158660
Book
In basket
Podstawy dietetyki / pod redakcją Jacka Bujko. - Wydanie 3. - Warszawa : Wydawnictwo SGGW, 2015. - 237 stron : ilustracje ; 24 cm.
Wprowadzenie do dietetyki (Ewa Lange) ogólna charakterystyka diet objętych systemem dietetyczym (Jacek Bujko) Żywienie dzieci w pierwszym roku życia (Bożena Rutkowska) Dieta w wybranych schorzeniach przewodu pokarmowego (Dariusz Włodarek, Ewa Lange) Zaburzenia trawienia i wchłaniania (Dariusz Włodarek, Bożena Rutkowska) ostre i przewlekłe wirusowe zapalenia wątroby (Danuta Gajewska Kamica pęcherzyka żółciowego (Danuta Gajewska) Kamica układu moczowego (Lucyna Kozłowska) Patofizjologia i dietoterapia otyłości (Dariusz Włodarek, Ewa LangeI Dietoprofilaktyka i dietoterapia powikłań miażdżycy (Ewa Lange) Patofizjologia i dietoterapia cukrzycy (Bożena Rutkowska) Postępowanie dietetyczne w cukrzycy (Bożena Rutkowska) Niefarmakologiczne metody leczenia nadciśnienia tętniczego (Danuta Gajewska) Dietoterapia i dietoprofi laktyka osteoporozy (Jacek Bujko, Sa'eed Bawa)
Sygnatura czytelni BMW: IX M 49
Media files:
Availability:
Biblioteka Międzywydziałowa
Copies are only available in the library: sygn. M 14908 N (1 egz.)
Notes:
Bibliography, etc. note
Bibliografia przy pracach.
Target audience note
Dla studentów wydziałów nauk o żywieniu człowieka i konsumpcji.
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again

Deklaracja dostępności