156772
No cover
Book
In basket
Renata Bieżanowska-Kopeć, Katarzyna Galas, Teresa Leszczyńska Wpływ obróbki termicznej na podstawowy skład chemiczny cebuli (Allium cepa L.), Grażyna Jaworska, Emilia Bernaś, Aleksandra Skrzypczak, Adriana Biernacka, Adam Sidor Porównanie jakości konserw sterylizowanych z boczniaka ostrygowatego (Pleurotus ostreatus (Jacq.: Fr.) Kumm.) i pieczarki dwuzarodnikowej (Agaricus bisporus (Lange) Sing.), Agnieszka Filipiak-Florkiewicz, Kinga Topolska, Ewa Cieślik Wpływ metody ekstrakcji na zawartość związków fenolowych i aktywność antyoksydacyjną wybranych owoców i warzyw, Agnieszka Filipiak-Florkiewicz, Katarzyna Dereń, Kinga Topolska, Adam Florkiewicz, Ewa Cieślik Oznaczenie zawartości związków fenolowych i witaminy C, jak również potencjału antyoksydacyjnego owoców pigwy (Cydonia oblonga Mill), Agnieszka Filipiak-Florkiewicz, Adam Florkiewicz, Katarzyna Dereń, Kinga Topolska, Ewa Cieślik, Krzysztof Krzysztoforski Porównanie wybranych cech fizykochemicznych i właściwości spulchniających jaj pochodzących z ferm stosujących różne metody hodowli/żywienia kur, Ewa Żary-Sikorska, Hanna Czok Oszacowanie spożycia kofeiny w dziennej racji pokarmowej w wybranej grupie populacyjnej, Estera Nowacka, Teresa Leszczyńska, Aneta Kopeć, Katarzyna Pysz-Izdebska Ocena pobrania przez kajakarzy slalomistów wybranych składników mineralnych, pochodzących z całodziennych racji pokarmowych, suplementów diety i środków specjalnego przeznaczenia żywieniowego, Paweł Sroka, Tomasz Tarko, Aleksandra Duda-Chodak, Piotr Błasiak Wpływ warunków fermentacji na skład chemiczny odfermentowanych zacierów z mąki kukurydzianej, Iwona Drożdż, Małgorzata Makarewicz, Paulina Rachwalska, Aleksandra Duda-Chodak Wykorzystanie metod klasycznych i molekularnych do identyfikacji mikroorganizmów występujących w psujących się winach.
Notes:
Tyt. równoległy: Designed food
General note
Tyt. równol.: Designed food.
Bibliography, etc. note
Bibliogr. przy pracach.
Language note
Streszcz. także w jęz. ang. przy pracach.
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again

Deklaracja dostępności