158660
Książka
W koszyku
Zarządzanie produkcją : produkt, technologia, organizacja / Edward Pająk. - Wydanie II poprawione. - Warszawa : PWN, 2021. - 370 stron : fotografie, ilustracje, wykresy ; 24 cm.
Produkt - przygotowanie produkcji 2.1.Produkt 2.1.1.Niezawodność produktu 2.1.2.Cykl życia produktu 2.2.Przygotowanie produkcji 2.2.1.Obszar marketingu przedsiębiorstwa 2.2.2.Techniczne przygotowanie produkcji 2.2.2.1.Konstrukcyjne przygotowanie produkcji 2.2.2.2.Technologiczne przygotowanie produkcji 2.2.3.Organizacyjne przygotowanie produkcji 2.2.4.Organizacja działań w obszarze przygotowania produkcji Procesy 3.1.Podział procesów 3.2.Etapy rozwoju procesów wytwarzania 3.3.Procesy wytwarzania 3.3.1.Proces odlewania - technologia formująca 3.3.2.Proces obróbki plastycznej - technologia formująca 3.3.3.Proces spiekania proszków - technologia formująca 3.3.4.Proces obróbki skrawaniem - technologia kształtująca 3.3.5.Proces obróbki erozyjnej - technologia kształtująca 3.3.6.Proces mikroobróbki - technologie krzemowe 3.3.6.1.Proces_wykonania płytki podłożowej 3.3.6.2.Proces mikroobróbki powierzchniowej i objętościowej 3.3.7.Procesy technologii cieplnych 3.3.8.Procesy montażu - technologia łączenia 3.4.Zdolność jakościowa procesów podstawowych 3.5.Procesy pomocnicze w systemach produkcyjnych 3.5.1.Procesy transportu 3.5.2.Procesy składowania i magazynowania 3.5.3.Procesy manipulacji 3.6.Automatyzacja procesów systemu produkcyjnego 3.7.Modelowanie procesów 3.7.1.Mapa struktury procesu i wykres przebiegu operacji 3.7.2.Mapa aktywności zasobów 3.7.3.Mapa strumienia wartości 3.7.4.Model matematyczny operacji w procesach podstawowych Sterowanie produkcją 4.1.Sterowanie zasobami produkcyjnymi 4.2.Sterowanie przepływem produkcji Oszczędne wytwarzanie 5.1.Źródła marnotrawstwa w systemach produkcyjnych 5.2.Filary koncepcji oszczędnego wytwarzania (lean manufacturing) 5.3.Narzędzia oszczędnego wytwarzania 5.4.1.Mapa strumienia wartości stanu przyszłego 5.4.2.JIT - metoda eliminowania działań nieprzynoszących wartości dodanej 5.4.3.Zasady zarządzania stanowiskiem pracy - 5S, zarządzanie wizualne 5.4.4.SMED - szybkie przezbrajanie urządzeń technologicznych 5.4.5.TPM - narzędzia utrzymania ruchu urządzeń technologicznych 5.4.6.TQM - kompleksowe zarządzanie przez jakość 5.5.Wdrażanie koncepcji oszczędnego wytwarzania
Sygnatura czytelni BMW: VI J 86
Pliki multimedialne:
Status dostępności:
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 151019 N (1 egz.)
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 150943 N (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliografia, netografia na stronach 363-365. Indeks.
Uwaga dotycząca przeznaczenia czytelniczego
Dla studentów, doktorantów i pracowników naukowych politechnik, uczelni technicznych i ekonomicznych oraz praktyków.
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej

Deklaracja dostępności