Enzymologia
Sortowanie
Źródło opisu
Książki, czasopisma i zbiory specjalne
(2)
Forma i typ
Książki
(2)
Publikacje dydaktyczne
(1)
Dostępność
tylko na miejscu
(2)
Placówka
Biblioteka Międzywydziałowa
(1)
Biblioteka WWFiF
(1)
Autor
Baranowski Tadeusz
(1)
Strumiło Sławomir
(1)
Szczeklik Edward
(1)
Tylicki Adam
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(1)
1960 - 1969
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(2)
Język
polski
(2)
Odbiorca
Szkoły wyższe
(1)
Temat
Budownictwo
(2413)
Zarządzanie
(2038)
Matematyka
(1930)
Elektrotechnika
(1896)
Przedsiębiorstwa
(1790)
Enzymologia
(-)
Fizyka
(1535)
Informatyka
(1502)
Maszyny
(1228)
Fizjoterapia
(1177)
Wytrzymałość materiałów
(1158)
Ochrona środowiska
(1023)
Sport
(1013)
Turystyka
(953)
Elektronika
(946)
Ekonomia
(932)
Mechanika
(932)
Automatyka
(916)
Język angielski
(874)
Samochody
(867)
Rachunkowość
(821)
Chemia
(809)
Rehabilitacja
(800)
Polska
(792)
Gospodarka
(778)
Komunikacja marketingowa
(761)
Technika
(743)
Konstrukcje budowlane
(727)
Wychowanie fizyczne
(725)
Przemysł
(724)
Prawo pracy
(712)
Piłka nożna
(710)
Unia Europejska
(699)
Transport
(673)
Elektroenergetyka
(668)
Marketing
(638)
Architektura
(637)
Innowacje
(621)
Naprężenia i odkształcenia
(615)
OZE
(606)
Programowanie (informatyka)
(590)
Programy komputerowe
(586)
Trening
(586)
Energetyka
(585)
Technologia chemiczna
(567)
Rolnictwo
(556)
Biomasa
(543)
Analiza numeryczna
(532)
Prawo
(524)
Odnawialne źródła energii
(523)
Sterowanie
(520)
Materiałoznawstwo
(519)
Produkcja
(518)
Komputery
(517)
Symulacja
(516)
Inwestycje
(508)
Praca
(504)
Zarządzanie jakością
(497)
Zarządzanie zasobami ludzkimi (HRM)
(496)
Analiza matematyczna
(495)
Dzieci
(494)
Energia elektryczna
(491)
Urbanistyka
(488)
Materiały budowlane
(484)
Logistyka gospodarcza
(480)
Rynek pracy
(474)
Finanse
(468)
Maszyny elektryczne
(468)
Przedsiębiorstwo
(468)
Szkolnictwo wyższe
(468)
Psychologia
(467)
Modele matematyczne
(465)
Internet
(464)
Metale
(462)
Nauka
(456)
Marketing internetowy
(453)
Systemy informatyczne
(448)
Statystyka matematyczna
(447)
Języki programowania
(433)
Skrawanie
(433)
Reklama
(431)
Rehabilitacja medyczna
(430)
Mechanika budowli
(425)
Działalność gospodarcza
(422)
Organizacja
(417)
Telekomunikacja
(413)
Metrologia
(412)
Pedagogika
(410)
Drgania
(409)
Trener
(406)
Ubezpieczenia społeczne
(394)
Controlling
(392)
Optymalizacja
(392)
Historia
(388)
Filozofia
(385)
Podatki
(385)
Statystyka
(384)
Socjologia
(383)
Banki
(379)
BHP
(377)
Rachunkowość zarządcza
(374)
Gatunek
Podręczniki akademickie
(1)
Dziedzina i ujęcie
Biologia
(1)
Chemia
(1)
2 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Enzymologia : podstawy / Sławomir Strumiło, Adam Tylicki. - Warszawa : Wydawnictwo Naukowe PWN, copyright 2020. - 198, [1] strona : ilustracje ; 24 cm.
Bibliografia na stronach 195-[199].
Dla studentów i doktorantów biologii, biotechnologii, medycyny, farmacji, weterynarii oraz rolnictwa.
Historia początków enzymologii ogólna charakterystyka enzymów moc katalityczna specyficzność właściwości regulacyjne zasady systematyki enzymów pomiary aktywności enzymów jednostki aktywności enzymów spektrofotometryczne metody mierzenia aktywności enzymów fluorymetria kolorymetria oraz inne metody wyodrębnianie i oczyszczanie enzymów źródła enzymów początkowe etapy wyodrębniania enzymów chromatografia jonowymienna sączenie molekularne chromatografia powinowactwa inne metody oczyszczania enzymów kryteria jednorodności preparatów enzymowych budowa enzymów ogólna struktura białkowa centrum aktywne jony metali w centrach aktywnych udział koenzymów w katalizie enzymatycznej izoenzymy inne formy molekularne enzymów enzymy wielofunkcyjne kompleksy wieloenzymowe mechanizmy działania enzymów etapy reakcji enzym atycznej osobliwości katalizy przeprowadzanej przez wybrane enzymy lizozym chymotrypsyna dehydrogenaza mleczanowa enolaza polimeraza dna elementy kinetyki enzymatycznej założenia kinetyki stacjonarnej równanie michaelisa-menten wyznaczanie wartości stałych kinetycznych określenie efektywności katalitycznej typy hamowania enzymów, rodzaje inhibitorów kinetyczne osobliwości reakcji kilkusubstratowych wpływ temperatury, energia aktywacji wpływ jonów wodorowych mechanizmy regulacji aktywności enzymów regulacja allosteryczna model jednoprzejściowy model sekwencyjny stopień k o o p e ra tyw n o ści dowody a llosterii przykłady enzymów allosterycznych białka jako rodzaj efektorów regulacja izosteryczna regulacja poprzez modyfikacje kowalencyjne proteolityczna aktywacja enzymów trawiennych regulacja biosyntezy enzymów oraz ich degradacja 165 operony u mikroorganizmów ryboprzełączniki udział hormonów obrót i degradacja enzymów dodatkowe funkcje niektórych enzymów zastosowania enzymów enzymy w genomice wykorzystywanie enzymów w przemyśle enzymy w analityce metody immunoenzymatyczne terapeutyczne zastosowania enzymów enzymy jako markery stanów chorobowych
Sygnatura czytelni BMW: II Ł 96 (nowy)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. M 14849 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Bibliogr. przy rozdz. + [5] k. tabl. w kiesz.
Sygnatura czytelni BWF: VI C 17
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka WWFiF
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. F 91 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej

Deklaracja dostępności