Atkinson Elżbieta
Sortowanie
Źródło opisu
Książki, czasopisma i zbiory specjalne
(1)
Forma i typ
Książki
(1)
Publikacje dydaktyczne
(1)
Dostępność
tylko na miejscu
(1)
Placówka
Biblioteka Międzywydziałowa
(1)
Autor
Berłowski Paweł
(189)
Kotowski Włodzimierz
(179)
Praca zbiorowa
(157)
Skoczylas Zbigniew
(152)
Stiasny Grzegorz
(143)
Atkinson Elżbieta
(-)
Sadlik Ryszard
(142)
Blum Maciej
(140)
Michalski Dariusz
(134)
Lewandowski Maciej
(131)
Majewski Jerzy S
(131)
Etzold Hans-Rüdiger
(120)
Leśniewski Mariusz
(116)
Gewert Marian
(108)
Maruchin Wojciech
(107)
Guryn Halina
(105)
Traczyk Wojciech
(101)
Chalastra Michał
(99)
Kardyś Marta
(97)
Marx Karl (1818-1883)
(94)
Nazwisko Imię
(94)
Berkieta Mateusz
(93)
Tomczak Małgorzata
(93)
Polkowski Sławomir
(92)
Engels Friedrich (1820-1895)
(91)
Jakubiec Izabela
(90)
Kotapski Roman
(90)
Rybicki Piotr
(90)
Krysicki Włodzimierz (1905-2001)
(88)
Teleguj Kazimierz
(88)
Kapołka Maciej
(86)
Mikołajewska Emilia
(84)
Zaborowska Joanna
(81)
Piątek Grzegorz
(79)
Rudnicki Bogdan
(79)
Starosolski Włodzimierz (1933- )
(79)
Meryk Radosław
(78)
Górczyński Robert
(77)
Polit Ryszard
(77)
Mroczek Wojciech
(76)
Kulawik Marta
(74)
Mycielski Krzysztof
(74)
Myszkorowski Jakub
(73)
Konopka Eduard
(71)
Jabłoński Marek
(70)
Bielecki Jan (1942-2001)
(69)
Knosala Ryszard (1949- )
(68)
Rajca Piotr (1970- )
(68)
Rymarz Małgorzata
(68)
Walczak Krzysztof
(68)
Walkiewicz Łukasz
(68)
Wiecheć Marek
(68)
Jabłoński Adam
(67)
Laszczak Mirosław
(66)
Piwko Łukasz
(66)
Wodziczko Piotr
(65)
Dziedzic Zbigniew
(64)
Sidor-Rządkowska Małgorzata
(64)
Żakowski Wojciech (1929-1993)
(64)
Pasko Marian
(62)
Włodarski Lech (1916-1997)
(62)
Czakon Wojciech
(61)
Leyko Jerzy (1918-1995)
(61)
Jankowski Mariusz
(60)
Kostecka Alicja
(60)
Lenin Włodzimierz (1870-1924)
(60)
Paszkowska Małgorzata
(60)
Wróblewski Piotr
(60)
Karpińska Marta
(59)
Próchnicki Wojciech
(59)
Rogala Elżbieta
(59)
Bielecki Maciej
(57)
Jelonek Jakub
(57)
Malkowski Tomasz
(57)
Pilch Piotr
(57)
Rauziński Robert (1933- )
(57)
Gawrońska Joanna
(56)
Ajdukiewicz Andrzej (1939- )
(55)
Cieślak Piotr
(55)
Draniewicz Bartosz
(55)
Godek Piotr
(55)
Osiński Zbigniew (1926-2001)
(55)
Jasiński Filip
(54)
Kuliński Włodzisław
(54)
Suchodolski Bogdan (1903-1992)
(54)
Forowicz Krystyna
(53)
Klupiński Kamil
(53)
Szkutnik Leon Leszek
(52)
Zdanikowski Paweł
(52)
Wantuch-Matla Dorota
(51)
Barowicz Marek
(50)
Trammer Hubert
(50)
Walczak Tomasz
(50)
Watrak Andrzej
(50)
Zgółkowa Halina (1947- )
(50)
Barańska Katarzyna
(49)
Czajkowska-Matosiuk Katarzyna
(49)
Jurlewicz Teresa
(49)
Pikoń Andrzej
(49)
Szargut Jan (1923- )
(49)
Chojnacki Ireneusz
(48)
Rok wydania
2010 - 2019
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(1)
Język
polski
(1)
Odbiorca
Szkoły wyższe
(1)
Temat
Język angielski
(1)
Odżywianie
(1)
Gatunek
Podręczniki akademickie
(1)
Słownik terminologiczny
(1)
Dziedzina i ujęcie
Językoznawstwo
(1)
Medycyna i zdrowie
(1)
1 wynik Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
Zawiera wybrane specjalistyczne słownictwo.
Dla studentów nauk o żywności i biotechnologii.
ENZYMOLOGY Safety of food enzymes Genetically modified enzymes UNITU. FOOD ANALYSIS Analysis of plant phenolic compounds Meat speciation Detection of olive oil adulteration Diffcrentiation of spirit drinks by means of fluorescence spectroscopy UNIT III. FOOD BIOTECHNOLOGY Biotechnological processes in food production Genetically modified organisms (GMOS) Safety of genetically modified food UNIT IV. FOOD SAFETY 1. Food control Systems Rapid alert system for food and feed (RASFF) Notifications in the rapid alert system for food and feed Novel food UNIT V. FOOD CONTAMINATION Contaminants in food and feed - acrylamide Mycotoxins and aflatoxins Metals as contaminants in food UNIT VI. FOOD TECHNOLOGY Food proccssing and preservation Fat replacers Wheat flour substitues Advances in food processing UNIT VII. DIETETICS Managing and preventing diabetes with diet 2. Low fodmap diet Nutrigenomics UNIT VIII. FUNCTTONAL FOODS Plant sterols and stanols Spices and herbs as nutraceuticais Probiotics, prebiotics and synbiotics UNIT I. ENZYMOLOGY Enzyme basics Safety of food enzymes Genetically modified enzymes UNIT II. FOOD ANALYSIS Analysis of plant phenolic compounds Meat speciacition Detection of olive oil adulteration Differentiation of spirit drinks by means of fluorescence spectroscopy Unit III. FOOD BIOTECHNOLOGY Biotechnological processes in food production Genetically modified organisms (gmos) Safety of genetically modified organisms UNIT IV. FOOD SAFETY Food control Systems Rapid alert system for food and feed (rasff) Notifications in the rapid alert system for food feed Novel food UNIT V. FOOD CONTAMINATION Contaminants in food and feed - acrylamide Mycotoxins and aflatoxins Metal as contaminants in food UNIT VI. FOOD TECHNOLOGY Food processing and preservation Fat rcplacers Wheat flour substitutes Advances in food processing UNIT VII. DIETETICS Prevention and control of type-2 diabetes Low fodmap diet Nutrigenomics UNIT VIII. FUNCTIONAL FOODS Plant sterols and stanols Spices and herbs as nutriceuticals Probiotics, prebiotics and synbiotics SI 1 ICH D SPECIALISED YOC \BUI ARY
Sygnatura czytelni BMW: XIII 89 (nowy)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. M 14985 N (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej

Deklaracja dostępności