154852
Książka
W koszyku
Podstawy dietetyki / pod redakcją Jacka Bujko. - Wydanie 3. - Warszawa : Wydawnictwo SGGW, 2015. - 237 stron : ilustracje ; 24 cm.
Wprowadzenie do dietetyki (Ewa Lange) ogólna charakterystyka diet objętych systemem dietetyczym (Jacek Bujko) Żywienie dzieci w pierwszym roku życia (Bożena Rutkowska) Dieta w wybranych schorzeniach przewodu pokarmowego (Dariusz Włodarek, Ewa Lange) Zaburzenia trawienia i wchłaniania (Dariusz Włodarek, Bożena Rutkowska) ostre i przewlekłe wirusowe zapalenia wątroby (Danuta Gajewska Kamica pęcherzyka żółciowego (Danuta Gajewska) Kamica układu moczowego (Lucyna Kozłowska) Patofizjologia i dietoterapia otyłości (Dariusz Włodarek, Ewa LangeI Dietoprofilaktyka i dietoterapia powikłań miażdżycy (Ewa Lange) Patofizjologia i dietoterapia cukrzycy (Bożena Rutkowska) Postępowanie dietetyczne w cukrzycy (Bożena Rutkowska) Niefarmakologiczne metody leczenia nadciśnienia tętniczego (Danuta Gajewska) Dietoterapia i dietoprofi laktyka osteoporozy (Jacek Bujko, Sa'eed Bawa)
Sygnatura czytelni BMW: IX M 49
Pliki multimedialne:
Status dostępności:
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. M 14908 N (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliografia przy pracach.
Uwaga dotycząca przeznaczenia czytelniczego
Dla studentów wydziałów nauk o żywieniu człowieka i konsumpcji.
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej

Deklaracja dostępności