Milewska Mariola
Sortowanie
Źródło opisu
Książki, czasopisma i zbiory specjalne
(9)
Forma i typ
Książki
(9)
Publikacje dydaktyczne
(2)
Publikacje naukowe
(2)
Dostępność
tylko na miejscu
(11)
dostępne
(7)
Placówka
Wypożyczalnia
(7)
Biblioteka Międzywydziałowa
(2)
Biblioteka WWFiF
(9)
Autor
Berłowski Paweł
(189)
Kotowski Włodzimierz
(179)
Praca zbiorowa
(157)
Skoczylas Zbigniew
(152)
Stiasny Grzegorz
(143)
Milewska Mariola
(-)
Sadlik Ryszard
(142)
Blum Maciej
(140)
Michalski Dariusz
(134)
Lewandowski Maciej
(131)
Majewski Jerzy S
(131)
Etzold Hans-Rüdiger
(120)
Leśniewski Mariusz
(116)
Gewert Marian
(108)
Maruchin Wojciech
(107)
Guryn Halina
(105)
Traczyk Wojciech
(101)
Chalastra Michał
(99)
Kardyś Marta
(97)
Marx Karl (1818-1883)
(94)
Nazwisko Imię
(94)
Berkieta Mateusz
(93)
Tomczak Małgorzata
(93)
Polkowski Sławomir
(92)
Engels Friedrich (1820-1895)
(91)
Jakubiec Izabela
(90)
Kotapski Roman
(90)
Rybicki Piotr
(90)
Krysicki Włodzimierz (1905-2001)
(88)
Teleguj Kazimierz
(88)
Kapołka Maciej
(86)
Mikołajewska Emilia
(84)
Zaborowska Joanna
(81)
Piątek Grzegorz
(79)
Rudnicki Bogdan
(79)
Starosolski Włodzimierz (1933- )
(79)
Meryk Radosław
(78)
Górczyński Robert
(77)
Polit Ryszard
(77)
Mroczek Wojciech
(76)
Kulawik Marta
(74)
Mycielski Krzysztof
(74)
Myszkorowski Jakub
(73)
Konopka Eduard
(71)
Jabłoński Marek
(70)
Bielecki Jan (1942-2001)
(69)
Knosala Ryszard (1949- )
(68)
Rajca Piotr (1970- )
(68)
Rymarz Małgorzata
(68)
Walczak Krzysztof
(68)
Walkiewicz Łukasz
(68)
Wiecheć Marek
(68)
Jabłoński Adam
(67)
Laszczak Mirosław
(66)
Piwko Łukasz
(66)
Wodziczko Piotr
(65)
Dziedzic Zbigniew
(64)
Sidor-Rządkowska Małgorzata
(64)
Żakowski Wojciech (1929-1993)
(64)
Pasko Marian
(62)
Włodarski Lech (1916-1997)
(62)
Czakon Wojciech
(61)
Leyko Jerzy (1918-1995)
(61)
Jankowski Mariusz
(60)
Kostecka Alicja
(60)
Paszkowska Małgorzata
(60)
Wróblewski Piotr
(60)
Karpińska Marta
(59)
Lenin Włodzimierz (1870-1924)
(59)
Próchnicki Wojciech
(59)
Rogala Elżbieta
(59)
Bielecki Maciej
(57)
Jelonek Jakub
(57)
Malkowski Tomasz
(57)
Pilch Piotr
(57)
Rauziński Robert (1933- )
(57)
Gawrońska Joanna
(56)
Ajdukiewicz Andrzej (1939- )
(55)
Cieślak Piotr
(55)
Draniewicz Bartosz
(55)
Godek Piotr
(55)
Osiński Zbigniew (1926-2001)
(55)
Jasiński Filip
(54)
Kuliński Włodzisław
(54)
Suchodolski Bogdan (1903-1992)
(54)
Forowicz Krystyna
(53)
Klupiński Kamil
(53)
Szkutnik Leon Leszek
(52)
Zdanikowski Paweł
(52)
Wantuch-Matla Dorota
(51)
Barowicz Marek
(50)
Trammer Hubert
(50)
Walczak Tomasz
(50)
Watrak Andrzej
(50)
Zgółkowa Halina (1947- )
(50)
Barańska Katarzyna
(49)
Czajkowska-Matosiuk Katarzyna
(49)
Jurlewicz Teresa
(49)
Pikoń Andrzej
(49)
Szargut Jan (1923- )
(49)
Chojnacki Ireneusz
(48)
Rok wydania
2010 - 2019
(6)
2000 - 2009
(3)
Okres powstania dzieła
2001-
(2)
Kraj wydania
Polska
(9)
Język
polski
(9)
Temat
Hotelarstwo
(6)
Gastronomia
(2)
Systemy informatyczne
(2)
Turystyka kulinarna
(2)
Niepełnosprawni
(1)
Organizacje hotelarskie
(1)
Turystyka
(1)
Gatunek
Podręcznik
(4)
Podręczniki dla szkół zawodowych
(2)
Podręczniki akademickie
(1)
Poradniki
(1)
Dziedzina i ujęcie
Podróże i turystyka
(2)
9 wyników Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
U dołu s. tyt. i okł.: DIADA, Leonardo da Vinci - Edukacja i Kultura.
Bibliogr. s.190-194.
Sygnatura czytelni BWF: XII D 6
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 118583 N (1 egz.)
Biblioteka WWFiF
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. F 4678 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Bibliografia na stronach [409]-413.
Dla wykładowców i studentów kierunków zwiazanych z hotelarstwem i turystyką w wyższych uczelniach różnych typów, jak również nauczycieli i wykładowców w szkołach średnich i pomaturalnych kształcących w specjalnościach: hotelarstwo i turystyka.
Gościnność w rozwoju cywilizacji Aspekty gościnności Elementy modelu gościnności Formuła gościnności Struktura funkcjonalna obiektu hotelarskiego Położenie obiektu Zagospodarowanie działki Budynek, zespół budynków Zespół recepcyjny Komunikacja i transport wewnętrzny Zespół pobytowy Zespół gastronomiczny Zespół wielofunkcyjny Zespół rekreacyjno-wypoczynkowy Zespół handlowo-usługowy Zaplecze techniczno-administracyjne Zaplecze socjalne pracowników Dostosowanie obiektów hotelarskich do obsługi gości niepełnosprawnych Struktura organizacyjna przedsiębiorstwa hotelarskiego Elementy struktury organizacyjnej Piony, departamenty Komórki organizacyjne Stanowiska pracy Struktury organizacji pracy przedsiębiorstwa hotelarskiego Konsorcja hotelarskie a struktury organizacyjne przedsiębiorstw hotelarskich Podstawowe dokumenty organizacyjne w przedsiębiorstwie hotelarskim Regulamin pracy i płacy Regulamin obiektu noclegowego Organizacja pracy wybranych pionów i komórek organizacyjnych obiektu hotelarskiego Recepcja - cykl obsługi gościa w obiekcie noclegowym Rezerwacja Zakwaterowanie - check in Obsługa w trakcie pobytu Wykwaterowanie - check out Zakończenie doby hotelowej Współpraca recepcji z innymi elementami struktury organizacyjnej Służba pięter Gastronomia hotelowa Organizacja czasu wolnego Hotelarze Wizerunek hotelarza Hotelarskie Tajemnica zawodowa w hotelarstwie Hotelarze w pracy Stres zawodowy Emocje Akceptacja własnej osoby Nawyki w pracy Goście Segmentacja rynku gości hotelowych Charakterystyka grup i segmentów gości hotelowych Goście i gospodarze Komunikacja Modele nowoczesnej obsługi Pierwsze wrażenie Gość pozytywnie zaskoczony Sytuacje trudne i nadzwyczajne Reklamacja usługi hotelowej Dlaczego goście bywają niezadowoleni? Niezadowolony gość i co dalej? Komu i jak reklamować? Bezpieczeństwo i higiena pracy w obiekcie hotelarskim Bhp pracownika Organizacja ochrony przeciwpożarowej Ewakuacja gości, pracowników i mienia Inne potencjalne zagrożenia.
Sygnatura czytelni BWF: XII L 82
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 145570, 145569 N (2 egz.)
Biblioteka WWFiF
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. F 8081 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Bibliogr. przy rozdz.
Dla studentów kształcących się w zakresie hotelarstwa, turystyki i usług.
Sygnatura czytelni BWF: XII L 52
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 128664, 126610, 126609, 120965 N, 126608 (5 egz.)
Biblioteka WWFiF
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. F 5318 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Bibliogr. s. [338]-344.
Dla praktyków i teoretyków związanych z turystyką, zwłaszcza hotelarstwem.
Sygnatura czytelni BWF: XII L 77
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 140130 N (1 egz.)
Biblioteka WWFiF
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. F 7624 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Całość publ. składa się z 3 części : cz. 2 pod tyt. "Organizacja i funkcjonowanie przedsiębiorstwa hotelarskiego", cz. 3 pod tyt. "Ekonomiczne, prawne i marketingowe aspekty świadczenia usług hotelarskich".
Na s. tyt. i okł. : rok wyd. 2005.
Zaw. ćwiczenia.
Bibliogr. przy rozdz.
Sygnatura czytelni BWF: XII L 39,1 ; XII L 40,1
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 118530, 118529 N (2 egz.)
Biblioteka WWFiF
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. F 4719, F 4720 (2 egz.)
Brak okładki
Książka
CD
W koszyku
Obsługa informatyczna w hotelarstwie / Mariola Milewska, Andrzej Stasiak. - Warszawa : WSiP [Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne], 2010. - 301, [1] s. : il. (gł. kolor.) ; 24 cm + dysk optyczny (CD-ROM).
(Technik Hotelarstwa)
Aut. rozdz. 10 pt. "Program Hotel Mały" jest Marcin Milewski.
CD-ROM zaw. autorski program do obsługi informatycznej hotelu.
Bibliogr. s. 301-[302] i przy rozdz.
Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa.
Sygnatura czytelni BWF: XII L 63
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 128489 N (1 egz.)
Biblioteka WWFiF
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. F 6296 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
CD
W koszyku
Obsługa informatyczna w hotelarstwie / Mariola Milewska, Andrzej Stasiak. - Warszawa : WSiP [Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne], 2013. - 264 s. : il. (gł. kolor.) ; 24 cm + dysk optyczny (CD-ROM).
Aut. rozdz. 6 pt. "Program Hotel Mały" jest Marcin Milewski.
Na okł.: Reforma 2012. Do nowej Podstawy programowej.
CD-ROM zaw. autorski program do obsługi informatycznej hotelu.
Bibliogr. s. 262-263 i przy rozdz.
Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa.
Sygnatura czytelni BWF: XII L 73
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka WWFiF
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. F 7161 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Dla studentów kierunków turystycznych, hotelarskich, technicznych i rolniczych oraz uczniów szkół policealnych o profilu gastronomicznym, turystycznym i hotelarskim.
Sygnatura czytelni BMW: IX Ł 3 (nowy)
Sygnatura czytelni BWF: VIII E 12
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 126201, 126202, M 12314 (3 egz.)
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 124365 N (1 egz.)
Biblioteka WWFiF
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. F 6042 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Bibliografia na stronach [390]-400. Wykaz aktów prawnych strony 400-402. Netografia strony 402-404.
Dla studentów kierunków turystycznych, hotelarskich, technicznych i rolniczych oraz uczniów szkół policealnych o profilu gastronomicznym, turystycznym i hotelarskim.
Historia gastronomii na świecie Historia gastronomii w Polsce Elementarne zagadnienia gastronomii Istota gastronomii i usługi gastronomicznej Klasyfikacja placówek gastronomicznych Kryteria klasyfikacji placówek gastronomicznych Klasyfikacja branżowa placówek gastronomicznych Klasyfikacja urzędowa (prawna) placówek gastronomicznych Ważniejsze pojęcia stosowane w gastronomii Podstawowe wyposażenie gastronomiczne Materiały stosowane do produkcji wyposażenia gastronomicznego Podstawowe instalacje w gastronomii Wyposażenie zaplecza Wyposażenie frontu Produkt gastronomiczny Definicja i cechy produktu gastronomicznego Poziomy postrzegania (wymiary) produktu gastronomicznego Charakterystyka komponentów produktu gastronomicznego Asortyment potraw i napojów a karta menu Obsługa klienta Zewnętrzny wygląd obiektu Wystrój wnętrza Usługi dodatkowe Inne cechy usługi Cykl życia produktu gastronomicznego Atrakcyjność produktu gastronomicznego w turystyce Gastronomia a turystyka Gastronomia jako produkt turystyczny Produkty proste: usługa i rzecz Produkt turystyczny - impreza (pakiet turystyczny) wydarzenie obiekt szlak obszar Produkty tradycyjne i regionalne Turystyka kulinarna w Polsce Rozwój gastronomii w Polsce po 1989 r. Rozwój turystyki kulinarnej w Polsce Model rozwoju turystyki kulinarnej w Polsce Badania turystyki kulinarnej w Polsce Osobistości świata gastronomii Wielcy europejscy gastronomicy Gillaume Tirel (Taillevent) M. Boulanger Anthelme Brillat-Savarin Marie-Antoine Careme Franz Sacher Auguste Escoffier Paul Bocuse Wielcy polscy gastronomicy Mikołaj Wierzynek Stanisław Czerniecki Jerzy Franciszek Kulczycki Lucyna Ćwierczakiewiczowa Edward Pomian Pożerski (Edouard de Pomiane) Zdzisław T. Nowicki Kurt Scheller Wybrane organizacje i stowarzyszenia gastronomiczne Międzynarodowe organizacje i stowarzyszenia Światowa Organizacja Zdrowia (WHO) Organizacja Narodów Zjednoczonych do Spraw Wyżywienia i Rolnictwa (FAO) Międzynarodowe Zrzeszenie Hoteli i Restauracji (IH&RA) Konfederacja Krajowych Stowarzyszeń Hoteli i Restauracji we Wspólnocie Europejskiej (HOTREC) Światowe Stowarzyszenie Szefów Kuchni (WACS) Międzynarodowe Stowarzyszenie Barmanów (IBA) Światowe Stowarzyszenie Turystyki Kulinarnej Organizacje i stowarzyszenia gastronomiczne w Polsce Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni (OSSKiC) Stowarzyszenie Polskich Barmanów (SPB-PBA) Stowarzyszenie Sommelierów Polskich (SSP) Fundacja Klubu Szefów Kuchni Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego (PIPRiL) Promocja i informacja w gastronomii Promocja Definicja i rodzaje działań promocyjnych Reklama Public relations Sprzedaż osobista Promocja sprzedaży Targi gastronomiczne Źródła informacji branżowej Trendy w rozwoju gastronomii Megatrendy wpływające na sektor gastronomiczny Demografia Ekonomia Świadomość, edukacja Zdrowie Styl życia Zwyczaje żywieniowe Turystyka, czas wolny Kultura i sztuka Technologie informatyczne Ekologia (ochrona środowiska - zrównoważony rozwój - naturalna żywność).
Sygnatura czytelni BMW: IX Ł 210 (nowy)
Sygnatura czytelni BWF: XII P 18
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. M 14320 N (1 egz.)
Biblioteka WWFiF
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. F 8089 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej

Deklaracja dostępności