Dominik Piotr (technologia żywności)
Sortowanie
Źródło opisu
Książki, czasopisma i zbiory specjalne
(13)
Forma i typ
Książki
(13)
Publikacje naukowe
(5)
Dostępność
tylko na miejscu
(17)
dostępne
(5)
wypożyczone
(1)
Placówka
Wypożyczalnia
(5)
Czytelnia Główna
(1)
Biblioteka WB
(1)
Biblioteka Międzywydziałowa
(3)
Biblioteka WWFiF
(13)
Autor
Berłowski Paweł
(189)
Kotowski Włodzimierz
(179)
Praca zbiorowa
(157)
Skoczylas Zbigniew
(152)
Stiasny Grzegorz
(143)
Dominik Piotr (technologia żywności)
(-)
Sadlik Ryszard
(142)
Blum Maciej
(140)
Michalski Dariusz
(134)
Lewandowski Maciej
(131)
Majewski Jerzy S
(131)
Etzold Hans-Rüdiger
(120)
Leśniewski Mariusz
(116)
Gewert Marian
(108)
Maruchin Wojciech
(107)
Guryn Halina
(105)
Traczyk Wojciech
(101)
Chalastra Michał
(99)
Kardyś Marta
(97)
Marx Karl (1818-1883)
(94)
Nazwisko Imię
(94)
Berkieta Mateusz
(93)
Tomczak Małgorzata
(93)
Polkowski Sławomir
(92)
Engels Friedrich (1820-1895)
(91)
Jakubiec Izabela
(90)
Kotapski Roman
(90)
Rybicki Piotr
(90)
Krysicki Włodzimierz (1905-2001)
(88)
Teleguj Kazimierz
(88)
Kapołka Maciej
(86)
Mikołajewska Emilia
(84)
Zaborowska Joanna
(81)
Piątek Grzegorz
(79)
Rudnicki Bogdan
(79)
Starosolski Włodzimierz (1933- )
(79)
Meryk Radosław
(78)
Górczyński Robert
(77)
Polit Ryszard
(77)
Mroczek Wojciech
(76)
Kulawik Marta
(74)
Mycielski Krzysztof
(74)
Myszkorowski Jakub
(73)
Konopka Eduard
(71)
Jabłoński Marek
(70)
Bielecki Jan (1942-2001)
(69)
Knosala Ryszard (1949- )
(68)
Rajca Piotr (1970- )
(68)
Rymarz Małgorzata
(68)
Walczak Krzysztof
(68)
Walkiewicz Łukasz
(68)
Wiecheć Marek
(68)
Jabłoński Adam
(67)
Laszczak Mirosław
(66)
Piwko Łukasz
(66)
Wodziczko Piotr
(65)
Dziedzic Zbigniew
(64)
Sidor-Rządkowska Małgorzata
(64)
Żakowski Wojciech (1929-1993)
(64)
Pasko Marian
(62)
Włodarski Lech (1916-1997)
(62)
Czakon Wojciech
(61)
Leyko Jerzy (1918-1995)
(61)
Jankowski Mariusz
(60)
Kostecka Alicja
(60)
Paszkowska Małgorzata
(60)
Wróblewski Piotr
(60)
Karpińska Marta
(59)
Lenin Włodzimierz (1870-1924)
(59)
Próchnicki Wojciech
(59)
Rogala Elżbieta
(59)
Bielecki Maciej
(57)
Jelonek Jakub
(57)
Malkowski Tomasz
(57)
Pilch Piotr
(57)
Rauziński Robert (1933- )
(57)
Gawrońska Joanna
(56)
Ajdukiewicz Andrzej (1939- )
(55)
Cieślak Piotr
(55)
Draniewicz Bartosz
(55)
Godek Piotr
(55)
Osiński Zbigniew (1926-2001)
(55)
Jasiński Filip
(54)
Kuliński Włodzisław
(54)
Suchodolski Bogdan (1903-1992)
(54)
Forowicz Krystyna
(53)
Klupiński Kamil
(53)
Szkutnik Leon Leszek
(52)
Zdanikowski Paweł
(52)
Wantuch-Matla Dorota
(51)
Barowicz Marek
(50)
Trammer Hubert
(50)
Walczak Tomasz
(50)
Watrak Andrzej
(50)
Zgółkowa Halina (1947- )
(50)
Barańska Katarzyna
(49)
Czajkowska-Matosiuk Katarzyna
(49)
Jurlewicz Teresa
(49)
Pikoń Andrzej
(49)
Szargut Jan (1923- )
(49)
Chojnacki Ireneusz
(48)
Rok wydania
2010 - 2019
(9)
2000 - 2009
(4)
Okres powstania dzieła
2001-
(5)
Kraj wydania
Polska
(13)
Język
polski
(13)
Temat
Kuchnia regionalna
(5)
Potencjał turystyczny
(5)
Produkt regionalny
(5)
Turystyka kulinarna
(5)
Dziedzictwo kulinarne
(4)
Hotelarstwo
(4)
Gastronomia
(3)
Żywność
(3)
Odżywianie
(2)
Turystyka
(2)
Bezpieczeństwo żywności
(1)
Innowacje
(1)
Rozwój regionalny
(1)
Rozwój zrównoważony
(1)
Zatrucia pokarmowe
(1)
Temat: czas
2001-
(1)
Temat: miejsce
Kaszuby
(1)
Kresy wschodnie Rzeczypospolitej
(1)
Kurpie (region)
(1)
Podhale
(1)
Polska
(1)
Pomorze Gdańskie
(1)
Pomorze Zachodnie
(1)
Suwalszczyzna
(1)
Województwo dolnośląskie (1999- )
(1)
Województwo kujawsko-pomorskie (1999- )
(1)
Województwo lubelskie (1999- )
(1)
Województwo mazowieckie (1999- )
(1)
Województwo opolskie (1999- )
(1)
Województwo podkarpackie (1999- )
(1)
Województwo podlaskie (1999- )
(1)
Województwo warmińsko-mazurskie (1999- )
(1)
Województwo wielkopolskie (1999- )
(1)
Województwo łódzkie (1999- )
(1)
Województwo śląskie (1999- )
(1)
Województwo świętokrzyskie (1999- )
(1)
Wolin (wyspa)
(1)
Gatunek
Monografia
(4)
Podręczniki akademickie
(3)
Opracowanie
(1)
Podręczniki
(1)
Dziedzina i ujęcie
Gospodarka, ekonomia, finanse
(5)
Rolnictwo i leśnictwo
(4)
13 wyników Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
Na s. red. błędnie przypisany ISBN 978-83-7930-530-8.
Bibliogr., netogr. s. 273-277.
Dla studentów kierunków mających w swych programach zagadnienia związane z branżą noclegową, ze szczególnym uwzględnieniem hotelarstwa.
Sygnatura czytelni BWF: XII E 98
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 139585 N (1 egz.)
Biblioteka WWFiF
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. F 7575 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Gastronomia / Piotr Dominik. - Warszawa: Wydawnictwo Almamer, cop. 2013. - 346 s. : il. ; 24 cm.
Bibliogr. s. [331]-341. Wykaz aktów prawnych s. 341-343. Netogr. s. 343-344.
Dla studentów specjalności gastronomia i hotelarstwo ze szczególnym uwzględnieniem przedmiotów poświęconych gastronomii i organizacji usług gastronomicznych, a także dla osób prowadzących działalność gastronomiczną.
Sygnatura czytelni BMW: IX Ł 160 (nowy)
Sygnatura czytelni BWF: VIII E 15
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. M 13369 (1 egz.)
Czytelnia Główna
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 136705 N (1 egz.)
Biblioteka WWFiF
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. F 7221 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Bibliogr. s. 153-[160].
Sygnatura czytelni BWB: VII G 46
Sygnatura czytelni BMW: IX Ł 102 (nowy)
Sygnatura czytelni BWF: VIII E 7
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 4 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 120411, 120410 N (2 egz.)
Biblioteka WB
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. B 3702 (1 egz.)
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. M 11232 N (1 egz.)
Biblioteka WWFiF
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. F 5238 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Naz. aut. na s. 4.
Bibliogr. przy niektórych pracach.
Dla hotelarzy praktyków oraz środowiska badaczy tematu innowacyjnych rozwiązań w hotelarstwie.
Sygnatura czytelni BWF: XII L 74
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka WWFiF
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. F 7368 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Bibliografia, netografia przy rozdziałach.
MIEJSCE ŻYWNOŚCI TRADYCYJNEJ W KSZTAŁTOWANIU PRODUKTU TURYSTYCZNEGO Żywność o podwyższonej jakości Pojęcie żywności tradycyjnej Produkty regionalne i tradycyjne Pojęcie produktu regionalnego i tradycyjnego Krajowa Lista Produktów Tradycyjnych Polska kuchnia regionalna Kuchnie regionalne jako atrakcja danego regionu Polski rynek produktów regionalnych i tradycyjnych./ Produkty regionalne i tradycyjne jako element atrakcyjności turystycznej regionu Znaczenie produktów regionalnych i tradycyjnych dla atrakcyjności turystycznej kraju Oferta turystyczna polskich regionów a produkty regionalne i tradycyjne30 Rola produktów regionalnych i tradycyjnych w strategiach sprzedażowych produktów turystycznych Produkt tradycyjny jako nośnik wartości Racjonalne i emocjonalne przesłanki zakupu Produkt turystyczny i produkt markowy Produkt turystyczny i jego elementy Znaczenie marki w kształtowaniu produktu turystycznego Kreowanie marki obszaru w oparciu o ofertę kulinarną Turystyka kulinarna Formy wykorzystania kulinariów w turystyce Festiwale kulinarne Restauracje i gospodarstwa agroturystyczne ZRÓWNOWAŻONY ROZWÓJ TURYSTYKI OPARTEJ NA POTENCJALE KULINARNYM REGIONU 1.1. Rozwój turystyki w regionach 1.1.1. Wprowadzenie do rozwoju regionalnego 1.1.2 Wpływ globalizacji i konkurencji na rozwój turystyki 1.1.3 Rozwój gospodarczy a turystyka regionalna 1.2 Zrównoważony rozwój turystyki 1.2.1 Idea zrównoważonego rozwoju 1.2.2 Zrównoważony rozwój a turystyka 1.2.3 Turystyka zrównoważona 1.2.4. Problemy związane ze zrównoważonym rozwojem turystyki 1.3 Potencjał kulinarny a zrównoważony rozwój turystyki w regionach 1.3.1 Wpływ globalizacji na kulinaria 1.3.2 Znaczenie kulinariów w rozwoju turystyki 1.4 Rola partnerstwa w rozwoju turystyki opartej na kulinariach w regionie 1.4.1 Budowanie partnerstw turystycznych 1.4.2 Znaczenie przywództwa i formy współpracy w turystyce 1.5 Planowanie zrównoważonego rozwoju turystyki 1.5.1 Planowanie jako instrument zarządzania turystyką 1.5.2 Strategiczne podejście do planowania rozwoju turystyki 1.5.3 Tworzenie strategii rozwoju turystyki w regionie w oparciu o kulinaria 1.6 Kulinaria w regionalnych dokumentach strategicznych dotyczących rozwoju turystyki III KULINARNA TURYSTYKA LUBARTOWA-NOYUM CZY TURYSTYKA Z TRADYCJAMI? 1 Związek pomiędzy turystyką kulinarną, a tradycyjną kulturą 1.2 Motywy wyjazdów kulinarnych 2 Wybrane aspekty współczesnej turystyki kulinarnej 3 Region lubartowski rys historyczno-kulturowo-kulinamy 4 Lubartowskie produkty regionalne wpisane na listę produktów tradycyjnych ich znaczenie i wpływ na rozwój turystyki kulinarnej regionu 4.1 Makowiec, paszteciki, lody najbardziej znane produkty z regionu lubartowskiego
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka WWFiF
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. F 8656 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka WWFiF
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. F 8557 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka WWFiF
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. F 8558 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka WWFiF
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. F 8559 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka WWFiF
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. F 8560 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Bibliogr. s. 171-177. Wykaz aktów prawnych s. 177.
Dla techników hotelarstwa.
Sygnatura czytelni BWF: XII L 58
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 123930, 123920 N, 123931 (3 egz.)
Biblioteka WWFiF
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. F 5814 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Bibliogr. s. 113-119, wykaz aktów prawnych s. 117-119.
Sygnatura czytelni BMW: IX Ł 114 (nowy)
Sygnatura czytelni BWF: VIII B 19
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 122036 (1 egz.)
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. M 11653 N (1 egz.)
Biblioteka WWFiF
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. F 4494 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Bibliogr. s. [179]-188.
Dla studentów Wydziału Turystyki i Rekreacji oraz osób zajmujących się zawodowo organizacją i obsługą rynku turystycznego.
Sygnatura czytelni BMW: IX Ł 238 (nowy)
Sygnatura czytelni BWF: VIII B 39
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 130107 N (1 egz.)
Biblioteka WWFiF
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. F 6561 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Publ. oparta na przewodniku do ćwiczeń: "Podstawy nauki o żywieniu człowieka" pod red. Wojciecha Roszkowskiego (2000).
Bibliogr. s. 123-125.
Sygnatura czytelni BWF: VIII B 33
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka WWFiF
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. F 5815 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej

Deklaracja dostępności