158660
Book
In basket
Organizowanie strumienia wartości Wielofunkcyjne zespoły obsługujące strumienie wartości Definiowanie ról według strumienia wartości wewnątrz działu Organizowanie działań dla jednostki zgodnie ze strumieniem wartości Standaryzacja pracy w biurze i usługach Czym jest praca standaryzowana i jaki jest jej cel Elementy składowe pracy standaryzowanej Czas trwania i moment wykonania czynności Wizualizacja pracy standaryzowanej Korzyści Tworzenie standardów pracy krok po kroku Tworzenie przepływu w procesach biurowych i usługowych Warianty przepływu w procesach biurowych i usługach Łączenie zadań Przepływ ciągły przez różne komórki Przetwarzanie równoległe Projektowanie przepływu dla procesów biurowych i usług Identyfikacja działań Określenie zapotrzebowania Określenie wymaganych zasobów Identyfikacja ról i zakresu odpowiedzialności, włączając w to pracę standaryzowaną Określenie potrzeb szkoleniowych Opracowanie technik zarządzania wizualnego Typowe rezultaty Stworzenie zrównoważonego systemu ssącego w biurze Typy systemu ssącego Widoczność kolejki Ustalanie limitów dla kolejek Ustalenie zasad decyzyjnych Sygnały wizualne Równoważenie systemu Wdrażanie systemu ssącego krok po kroku Identyfikacja miejsc, w których tworzą się kolejki Zapewnienie widoczności kolejki Ustalenie limitów dla kolejki Ustalenie zasad decyzyjnych dla kolejki Szkolenie pracowników Monitorowanie systemu Korzyści płynące z systemu ssącego w biurze i usługach Zarządzanie wizualne w biurze i usługach Tło Metody zarządzania wizualnego Elementy zarządzania wizualnego Jaki jest cel i funkcja danego obszaru? Jakie zadania są tam wykonywane? Skąd pracownicy wiedzą, co robić? Skąd pracownicy wiedzą, jak wykonywać pracę? Skąd pracownicy wiedzą, jak sobie radzą? Co się dzieje, jeśli wyniki nie spełniają wymogów? Uwzględnienie ciągłego doskonalenia w zarządzaniu wizualnym Narzędzia Lean w procesach biurowych i usługowych Organizacja miejsca pracy albo 5S Zapobieganie błędom Techniki zapobiegania błędom Metody zapobiegania błędom i przykłady ich zastosowania System naprowadzania Szablon/lista kontrolna Czytniki i czujniki optyczne Narzędzia liczące System wykrywania niewłaściwego miejsca Definiowanie sekwencji Standaryzacja i poprawianie Wskaźnik istotnych warunków System wykrywania dostaw Bramka/bariera Czujniki „Uodpornienie” systemu zapobiegania błędom Szybkie przezbrojenie Zastosowanie Lean w różnych komórkach funkcyjnych Dział sprzedaży i marketingu Stabilizacja w dziale sprzedaży i marketingu Standaryzacja procesów sprzedaży i marketingu Wizualizacja procesów sprzedaży i marketingu Doskonalenie procesów sprzedaży i marketingu Dział zakupów Stabilizacja w dziale zakupów Standaryzacja procesów zakupów Wizualizacja procesów zakupów Doskonalenie procesów zakupów Dział rachunkowości Stabilizacja w dziale rachunkowości Standaryzacja procesów rachunkowości Wizualizacja procesów rachunkowości Doskonalenie procesów rachunkowości Dział obsługi klienta Stabilizacja w dziale obsługi klienta Standaryzacja procesów obsługi klienta Wizualizacja obsługi klienta Doskonalenie procesów obsługi klienta Dział kadr (HR) Stabilizacja w dziale kadr Standaryzacja procesów kadrowych Wizualizacja procesów kadrowych Doskonalenie procesów kadrowych Przywództwo w szczupłej organizacji Kierowanie procesem ciągłego doskonalenia (PDCA) Mentoring Spacer po zakładzie (gemba walk)
Sygnatura czytelni BMW: VII B 11 @
Media files:
Availability:
Biblioteka Międzywydziałowa
Copies are only available in the library: sygn. 154765 N (1 egz.)
Notes:
Tytuł oryginału: Lean office and service simplified
General note
Na stronie tytułowej i okładce: Akademia Białego Kruka.
Bibliography, etc. note
Indeks.
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again

Deklaracja dostępności