158664
Brak okładki
Książka
W koszyku
(ShopFloor Series)
Rozdział 1. Czym jest marnotrawstwo? Czym jest marnotrawstwo? Wartość dodana Dlaczego pojawia się marnotrawstwo? Produkcja Transport Kontrola Sprzęt Nadzór/zarządzanie Gdzie tkwią korzenie marnotrawstwa? Sposoby klasyfikacji marnotrawstwa Trzy MU 5M t Q + S Przepływ materiałów Siedem Grzechów Głównych Marnotrawstwa Korzyści wynikające z identyfikowania i eliminacji Dla firmy Dla pracowników produkcyjnych Rozdział 2. Siedem Grzechów Głównych Marnotrawstwa Nadprodukcja Przyczyny nadprodukcji Jak eliminować nadprodukcję Lista kontrolna nadprodukcji Zapasy Przyczyny powstawania zapasów Jak eliminować zapasy Lista kontrolna zapasów Transport Przyczyny transportowania Jak eliminować transport Lista kontrolna transportu Braki Przyczyny braków Jak eliminować braki Lista kontrolna dla braków Zbędne przetwarzanie Przyczyny zbędnego przetwarzania Jak eliminować zbędne przetwarzanie Lista kontrolna zbędnego przetwarzania Zbędne ruchy Przyczyny marnotrawstwa zbędnych ruchów Jak eliminować zbędne ruchy Lista kontrolna marnotrawstwa zbędnych ruchów Oczekiwanie Przyczyny oczekiwania Jak eliminować okresy oczekiwania Lista kontrolna oczekiwania Rozdział 3. Jak wykryć marnotrawstwo Tylnymi drzwiami Wydobywanie na powierzchnię ukrytego marnotrawstwa Analiza bieżącej sytuacji Schemat strzałkowy Tabela podsumowująca analizę przepływu Tabela analizy operacji Tabela kombinacji pracy standaryzowanej Lista kontrolna do wykrywania poważnego marnotrawstwa Rozdział 4. Jak usuwać marnotrawstwo Właściwe nastawienie Eliminacja marnotrawstwa w przemieszczaniu materiałów Składowanie i transport Oczekiwanie na proces Oczekiwanie na partię Eliminacja marnotrawstwa w działaniach ludzkich Siedemnaście zasad eliminacji marnotrawstwa Eliminacja marnotrawstwa w relacjach między ludźmi, maszynami i materiałami Rozdział 5. Jak zapobiegać marnotrawstwu Standaryzacja Sygnały wizualne i dźwiękowe Czerwone etykiety Tablice informacyjne Obrysy i linie Andon Kanban Brzęczyki sygnalizacyjne Arkusz 5W i 1H Pięć kluczowych zasad pytania "Dlaczego" i "Jak" Patrząc w przyszłość Rozdział 6. Refleksje i wnioski Podsumowanie najważniejszych wiadomości Identyfikowanie i eliminacja marnotrawstwa w zakładzie Refleksje na temat zdobytej wiedzy Możliwości dalszej nauki Kilka słów o Productivity Press Development Team
Status dostępności:
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 152275 N (1 egz.)
Strefa uwag:
Tytuł oryginału: Identifying waste on the shopfloor
Uwaga ogólna
Tytuł oryginału: Identifying waste on the shopfloor.
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej

Deklaracja dostępności