158660
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Środowisko, Zwierzę, Produkt)
Żywność tradycyjna jako element zrównoważonego rozwoju obszarów wiejskich województwa lubelskiego i podkarpackiego Znaczenie dziczyzny w żywieniu człowieka i gospodarce żywieniowej Wpływ betainy i choliny na wybrane wskaźniki biochemiczne kwri indyczek rzeźnych Czynniki warunkujace jakosć higieniczna mleka towarowego Lizozym Produkty regionalne pochodzenia wieprzowego jako możliwość rozwoju rodzinnych gospodarstw na Lubelszczyźnie Zdrowotność gruczołu mlekowego u krów z uwzględnieniem lokalnych ras bydła Możliwość wykorzystania wybranych szczepów bakterii mlekowych wzbogaconych jonami magnezu do produkcji żywności probiotycznej Możliwość wykorzystania analizy zawartości glutanianu w diagnostyce zdrowia drobiu Ceruloplazmina wskaźnik przydatny w obrazowaniu statusu immunologicznego oraz oksydoredukcyjnego organizmu Analiza porównawcza cen miodów odmianowych na terenie całej Polski zioła i fitobiotyki w żywieniu zwierząt Charakterystyka głównych czynników decydujących o długości użytkowania krów mlecznych Analiza porównawcza prób miodów polskich pod względem zawoarości wody Ocena jakosci mleka towarowego dostarczonego do wybranej spółdzielni mleczarskiej Jakosć żywności ekologicznej Wskaźniki dobrostanu i ich wpływ na jakosć mleka krowiego Wpływ żywienia zwierząt na kształtowanie się statusu antyoksydacyjnego krwi i tkanek.
Sygnatura czytelni BMW: II G 96
Status dostępności:
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. M 14472 N (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliografia przy pracach.
Uwaga dotycząca finansowania
Publikacja dofinansowana przez Polskie Towarzystwo Zootechniczne im. Michała Oczapowskiego. Koło w Lublinie.
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej

Deklaracja dostępności