Sorting
Source
Library Catalogue
(2)
Form of Work
Książki
(2)
Publikacje dydaktyczne
(1)
Status
only on-site
(2)
available
(1)
Branch
Wypożyczalnia
(1)
Biblioteka Międzywydziałowa
(2)
Author
Martysiak-Żurowska Dorota
(1)
Niewiadomski Henryk
(1)
Parchem Karol
(1)
Tynek Maria
(1)
Year
2010 - 2019
(1)
1970 - 1979
(1)
Time Period of Creation
2001-
(1)
Country
Poland
(2)
Language
Polish
(2)
Audience Group
Szkoły wyższe
(1)
Subject
Tłuszcze jadalne
(2)
Technologia chemiczna
(1)
Genre/Form
Podręcznik
(1)
Domain
Chemia
(1)
Inżynieria i technika
(1)
2 results Filter
No cover
Book
In basket
Technologia tłuszczów jadalnych / Henryk Niewiadomski. - Warszawa : Wydaw-a Naukowo-Techniczne, 1979. - 461, [3] s. : rys., tab., wykr. ; 24 cm.
Bibliogr przy rozdz.
Sygnatura czytelni BMW: IX I 18
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 57220 (1 egz.)
Biblioteka Międzywydziałowa
Copies are only available in the library: sygn. M 2173 N (1 egz.)
No cover
Book
In basket
Bibliografia, wykaz norm przy rozdziałach.
Olej rzepakowy i pasze rzepakowe Technologia tłuszczów jadalnych pochodzenia zwierzęcego Technologia tłuszczów jadalnych pochodzenia roślinnego Modyfikacja tłuszczów oznaczanie liczb charakterystycznych i wskaźników określających jakość i właściwości zykochemiczne tłuszczów Oznaczanie liczby nadtlenkowej (LOO) Oznaczanie liczby kwasowej (LK) oznaczanie liczby jodowej (LI) oznaczanie absorbancji w nadfiolecie wyrażonej jako ekstynkcja właściwa E'* oznaczanie zawartości mydeł sodowych (alkaliczność) oznaczanie zawartości barwników chlorofilowych Oznaczanie zawartości barwników karotenoidołrych oznaczanie barwy ogólnej oleju oznaczanie temperatury topnienia metodą kapilary otwartej oznaczanie zawartości fazy stałej w funkcji temperatury tłuszczy oznaczanie współczynnika załamania światła Ćwiczenia technologiczne w skali laboratoryjnej otrzymywanie tłuszczów zwierzęcych w skali laboratoryjnej i anliza tłuszczu surowego Wydobywanie oleju z surowca roślinnego metodą tłoczenia i ekstrakcji. Analiza oleju surowego Rafinacja olejów roślinnych. Usuwanie fosfolipidów w procesie hydratacji i odśluzowania Rafinacja olejów roślinnych. Odkwaszanie olejów Rafinacja olejów roślinnych. Odbarwianie olejów Frakcjonowana krystalizacja - otrzymywanie zamienników masła kakaowego Przeestryfikowanie tłuszczów przy użyciu katalizatora chemicznego Enzymatyczne Przeestryfikowanie tłuszczów z użyciem Lipozyme TL IM TT.
Sygnatura czytelni BMW: IX I 124
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Biblioteka Międzywydziałowa
Copies are only available in the library: sygn. M 14468 N (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again

Deklaracja dostępności