156662
Brak okładki
Książka
W koszyku
Renata Bieżanowska-Kopeć, Katarzyna Galas, Teresa Leszczyńska Wpływ obróbki termicznej na podstawowy skład chemiczny cebuli (Allium cepa L.), Grażyna Jaworska, Emilia Bernaś, Aleksandra Skrzypczak, Adriana Biernacka, Adam Sidor Porównanie jakości konserw sterylizowanych z boczniaka ostrygowatego (Pleurotus ostreatus (Jacq.: Fr.) Kumm.) i pieczarki dwuzarodnikowej (Agaricus bisporus (Lange) Sing.), Agnieszka Filipiak-Florkiewicz, Kinga Topolska, Ewa Cieślik Wpływ metody ekstrakcji na zawartość związków fenolowych i aktywność antyoksydacyjną wybranych owoców i warzyw, Agnieszka Filipiak-Florkiewicz, Katarzyna Dereń, Kinga Topolska, Adam Florkiewicz, Ewa Cieślik Oznaczenie zawartości związków fenolowych i witaminy C, jak również potencjału antyoksydacyjnego owoców pigwy (Cydonia oblonga Mill), Agnieszka Filipiak-Florkiewicz, Adam Florkiewicz, Katarzyna Dereń, Kinga Topolska, Ewa Cieślik, Krzysztof Krzysztoforski Porównanie wybranych cech fizykochemicznych i właściwości spulchniających jaj pochodzących z ferm stosujących różne metody hodowli/żywienia kur, Ewa Żary-Sikorska, Hanna Czok Oszacowanie spożycia kofeiny w dziennej racji pokarmowej w wybranej grupie populacyjnej, Estera Nowacka, Teresa Leszczyńska, Aneta Kopeć, Katarzyna Pysz-Izdebska Ocena pobrania przez kajakarzy slalomistów wybranych składników mineralnych, pochodzących z całodziennych racji pokarmowych, suplementów diety i środków specjalnego przeznaczenia żywieniowego, Paweł Sroka, Tomasz Tarko, Aleksandra Duda-Chodak, Piotr Błasiak Wpływ warunków fermentacji na skład chemiczny odfermentowanych zacierów z mąki kukurydzianej, Iwona Drożdż, Małgorzata Makarewicz, Paulina Rachwalska, Aleksandra Duda-Chodak Wykorzystanie metod klasycznych i molekularnych do identyfikacji mikroorganizmów występujących w psujących się winach.
Strefa uwag:
Tyt. równoległy: Designed food
Uwaga ogólna
Tyt. równol.: Designed food.
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliogr. przy pracach.
Uwaga dotycząca języka
Streszcz. także w jęz. ang. przy pracach.
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej

Deklaracja dostępności