158660
No cover
Book
In basket
(Środowisko, Zwierzę, Produkt)
Żywność tradycyjna jako element zrównoważonego rozwoju obszarów wiejskich województwa lubelskiego i podkarpackiego Znaczenie dziczyzny w żywieniu człowieka i gospodarce żywieniowej Wpływ betainy i choliny na wybrane wskaźniki biochemiczne kwri indyczek rzeźnych Czynniki warunkujace jakosć higieniczna mleka towarowego Lizozym Produkty regionalne pochodzenia wieprzowego jako możliwość rozwoju rodzinnych gospodarstw na Lubelszczyźnie Zdrowotność gruczołu mlekowego u krów z uwzględnieniem lokalnych ras bydła Możliwość wykorzystania wybranych szczepów bakterii mlekowych wzbogaconych jonami magnezu do produkcji żywności probiotycznej Możliwość wykorzystania analizy zawartości glutanianu w diagnostyce zdrowia drobiu Ceruloplazmina wskaźnik przydatny w obrazowaniu statusu immunologicznego oraz oksydoredukcyjnego organizmu Analiza porównawcza cen miodów odmianowych na terenie całej Polski zioła i fitobiotyki w żywieniu zwierząt Charakterystyka głównych czynników decydujących o długości użytkowania krów mlecznych Analiza porównawcza prób miodów polskich pod względem zawoarości wody Ocena jakosci mleka towarowego dostarczonego do wybranej spółdzielni mleczarskiej Jakosć żywności ekologicznej Wskaźniki dobrostanu i ich wpływ na jakosć mleka krowiego Wpływ żywienia zwierząt na kształtowanie się statusu antyoksydacyjnego krwi i tkanek.
Sygnatura czytelni BMW: II G 96
Availability:
Biblioteka Międzywydziałowa
Copies are only available in the library: sygn. M 14472 N (1 egz.)
Notes:
Bibliography, etc. note
Bibliografia przy pracach.
Funding information note
Publikacja dofinansowana przez Polskie Towarzystwo Zootechniczne im. Michała Oczapowskiego. Koło w Lublinie.
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again

Deklaracja dostępności