Turystyka kulinarna
Sortowanie
Źródło opisu
Książki, czasopisma i zbiory specjalne
(19)
Forma i typ
Książki
(14)
Publikacje naukowe
(7)
Artykuły
(5)
Publikacje dydaktyczne
(1)
Dostępność
tylko na miejscu
(12)
dostępne
(6)
Placówka
Wypożyczalnia
(6)
Biblioteka Międzywydziałowa
(2)
Biblioteka WWFiF
(10)
Autor
Dominik Piotr (technologia żywności)
(5)
Adamczewski Piotr (1942- )
(4)
Kalbarczyk Marek
(4)
Dominik Piotr
(2)
Milewska Mariola
(2)
Prączko Anna
(2)
Stasiak Andrzej
(2)
Dominik Piotr (technolog żywności)
(1)
Jędrysiak Tadeusz
(1)
Kowalczyk Andrzej
(1)
Makała Halina
(1)
Orłowski Dominik
(1)
Proszowska-Sala Anna
(1)
Watza Anna
(1)
Wilkońska Anna
(1)
Woźniczko Magdalena
(1)
Żmuda-Czerwonka Wioletta
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(18)
2000 - 2009
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(7)
Kraj wydania
Polska
(19)
Język
polski
(19)
Temat
Budownictwo
(2412)
Zarządzanie
(2037)
Matematyka
(1930)
Elektrotechnika
(1896)
Przedsiębiorstwa
(1790)
Turystyka kulinarna
(-)
Fizyka
(1535)
Informatyka
(1502)
Maszyny
(1228)
Fizjoterapia
(1175)
Wytrzymałość materiałów
(1157)
Ochrona środowiska
(1023)
Sport
(1012)
Turystyka
(952)
Elektronika
(946)
Ekonomia
(932)
Mechanika
(932)
Automatyka
(916)
Język angielski
(872)
Samochody
(867)
Rachunkowość
(821)
Chemia
(808)
Rehabilitacja
(800)
Polska
(791)
Gospodarka
(778)
Komunikacja marketingowa
(759)
Technika
(741)
Konstrukcje budowlane
(726)
Wychowanie fizyczne
(725)
Przemysł
(723)
Prawo pracy
(712)
Unia Europejska
(699)
Transport
(673)
Piłka nożna
(672)
Elektroenergetyka
(667)
Architektura
(637)
Marketing
(636)
Innowacje
(619)
Naprężenia i odkształcenia
(612)
OZE
(606)
Programowanie (informatyka)
(590)
Trening
(586)
Energetyka
(585)
Programy komputerowe
(584)
Technologia chemiczna
(567)
Rolnictwo
(556)
Biomasa
(543)
Analiza numeryczna
(532)
Prawo
(524)
Odnawialne źródła energii
(520)
Sterowanie
(520)
Komputery
(517)
Materiałoznawstwo
(517)
Produkcja
(517)
Symulacja
(515)
Inwestycje
(507)
Praca
(503)
Analiza matematyczna
(495)
Zarządzanie jakością
(495)
Zarządzanie zasobami ludzkimi (HRM)
(494)
Dzieci
(489)
Energia elektryczna
(489)
Urbanistyka
(488)
Materiały budowlane
(482)
Logistyka gospodarcza
(480)
Rynek pracy
(474)
Finanse
(468)
Maszyny elektryczne
(468)
Szkolnictwo wyższe
(468)
Psychologia
(467)
Przedsiębiorstwo
(466)
Internet
(464)
Modele matematyczne
(464)
Metale
(462)
Nauka
(456)
Marketing internetowy
(453)
Systemy informatyczne
(448)
Statystyka matematyczna
(447)
Języki programowania
(433)
Skrawanie
(432)
Reklama
(431)
Rehabilitacja medyczna
(428)
Mechanika budowli
(425)
Działalność gospodarcza
(422)
Organizacja
(417)
Telekomunikacja
(413)
Metrologia
(412)
Pedagogika
(410)
Drgania
(409)
Trener
(406)
Ubezpieczenia społeczne
(394)
Controlling
(392)
Optymalizacja
(392)
Historia
(388)
Filozofia
(385)
Podatki
(385)
Statystyka
(384)
Socjologia
(382)
Banki
(378)
BHP
(375)
Rachunkowość zarządcza
(374)
Temat: czas
2001-
(1)
Temat: miejsce
Województwo mazowieckie (1999- )
(5)
Kaszuby
(1)
Kresy wschodnie Rzeczypospolitej
(1)
Kurpie (region)
(1)
Podhale
(1)
Polska
(1)
Pomorze Gdańskie
(1)
Pomorze Zachodnie
(1)
Suwalszczyzna
(1)
Województwo dolnośląskie (1999- )
(1)
Województwo kujawsko-pomorskie (1999- )
(1)
Województwo lubelskie (1999- )
(1)
Województwo lubuskie (1999- )
(1)
Województwo opolskie (1999- )
(1)
Województwo podkarpackie (1999- )
(1)
Województwo podlaskie (1999- )
(1)
Województwo warmińsko-mazurskie (1999- )
(1)
Województwo wielkopolskie (1999- )
(1)
Województwo łódzkie (1999- )
(1)
Województwo śląskie (1999- )
(1)
Województwo świętokrzyskie (1999- )
(1)
Wolin (wyspa)
(1)
Gatunek
Monografia
(5)
Przepisy kulinarne
(4)
Książki dla osób niewidomych
(3)
Podręcznik
(2)
Opracowanie
(1)
Dziedzina i ujęcie
Gospodarka, ekonomia, finanse
(6)
Rolnictwo i leśnictwo
(5)
Podróże i turystyka
(1)
Kartoteka zagadnieniowa
Kultura Fizyczna
(3)
Organizacja, Zarządzanie i Marketing
(2)
19 wyników Filtruj
Brak okładki
Artykuł
W koszyku
Brak okładki
Artykuł
W koszyku
Brak okładki
Książka
W koszyku
Bibliografia, netografia, wykaz aktów prawnych na stronach 93-97.
Uwarunkowania wpływające na rozwój tradycji żywieniowych w Polsce Kuchnia polska historycznie Kuchnie regionalne jako produkt turystyczny Promocja regionów Walory turystyczne Walory kulinarne Produkt markowy - kształtowanie jego struktury i jakości Polskie regiony kulinarne Lubuskie Produkty tradycyjne województwa lubuskiego
Sygnatura czytelni BWF: XII P 59(1)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka WWFiF
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. F 8556 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Bibliografia, netografia przy rozdziałach.
MIEJSCE ŻYWNOŚCI TRADYCYJNEJ W KSZTAŁTOWANIU PRODUKTU TURYSTYCZNEGO Żywność o podwyższonej jakości Pojęcie żywności tradycyjnej Produkty regionalne i tradycyjne Pojęcie produktu regionalnego i tradycyjnego Krajowa Lista Produktów Tradycyjnych Polska kuchnia regionalna Kuchnie regionalne jako atrakcja danego regionu Polski rynek produktów regionalnych i tradycyjnych./ Produkty regionalne i tradycyjne jako element atrakcyjności turystycznej regionu Znaczenie produktów regionalnych i tradycyjnych dla atrakcyjności turystycznej kraju Oferta turystyczna polskich regionów a produkty regionalne i tradycyjne30 Rola produktów regionalnych i tradycyjnych w strategiach sprzedażowych produktów turystycznych Produkt tradycyjny jako nośnik wartości Racjonalne i emocjonalne przesłanki zakupu Produkt turystyczny i produkt markowy Produkt turystyczny i jego elementy Znaczenie marki w kształtowaniu produktu turystycznego Kreowanie marki obszaru w oparciu o ofertę kulinarną Turystyka kulinarna Formy wykorzystania kulinariów w turystyce Festiwale kulinarne Restauracje i gospodarstwa agroturystyczne ZRÓWNOWAŻONY ROZWÓJ TURYSTYKI OPARTEJ NA POTENCJALE KULINARNYM REGIONU 1.1. Rozwój turystyki w regionach 1.1.1. Wprowadzenie do rozwoju regionalnego 1.1.2 Wpływ globalizacji i konkurencji na rozwój turystyki 1.1.3 Rozwój gospodarczy a turystyka regionalna 1.2 Zrównoważony rozwój turystyki 1.2.1 Idea zrównoważonego rozwoju 1.2.2 Zrównoważony rozwój a turystyka 1.2.3 Turystyka zrównoważona 1.2.4. Problemy związane ze zrównoważonym rozwojem turystyki 1.3 Potencjał kulinarny a zrównoważony rozwój turystyki w regionach 1.3.1 Wpływ globalizacji na kulinaria 1.3.2 Znaczenie kulinariów w rozwoju turystyki 1.4 Rola partnerstwa w rozwoju turystyki opartej na kulinariach w regionie 1.4.1 Budowanie partnerstw turystycznych 1.4.2 Znaczenie przywództwa i formy współpracy w turystyce 1.5 Planowanie zrównoważonego rozwoju turystyki 1.5.1 Planowanie jako instrument zarządzania turystyką 1.5.2 Strategiczne podejście do planowania rozwoju turystyki 1.5.3 Tworzenie strategii rozwoju turystyki w regionie w oparciu o kulinaria 1.6 Kulinaria w regionalnych dokumentach strategicznych dotyczących rozwoju turystyki III KULINARNA TURYSTYKA LUBARTOWA-NOYUM CZY TURYSTYKA Z TRADYCJAMI? 1 Związek pomiędzy turystyką kulinarną, a tradycyjną kulturą 1.2 Motywy wyjazdów kulinarnych 2 Wybrane aspekty współczesnej turystyki kulinarnej 3 Region lubartowski rys historyczno-kulturowo-kulinamy 4 Lubartowskie produkty regionalne wpisane na listę produktów tradycyjnych ich znaczenie i wpływ na rozwój turystyki kulinarnej regionu 4.1 Makowiec, paszteciki, lody najbardziej znane produkty z regionu lubartowskiego
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka WWFiF
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. F 8656 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka WWFiF
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. F 8557 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka WWFiF
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. F 8558 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka WWFiF
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. F 8559 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka WWFiF
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. F 8560 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 139023 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 139020 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 139021 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 139022 (1 egz.)
Brak okładki
Artykuł
W koszyku
Brak okładki
Książka
W koszyku
Bibliogr. przy pracach.
Dla studentów kierunków turystycznych, ekspertów żywieniowych, a także wszystkich poszukujących informacji o walorach kuchni różnych miejsc i regionów.
Sygnatura czytelni BWF: XII P 44
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka WWFiF
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. F 7244 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Dla studentów kierunków turystycznych, hotelarskich, technicznych i rolniczych oraz uczniów szkół policealnych o profilu gastronomicznym, turystycznym i hotelarskim.
Sygnatura czytelni BMW: IX Ł 3 (nowy)
Sygnatura czytelni BWF: VIII E 12
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 126201, 126202, M 12314 (3 egz.)
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 124365 N (1 egz.)
Biblioteka WWFiF
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. F 6042 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Bibliografia na stronach [390]-400. Wykaz aktów prawnych strony 400-402. Netografia strony 402-404.
Dla studentów kierunków turystycznych, hotelarskich, technicznych i rolniczych oraz uczniów szkół policealnych o profilu gastronomicznym, turystycznym i hotelarskim.
Historia gastronomii na świecie Historia gastronomii w Polsce Elementarne zagadnienia gastronomii Istota gastronomii i usługi gastronomicznej Klasyfikacja placówek gastronomicznych Kryteria klasyfikacji placówek gastronomicznych Klasyfikacja branżowa placówek gastronomicznych Klasyfikacja urzędowa (prawna) placówek gastronomicznych Ważniejsze pojęcia stosowane w gastronomii Podstawowe wyposażenie gastronomiczne Materiały stosowane do produkcji wyposażenia gastronomicznego Podstawowe instalacje w gastronomii Wyposażenie zaplecza Wyposażenie frontu Produkt gastronomiczny Definicja i cechy produktu gastronomicznego Poziomy postrzegania (wymiary) produktu gastronomicznego Charakterystyka komponentów produktu gastronomicznego Asortyment potraw i napojów a karta menu Obsługa klienta Zewnętrzny wygląd obiektu Wystrój wnętrza Usługi dodatkowe Inne cechy usługi Cykl życia produktu gastronomicznego Atrakcyjność produktu gastronomicznego w turystyce Gastronomia a turystyka Gastronomia jako produkt turystyczny Produkty proste: usługa i rzecz Produkt turystyczny - impreza (pakiet turystyczny) wydarzenie obiekt szlak obszar Produkty tradycyjne i regionalne Turystyka kulinarna w Polsce Rozwój gastronomii w Polsce po 1989 r. Rozwój turystyki kulinarnej w Polsce Model rozwoju turystyki kulinarnej w Polsce Badania turystyki kulinarnej w Polsce Osobistości świata gastronomii Wielcy europejscy gastronomicy Gillaume Tirel (Taillevent) M. Boulanger Anthelme Brillat-Savarin Marie-Antoine Careme Franz Sacher Auguste Escoffier Paul Bocuse Wielcy polscy gastronomicy Mikołaj Wierzynek Stanisław Czerniecki Jerzy Franciszek Kulczycki Lucyna Ćwierczakiewiczowa Edward Pomian Pożerski (Edouard de Pomiane) Zdzisław T. Nowicki Kurt Scheller Wybrane organizacje i stowarzyszenia gastronomiczne Międzynarodowe organizacje i stowarzyszenia Światowa Organizacja Zdrowia (WHO) Organizacja Narodów Zjednoczonych do Spraw Wyżywienia i Rolnictwa (FAO) Międzynarodowe Zrzeszenie Hoteli i Restauracji (IH&RA) Konfederacja Krajowych Stowarzyszeń Hoteli i Restauracji we Wspólnocie Europejskiej (HOTREC) Światowe Stowarzyszenie Szefów Kuchni (WACS) Międzynarodowe Stowarzyszenie Barmanów (IBA) Światowe Stowarzyszenie Turystyki Kulinarnej Organizacje i stowarzyszenia gastronomiczne w Polsce Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni (OSSKiC) Stowarzyszenie Polskich Barmanów (SPB-PBA) Stowarzyszenie Sommelierów Polskich (SSP) Fundacja Klubu Szefów Kuchni Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego (PIPRiL) Promocja i informacja w gastronomii Promocja Definicja i rodzaje działań promocyjnych Reklama Public relations Sprzedaż osobista Promocja sprzedaży Targi gastronomiczne Źródła informacji branżowej Trendy w rozwoju gastronomii Megatrendy wpływające na sektor gastronomiczny Demografia Ekonomia Świadomość, edukacja Zdrowie Styl życia Zwyczaje żywieniowe Turystyka, czas wolny Kultura i sztuka Technologie informatyczne Ekologia (ochrona środowiska - zrównoważony rozwój - naturalna żywność).
Sygnatura czytelni BMW: IX Ł 210 (nowy)
Sygnatura czytelni BWF: XII P 18
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. M 14320 N (1 egz.)
Biblioteka WWFiF
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. F 8089 (1 egz.)
Brak okładki
Artykuł
W koszyku
Brak okładki
Artykuł
W koszyku
Brak okładki
Książka
W koszyku
Bibliogr. s. 247-[256].
Dla studentów na kierunkach: turystyka i rekreacja, żywienie człowieka i ocena żywności, gastronomia i hotelarstwo, kulturoznawstwo, etnografia, a także dla słuchaczy studiów podyplomowych i uczniów szkół turystyczno-hotelarsko-gastronomicznych.
Sygnatura czytelni BWF: XII P 8
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 141669 N (1 egz.)
Biblioteka WWFiF
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. F 7736 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej

Deklaracja dostępności