Tomasik Piotr (1937- )
Sortowanie
Źródło opisu
Książki, czasopisma i zbiory specjalne
(1)
Forma i typ
Książki
(1)
Publikacje naukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(1)
tylko na miejscu
(1)
Placówka
Wypożyczalnia
(1)
Biblioteka Międzywydziałowa
(1)
Autor
Berłowski Paweł
(189)
Kotowski Włodzimierz
(179)
Praca zbiorowa
(157)
Skoczylas Zbigniew
(152)
Stiasny Grzegorz
(143)
Tomasik Piotr (1937- )
(-)
Sadlik Ryszard
(142)
Blum Maciej
(140)
Michalski Dariusz
(134)
Lewandowski Maciej
(131)
Majewski Jerzy S
(131)
Etzold Hans-Rüdiger
(120)
Leśniewski Mariusz
(116)
Gewert Marian
(108)
Maruchin Wojciech
(107)
Guryn Halina
(105)
Traczyk Wojciech
(101)
Chalastra Michał
(99)
Kardyś Marta
(97)
Marx Karl (1818-1883)
(94)
Nazwisko Imię
(94)
Berkieta Mateusz
(93)
Tomczak Małgorzata
(93)
Polkowski Sławomir
(92)
Engels Friedrich (1820-1895)
(91)
Jakubiec Izabela
(90)
Kotapski Roman
(90)
Rybicki Piotr
(90)
Krysicki Włodzimierz (1905-2001)
(88)
Teleguj Kazimierz
(88)
Kapołka Maciej
(86)
Mikołajewska Emilia
(84)
Zaborowska Joanna
(81)
Starosolski Włodzimierz (1933- )
(80)
Meryk Radosław
(79)
Piątek Grzegorz
(79)
Rudnicki Bogdan
(79)
Górczyński Robert
(78)
Polit Ryszard
(77)
Mroczek Wojciech
(76)
Kulawik Marta
(74)
Mycielski Krzysztof
(74)
Myszkorowski Jakub
(73)
Konopka Eduard
(71)
Jabłoński Marek
(70)
Bielecki Jan (1942-2001)
(69)
Knosala Ryszard (1949- )
(68)
Rajca Piotr (1970- )
(68)
Rymarz Małgorzata
(68)
Walczak Krzysztof
(68)
Walkiewicz Łukasz
(68)
Wiecheć Marek
(68)
Jabłoński Adam
(67)
Laszczak Mirosław
(66)
Piwko Łukasz
(66)
Wodziczko Piotr
(65)
Dziedzic Zbigniew
(64)
Sidor-Rządkowska Małgorzata
(64)
Żakowski Wojciech (1929-1993)
(64)
Pasko Marian
(62)
Włodarski Lech (1916-1997)
(62)
Czakon Wojciech
(61)
Leyko Jerzy (1918-1995)
(61)
Jankowski Mariusz
(60)
Kostecka Alicja
(60)
Lenin Włodzimierz (1870-1924)
(60)
Paszkowska Małgorzata
(60)
Wróblewski Piotr
(60)
Karpińska Marta
(59)
Próchnicki Wojciech
(59)
Rogala Elżbieta
(59)
Bielecki Maciej
(57)
Jelonek Jakub
(57)
Malkowski Tomasz
(57)
Pilch Piotr
(57)
Rauziński Robert (1933- )
(57)
Gawrońska Joanna
(56)
Ajdukiewicz Andrzej (1939- )
(55)
Cieślak Piotr
(55)
Draniewicz Bartosz
(55)
Godek Piotr
(55)
Osiński Zbigniew (1926-2001)
(55)
Jasiński Filip
(54)
Klupiński Kamil
(54)
Kuliński Włodzisław
(54)
Suchodolski Bogdan (1903-1992)
(54)
Forowicz Krystyna
(53)
Szkutnik Leon Leszek
(52)
Zdanikowski Paweł
(52)
Wantuch-Matla Dorota
(51)
Barowicz Marek
(50)
Trammer Hubert
(50)
Walczak Tomasz
(50)
Watrak Andrzej
(50)
Zgółkowa Halina (1947- )
(50)
Barańska Katarzyna
(49)
Czajkowska-Matosiuk Katarzyna
(49)
Jurlewicz Teresa
(49)
Pikoń Andrzej
(49)
Szargut Jan (1923- )
(49)
Chojnacki Ireneusz
(48)
Rok wydania
2010 - 2019
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(1)
Język
polski
(1)
Temat
Chemia kosmetyczna
(1)
Nanomateriały
(1)
Nanotechnologia
(1)
Technologia żywności
(1)
Gatunek
Monografia
(1)
Dziedzina i ujęcie
Chemia
(1)
Inżynieria i technika
(1)
1 wynik Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
Zarys nanotechnologii żywności i kosmetyków / Piotr Tomasik. - Warszawa : Wydawnictwo Naukowe Sophia, 2019. - 162 strony : ilustracje, fotografie, wykresy ; 25 cm.
Bibliografia, netografia na stronach 139-162.
O nanorozmiarach Czym jest nanotechnologia? Specyficzne właściwości nanocząstek Klasyfikacja nanocząstek Klasyfikacja ze względu na wymiary Klasyfikacja ze względu na powinowactwo do ośrodka Mechanika klasyczna (newtonowska) Mechanika kwantowa Nanocząstki Grafen Fosforen Fulereny Nanocebulki Nanorurki węglowe Nanorurki nieorganiczne Nanorurki proteinowe Nanorurki polisacharydowe Nanolipidy i nanobialka Nanokapsułki Nanowlókna i nanolaminaty Kropki kwantowe Nanoproszki metaliczne Nanotlenki metali Inne nanoproszki nieorganiczne Nanoskrobia i inne nanopolisacharydy Nanowoda Nanomaszyny Nanotechnologia żywności Nanotechnologia w produkcji rolniczej Nanotechnologia w produkcji żywności Inżynieria procesowa Wymiana ciepła i masy Inżynieria produkcji nanoobiektów Synteza molekularna Nanobiotechnologia Nanosurowce Naturalne nanocząstki w surowcach Nanocząstki dodawane do żywności Nanocząstki generowane w artykułach spożywczych Produkty z nanocząstkami Produkty spożywcze Żywienie i terapia Nanobiotechnologia w produkcji żywności Błony osłonowe i opakowania Opakowaniowe arkusze, folie i inne materiały opakowaniowe Przechowalnictwo Monitoring Markery Nanosensory Biosensory Biosensory enzymatyczne Immunosensory Biosensory komórkowe Biosensory tkankowe i bakteryjne Klasyfikacja biosensorów ze względu na stosowany przetwornikNanobiosensory Nanocząstki w kosmetykach Nośniki Nanocząstki najczęściej stosowane w kosmetykach Liposomy Nanokapsułki Nanoemulsje Nanocząstki w stanie stałym Nanocząstki nieorganiczne(mineralne) Nanocząstki organiczne Nanowoda Toksyczność nanocząstek Fulereny i nanorurki węglowe Nanometale Nanotlenki metali Klasyfikacja artykułów spożywczych pod względem ich bezpieczeństwa Regulacje prawne
Sygnatura czytelni BMW: IX Ł 221 (nowy)
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. M 14874, 149525, 149526 (3 egz.)
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 148707 N (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej

Deklaracja dostępności