158660
Brak okładki
Książka
W koszyku
INSTRUKCJA BHP Ćwiczenie 1 IDENTYFIKACJA KONSTRUKCJI I FUNKCJI OPAKOWAŃ CEL ĆWICZENIA CHARAKTERYSTYKA OPAKOWAŃ Systematyka opakowań Funkcje opakowań Zasady projektowania konstrukcji elementów opakowań zorientowanych na ochronę środowiska i recyrkulację ZAKRES ĆWICZENIA Ćwiczenie 2 IDENTYFIKACJA TWORZYW POLIMEROWYCH CEL ĆWICZENIA WPROWADZENIE Klasyfikacja tworzyw polimerowych Identyfikacja tworzyw polimerowych Właściwości tworzyw polimerowych METODY WYTWARZANIA OPAKOWAŃ Z TWORZYW POLIMEROWYCH METODY IDENTYFIKACJI TWORZYW POLIMEROWYCH ZAKRES ĆWICZENIA Ćwiczenie 3 BADANIE OPAKOWAŃ WĄSKOOTWOROWYCH – BUTELKI CEL ĆWICZENIA WPROWADZENIE Systematyka i oznaczenie butelek Butelki szklane Butelki z tworzyw polimerowych Oznaczanie (cechowanie) butelek WYMAGANIA STAWIANE BUTELKOM ZAKRES ĆWICZENIA Ćwiczenie 4 BADANIE WŁAŚCIWOŚCI FIZYCZNYCH I MECHANICZNYCH PAPIERU CEL ĆWICZENIA WPROWADZENIE Torebki papierowe Technologia produkcji papieru Klasyfikacja opakowań papierowych BADANIA WYTRZYMAŁOŚCI TORBEK I TOREB NA UDERZENIA PRZY SWOBODNYM SPADKU Stanowisko badawcze Wykonanie oznaczenia Opracowanie wyników Zakres ćwiczeń BADANIE FIZYCZNE I MECHANICZNE PAPIERU ZAKRES ĆWICZENIA Ćwiczenie 5 BADANIA FIZYCZNE FOLII Z TWORZYW POLIMEROWYCH CEL ĆWICZENIA WPROWADZENIE Technologia wytwarzania folii Klasyfikacja opakowań z tworzyw polimerowych ZAKRES ĆWICZEŃ Ćwiczenie 6 BADANIE JAKOŚCI I WYTRZYMAŁOŚCI ZAMKNIĘĆ WYBRANYCH OPAKOWAŃ DO ŻYWNOŚCI CEL ĆWICZENIA WPROWADZENIE Wybrane zamknięcia opakowań do żywności METODA BADANIA WYTRZYMAŁOŚCI ZGRZEWÓW FOLII I MATERIAŁÓW WIELOWARSTWOWYCH Wykonanie oznaczenia Opracowanie wyników ZAKRES ĆWICZEŃ Badanie wytrzymałości zgrzewów materiałów wielowarstwowych Badanie zamknięć wybranych typów opakowań do żywności Ćwiczenie 7 MIKRO- I MAKROSKOPOWA ANALIZA KONSTRUKCJI CHARAKTERYSTYCZNYCH ELEMENTÓW OPAKOWAŃ CEL ĆWICZENIA WPROWADZENIE Budowa opakowań wielowarstwowych BUDOWA I DOBÓR ZAMKNIĘĆ ZGRZEWANIE I ZGRZEWY ZAKRES ĆWICZENIA Ćwiczenie 8 BADANIE WYBRANYCH TECHNIK PAKOWANIA CEL ĆWICZENIA WPROWADZENIE Podstawowe systemy pakowania Nowoczesne techniki pakowania Pakowanie próżniowe żywności (VAC) Pakowanie w modyfikowanej atmosferze (MAP) Materiały stosowane do pakowania próżniowego i w modyfikowanej atmosferze ZAKRES ĆWICZENIA Pakowanie próżniowe wybranych produktów spożywczych Analiza funkcjonalna urządzenia stosowanego w przemyśle spożywczym Ćwiczenie 9 BADANIE JAKOŚCI ZAMKNIĘCIA PUSZKI NA PODWÓJNĄ ZAKŁADKĘ CEL ĆWICZENIA WPROWADZENIE Materiały do produkcji opakowań metalowych Klasyfikacja puszek Rodzaje zamknięć puszek Lakiery stosowane do puszek Produkcja puszek do napojów Technologia zamykania puszek na podwójną zakładkę Budowa laboratoryjnej zamykarki do puszek Wady zamknięcia puszki Metody kontroli i pomiarów jakości podwójnej zakładki ZAKRES ĆWICZENIA Ćwiczenie 10 KOMPLEKSOWA OCENA JAKOŚCI OPAKOWAŃ CEL ĆWICZENIA WPROWADZENIE Klasyfikacja opakowań Ocena jakości opakowań Ocena jakości opakowań papierowych Ocena jakości opakowań szklanych Ocena jakości opakowań metalowych Ocena jakości opakowań z tworzyw polimerowych Ocena opakowań w aspekcie marketingowo-promocyjnym Ocena opakowań w aspekcie ekologicznym ZAKRES ĆWICZENIA
Sygnatura czytelni BMW: IX Ł 257
Status dostępności:
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. S 74200 N (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga ogólna
W książce wyłącznie błędny ISBN.
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliografie, netografie, wykazy aktów prawnych i norm przy ćwiczeniach.
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej

Deklaracja dostępności