Sortowanie
Źródło opisu
Książki, czasopisma i zbiory specjalne
(4)
Forma i typ
Książki
(4)
Dostępność
dostępne
(1)
Placówka
Wypożyczalnia
(1)
Autor
Duda-Chodak Aleksandra
(3)
Jaworska Grażyna
(3)
Walczycka Maria
(3)
Tarko Tomasz
(2)
Gębczyński Piotr
(1)
Jaworska Grażyna (technologia żywności)
(1)
Staruch Ladislav
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(3)
2000 - 2009
(1)
Kraj wydania
Polska
(4)
Język
polski
(4)
Temat
Żywność
(3)
Suplementy diety
(1)
Żywność wzbogacana
(1)
Gatunek
Dokumenty elektroniczne
(3)
Materiały konferencyjne
(1)
4 wyniki Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
Żywa pag.: Żywność wzbogacona i nutraceutyki, Kraków 18-19 czerwca 2009 r. - dot. IX Konferencji Naukowej z cyklu "Żywność XXI wieku" - dokładna nazwa i nr imprezy ze s. internet. org.
Bibliogr. przy pracach.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. M 13971 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Tyt. równol.: Designed food.
Bibliogr. przy pracach.
Marek Adamczak Strukturyzowane lipidy: postępy biokatalizy w modyfikacji lipidów, Wojciech Ambroziak Biologiczne utlenianie spożywanego alkoholu, Wojciech Ambroziak, Agnieszka Wilkowska, Janusz Adamiec Mikrokapsułkowane preparaty polifenoli otrzymywanych z win i soków owocowych techniką suszenia rozpryskowego, Janusz Czapski Opracowywanie nowych produktów żywnościowych o charakterze bioaktywnym, Anna Czubaszek Modyfikacje w produkcji pieczywa - Jakość pieczywa pszennego z dodatkiem płatków owsianych w zależności od sposobu przygotowania ciasta, Krystyna Gutkowska, Marta Sajdakowska, Sylwia Żakowska- Biemans Innowacyjność konsumentów wobec produktów pochodzenia zwierzęcego, Lesław Juszczak Kształtowanie cech reologicznych żywności, Justyna Kasprzak, Justyna Śulewska Ocena możliwości zastosowania koncentratu kazeiny micelarnej uzyskanego poprzez mikrofiltrację mleka odtłuszczonego, Edyta Kordialik-Bogacka Wartość żywieniowa piwa, Marek Sikora, Magdalena Krystyjan, Greta Adamczyk Zastosowanie polisacharydów do kształtowania struktury sosów, dressingów i majonezów, Bogdan Sojkin, Maria Małecka Komercjalizacja innowacji produktowych na rynku żywności, Ladislav Staruch, Maria Walczycka Projektowanie cech jakościowych mięsnych wyrobów fermentowanych poprzez dodatek kultur startowych, Agnieszka Wilkowska, Eugeniusz Pogorzelski Wzmacnianie aromatu soków i win owocowych w procesie technologicznym na drodze enzymatycznej, Dorota Witrowa-Rajchert Niekonwencjonalne techniki utrwalania wykorzystywane do produkcji żywności projektowanej, Małgorzata Źródło-Loda Nowe produkty na rynku oferowane przez firmy mięsne.
Brak okładki
Książka
W koszyku
Tyt. równol.: Designed food.
Bibliogr. przy pracach.
Jarosław Kowalik, Stefan Ziajka, Anna Mierzejewska, Justyna Żulewska Podstawy produkcji deserów mlecznych o właściwościach funkcjonalnych, Jolanta Baran, Władysław Pieczonka, Maciej Pompa-Roborzyński Sery owczo-kozie jako propozycja nowego produktu, Maciej Nastaj Wpływ pH na właściwości reologiczne pian uzyskanych z albuminy wysokopienistej, Bogusław Pawlikowski, Olga Szulecka Kształtowanie jakości i wartości odżywczej produktów ze śledzi bałtyckich o obniżonej przydatności technologicznej, Joanna Tkaczewska, Władysław Migdał Zmiana wartości odżywczej oraz jakości mikrobiologicznej mięsa karpia, pstrąga i jesiotra w zależności od sposobu i miejsca hodowli, Bartosz Sołowiej Wpływ skrobi modyfikowanych na właściwości teksturalne, reologiczne i topliwość analogów serów topionych o obniżonej zawartości tłuszczu, Mariusz Witczak Charakterystyka reologiczna ciasta na bazie składników pozbawionych glutenu, Mariusz Witczak Wpływ składu ciasta bezglutenowego na charakterystykę kleikowania i retrogradacji komponentów skrobiowych, Katarzyna Ratusz, Małgorzata Wroniak Wpływ wybranych substancji słodzących na właściwości nektarów z aronii, Małgorzata Stryjecka Właściwości funkcjonalne niemodyfikowanych i acylowanych koncentratów białek ciecierzycy, Emilia Bernaś Wpływ blanszowania mikrofalami na zmiany poziomu wybranych parametrów jakości mrożonych owocników pieczarki, Marta Pietruszka, Katarzyna Pielech-Przybylska, Józef St. Szopa Zawartość produktów ubocznych w zacierach żytnich fermentowanych przez wybrane preparaty drożdży gorzelniczych, Łukasz Byczyński, Krzysztof Żyła Enzymatyczne uwalnianie fosforu i mio-inozytolu z fitynianów przez fitazę B, Paulina Pawłowska, Anna DiowkszZ, Edyta Kordialik-Bogacka, Wojciech Ambroziak Słodowanie owsa do produkcji piw bezglutenowych, Jolanta Król, Edyta Trapska, Anna Litwińczuk Motywy i bariery wdrażania systemu HACCP w placówkach zbiorowego żywienia, Aleksandra Duda-Chodak, Tomasz Tarko, Paweł Satora, Michał Macura Produkty probiotyczne ─ ocena spożycia wśród studentów krakowskich uczelni, Mima Hadżikinova, Elżbieta Sikora, Dimitr Hadżikinov, Marek Sikora, Edyta Maja Kutyła, Magdalena Krystyjan Charakterystyka i możliwości zastosowania polioli do wytwarzania wyrobów o słodkim smaku, Ewa Trzetrzelewska-Lalik, Tadeusz Tuszyński Stabilność mikrobiologiczna gotowanych kremów ciastkarskich, Agnieszka Kozioł-Kozakowska, Beata Piórecka, W. Bruce Traill, Bhavani Shankar, Tino Bech-Larsen, Jessica Aschemann-Witzel, Laura Gennaro, Sofia Valleley Prozdrowotne europejskie działania w zakresie reformulacji produktów żywnościowych.
Brak okładki
Książka
W koszyku
Tyt. równol.: Designed food.
Bibliogr. przy pracach.
Renata Bieżanowska-Kopeć, Katarzyna Galas, Teresa Leszczyńska Wpływ obróbki termicznej na podstawowy skład chemiczny cebuli (Allium cepa L.), Grażyna Jaworska, Emilia Bernaś, Aleksandra Skrzypczak, Adriana Biernacka, Adam Sidor Porównanie jakości konserw sterylizowanych z boczniaka ostrygowatego (Pleurotus ostreatus (Jacq.: Fr.) Kumm.) i pieczarki dwuzarodnikowej (Agaricus bisporus (Lange) Sing.), Agnieszka Filipiak-Florkiewicz, Kinga Topolska, Ewa Cieślik Wpływ metody ekstrakcji na zawartość związków fenolowych i aktywność antyoksydacyjną wybranych owoców i warzyw, Agnieszka Filipiak-Florkiewicz, Katarzyna Dereń, Kinga Topolska, Adam Florkiewicz, Ewa Cieślik Oznaczenie zawartości związków fenolowych i witaminy C, jak również potencjału antyoksydacyjnego owoców pigwy (Cydonia oblonga Mill), Agnieszka Filipiak-Florkiewicz, Adam Florkiewicz, Katarzyna Dereń, Kinga Topolska, Ewa Cieślik, Krzysztof Krzysztoforski Porównanie wybranych cech fizykochemicznych i właściwości spulchniających jaj pochodzących z ferm stosujących różne metody hodowli/żywienia kur, Ewa Żary-Sikorska, Hanna Czok Oszacowanie spożycia kofeiny w dziennej racji pokarmowej w wybranej grupie populacyjnej, Estera Nowacka, Teresa Leszczyńska, Aneta Kopeć, Katarzyna Pysz-Izdebska Ocena pobrania przez kajakarzy slalomistów wybranych składników mineralnych, pochodzących z całodziennych racji pokarmowych, suplementów diety i środków specjalnego przeznaczenia żywieniowego, Paweł Sroka, Tomasz Tarko, Aleksandra Duda-Chodak, Piotr Błasiak Wpływ warunków fermentacji na skład chemiczny odfermentowanych zacierów z mąki kukurydzianej, Iwona Drożdż, Małgorzata Makarewicz, Paulina Rachwalska, Aleksandra Duda-Chodak Wykorzystanie metod klasycznych i molekularnych do identyfikacji mikroorganizmów występujących w psujących się winach.
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej

Deklaracja dostępności