radisson Blu (The idea of sustainable development in the hospitality sector: the example of the Radisson Blu network) – Aleksandra Jurczuk 183 Kuchnia regionalna w gastronomii hotelowej na przykładzie Poznania (Regional dishes in hotel catering: the example of Poznań) – Anna Kozłowska
Sygnatura czytelni BWF: XII I 41
Status dostępności:
Biblioteka WWFiF
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. F 8654 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga ogólna
Na grzbiecie wyłącznie tytuł serii.
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliografia, netografia przy pracach.
Uwaga dotycząca języka
Streszczenia artykułów w języku angielskim.
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej

Deklaracja dostępności