158664
No cover
Book
In basket
Istota i charakterystyka projektowania 1.1. Projektowanie jako forma i etap działalność wytwórczej 1.2. Uczestnicy procesu projektowania 1.3. Charakterystyka prac projektowych 1.4. Rola technologa w projektowaniu zakładów 2. Podstawy i zakres projektowania technologicznego w inwestowaniu 2.1. Inicjowanie działań inwestycyjnych 2.2. Obszary i etapy projektowania inwestycyjnego 2.2.1. Koncepcja programowa inwestycji - KPI 2.2.2. Formułowanie zadania inwestycyjnego - FZI 2.2.3. Założenia techniczno-ekonomiczne - ZTE 2.2.4. Projekt techniczny - PT 2.2.5. Opracowania specjalne dla służby nadzoru sanitarnego i weterynaryjnego 2.3. Projektowanie jako składnik ekonomiczno-techniczny inwestycji 61 2.4. Wskaźniki wstępnych obliczeń projektowych 3. Zasady lokalizacji 3.1. Prawno-administracyjne wymagania lokalizacji 3.2. Środowiskowe uwarunkowania lokalizacji 3.3. Transportowe kryteria lokalizacji 3.4. Surowcowe kryteria lokalizacji 3.5. Produktowe kryteria lokalizacji 3.6. Zakłady o obojętnej lokalizacji 3.7. Organizacyjne uwarunkowania lokalizacji 4. Projekt technologii 4.1. Cel projektu technologicznego 4.2. Zakres projektu technologicznego 4.3. Warianty profilu surowcowo-produktowego technologii 4.4. Aspekty organizacyjne i ekonomiczno-marketingowe opracowania nowych produktów 4.5. Projekt procesu, schematy technologiczne 4.6. Organizacja produkcji 4.7. Bilans materiałowy 5. Projekt infrastruktury technicznej produkcji 5.1. Zakres i cel projektu zamaszynowienia 5.2. Zasady i uwarunkowania doboru urządzeń technologicznych 5.3. Wydajność przerobowa urządzeń technologicznych 5.3.1. Kategorie wydajności 5.3.2. Organizacja linii technologicznych 5.4. Rysunki projektu zamaszynowienia 5.4.1. Schematy funkcjonalne linii technologicznych 5.4.2. Rysunki techniczne 5.4.3. Edytory rysunku technicznego 5.5. Czynniki energetyczne i media technologiczno-techniczne 5.5.1. Charakterystyka czynników energetycznych 5.5.2. Wymagania projektowe w odniesieniu do zasilania energetycznego 6. Projektowanie przestrzeni zakładu 6.1. Struktura przestrzenna i organizacyjna zakładu 6.2. Strefy funkcjonalne zabezpieczenia produkcji 6.3. Organizacja, drogi funkcjonalne 6.4. Zasady projektowania struktury przestrzennej strefy produkcyjnej zakładu 7. Transport 7.1. Specyfika transportu ze względu na przemieszczany materiał 7.2. Transport wewnątrzzakładowy 7.3. Transport zewnętrzny 7.3.1. Środki transportu zewnętrznego 7.3.2. Przystosowanie zakładu do transportu zewnętrznego 8. Magazyny 8.1. Funkcje technologiczne magazynów 8.2. Rodzaje magazynów 8.3. Wielkość i pojemność magazynów 8.4. Organizacja i wyposażenie 8.5. Warunki magazynowania wybranych grup materiałów 9. Wymagania higieniczno-sanitarne GMP, GHP 10. Charakterystyka wybranych b ra n ż 10.1. Klasyfikacja branżowa 10.2. Przemysł mięsny 10.3. Drobiarstwo Przetwórstwo rybne 10.5. Mleczarstwo Przemysł zbożowo-młynarski Piekamictwo Cukiernictwo i ciastkarstwo . Przetwórstwo owocowo-warzywne Przetwórstwo ziemniaczane . Przemysł tłuszczowy Browarnictwo Winiarstwo Produkcja wody i napojów Gastronomia.
Sygnatura czytelni BMW: IX Ł 219
Availability:
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 154092 N, 147902 N, M 14738, 154093 N, 154091 N (5 egz.)
Biblioteka Międzywydziałowa
Copies are only available in the library: sygn. 147901 N (1 egz.)
Notes:
Bibliography, etc. note
Bibliografia, netografia, wykaz aktów prawnych, norm na stronach 357-368.
Language note
Streszczenie w języku angielskim.
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again

Deklaracja dostępności