158660
Book
In basket
Kluski : teoria i praktyka / Paulina Nawrocka-Olejniczak. - Warszawa : Wydawnictwo Marginesy, 2025. - 251, [5] stron : fotografie, ilustracje ; 26 cm.
Kluski to comfort food – jedzenie, które otula, daje komfort, poprawia nastrój. To ciepłe wspomnienia przywodzące na myśl kuchnię ukochanej babci. To jednocześnie temat równie emocjonujący, co bigos czy sałatka jarzynowa – każdy ma swoją faworytkę, nazewnictwo, przepisy i opinię o tym, czym jest, a czym nie jest kluska. By je przygotować, zazwyczaj potrzeba tylko kilku niedrogich składników, podczas gdy możliwości są nieskończone. Do tego doskonale poddają się weganizowaniu, są niezwykle plastyczne i dobrze komponują się nie tylko ze swojskimi, ale także z egzotycznymi dodatkami. [opis wydwcy
Media files:
Availability:
Wypożyczalnia
All copies are currently on loan: sygn. 156635 N (1 egz.)
Notes:
Bibliography, etc. note
Indeks
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again

Deklaracja dostępności