Produkt regionalny
Sortowanie
Źródło opisu
Książki, czasopisma i zbiory specjalne
(7)
Forma i typ
Książki
(7)
Publikacje naukowe
(6)
Literatura faktu, eseje, publicystyka
(1)
Dostępność
tylko na miejscu
(6)
dostępne
(1)
Placówka
Wypożyczalnia
(1)
Biblioteka WWFiF
(6)
Autor
Dominik Piotr (technologia żywności)
(5)
Dominik Piotr (technolog żywności)
(1)
Michalak Agata (1981- )
(1)
Wilkońska Anna
(1)
Żmuda-Czerwonka Wioletta
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(7)
Okres powstania dzieła
2001-
(7)
Kraj wydania
Polska
(7)
Język
polski
(7)
Temat
Budownictwo
(2412)
Zarządzanie
(2037)
Matematyka
(1930)
Elektrotechnika
(1896)
Przedsiębiorstwa
(1790)
Produkt regionalny
(-)
Fizyka
(1535)
Informatyka
(1502)
Maszyny
(1228)
Fizjoterapia
(1175)
Wytrzymałość materiałów
(1157)
Ochrona środowiska
(1023)
Sport
(1012)
Turystyka
(952)
Elektronika
(946)
Ekonomia
(932)
Mechanika
(932)
Automatyka
(916)
Język angielski
(872)
Samochody
(867)
Rachunkowość
(821)
Chemia
(808)
Rehabilitacja
(800)
Polska
(791)
Gospodarka
(778)
Komunikacja marketingowa
(759)
Technika
(741)
Konstrukcje budowlane
(726)
Wychowanie fizyczne
(725)
Przemysł
(723)
Prawo pracy
(712)
Unia Europejska
(699)
Transport
(673)
Piłka nożna
(672)
Elektroenergetyka
(667)
Architektura
(637)
Marketing
(636)
Innowacje
(619)
Naprężenia i odkształcenia
(612)
OZE
(606)
Programowanie (informatyka)
(590)
Trening
(586)
Energetyka
(585)
Programy komputerowe
(584)
Technologia chemiczna
(567)
Rolnictwo
(556)
Biomasa
(543)
Analiza numeryczna
(532)
Prawo
(524)
Odnawialne źródła energii
(520)
Sterowanie
(520)
Komputery
(517)
Materiałoznawstwo
(517)
Produkcja
(517)
Symulacja
(515)
Inwestycje
(507)
Praca
(503)
Analiza matematyczna
(495)
Zarządzanie jakością
(495)
Zarządzanie zasobami ludzkimi (HRM)
(494)
Dzieci
(489)
Energia elektryczna
(489)
Urbanistyka
(488)
Materiały budowlane
(482)
Logistyka gospodarcza
(480)
Rynek pracy
(474)
Finanse
(468)
Maszyny elektryczne
(468)
Szkolnictwo wyższe
(468)
Psychologia
(467)
Przedsiębiorstwo
(466)
Internet
(464)
Modele matematyczne
(464)
Metale
(462)
Nauka
(456)
Marketing internetowy
(453)
Systemy informatyczne
(448)
Statystyka matematyczna
(447)
Języki programowania
(433)
Skrawanie
(432)
Reklama
(431)
Rehabilitacja medyczna
(428)
Mechanika budowli
(425)
Działalność gospodarcza
(422)
Organizacja
(417)
Telekomunikacja
(413)
Metrologia
(412)
Pedagogika
(410)
Drgania
(409)
Trener
(406)
Ubezpieczenia społeczne
(394)
Controlling
(392)
Optymalizacja
(392)
Historia
(388)
Filozofia
(385)
Podatki
(385)
Statystyka
(384)
Socjologia
(382)
Banki
(378)
BHP
(375)
Rachunkowość zarządcza
(374)
Temat: czas
2001-
(1)
Temat: miejsce
Polska
(2)
Kaszuby
(1)
Kresy wschodnie Rzeczypospolitej
(1)
Kurpie (region)
(1)
Podhale
(1)
Pomorze Gdańskie
(1)
Pomorze Zachodnie
(1)
Suwalszczyzna
(1)
Województwo dolnośląskie (1999- )
(1)
Województwo kujawsko-pomorskie (1999- )
(1)
Województwo lubelskie (1999- )
(1)
Województwo lubuskie (1999- )
(1)
Województwo mazowieckie (1999- )
(1)
Województwo opolskie (1999- )
(1)
Województwo podkarpackie (1999- )
(1)
Województwo podlaskie (1999- )
(1)
Województwo warmińsko-mazurskie (1999- )
(1)
Województwo wielkopolskie (1999- )
(1)
Województwo łódzkie (1999- )
(1)
Województwo śląskie (1999- )
(1)
Województwo świętokrzyskie (1999- )
(1)
Wolin (wyspa)
(1)
Gatunek
Monografia
(5)
Esej
(1)
Opracowanie
(1)
Dziedzina i ujęcie
Gospodarka, ekonomia, finanse
(6)
Rolnictwo i leśnictwo
(6)
Kulinaria
(1)
7 wyników Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
Bibliografia, netografia, wykaz aktów prawnych na stronach 93-97.
Uwarunkowania wpływające na rozwój tradycji żywieniowych w Polsce Kuchnia polska historycznie Kuchnie regionalne jako produkt turystyczny Promocja regionów Walory turystyczne Walory kulinarne Produkt markowy - kształtowanie jego struktury i jakości Polskie regiony kulinarne Lubuskie Produkty tradycyjne województwa lubuskiego
Sygnatura czytelni BWF: XII P 59(1)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka WWFiF
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. F 8556 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Bibliografia, netografia przy rozdziałach.
MIEJSCE ŻYWNOŚCI TRADYCYJNEJ W KSZTAŁTOWANIU PRODUKTU TURYSTYCZNEGO Żywność o podwyższonej jakości Pojęcie żywności tradycyjnej Produkty regionalne i tradycyjne Pojęcie produktu regionalnego i tradycyjnego Krajowa Lista Produktów Tradycyjnych Polska kuchnia regionalna Kuchnie regionalne jako atrakcja danego regionu Polski rynek produktów regionalnych i tradycyjnych./ Produkty regionalne i tradycyjne jako element atrakcyjności turystycznej regionu Znaczenie produktów regionalnych i tradycyjnych dla atrakcyjności turystycznej kraju Oferta turystyczna polskich regionów a produkty regionalne i tradycyjne30 Rola produktów regionalnych i tradycyjnych w strategiach sprzedażowych produktów turystycznych Produkt tradycyjny jako nośnik wartości Racjonalne i emocjonalne przesłanki zakupu Produkt turystyczny i produkt markowy Produkt turystyczny i jego elementy Znaczenie marki w kształtowaniu produktu turystycznego Kreowanie marki obszaru w oparciu o ofertę kulinarną Turystyka kulinarna Formy wykorzystania kulinariów w turystyce Festiwale kulinarne Restauracje i gospodarstwa agroturystyczne ZRÓWNOWAŻONY ROZWÓJ TURYSTYKI OPARTEJ NA POTENCJALE KULINARNYM REGIONU 1.1. Rozwój turystyki w regionach 1.1.1. Wprowadzenie do rozwoju regionalnego 1.1.2 Wpływ globalizacji i konkurencji na rozwój turystyki 1.1.3 Rozwój gospodarczy a turystyka regionalna 1.2 Zrównoważony rozwój turystyki 1.2.1 Idea zrównoważonego rozwoju 1.2.2 Zrównoważony rozwój a turystyka 1.2.3 Turystyka zrównoważona 1.2.4. Problemy związane ze zrównoważonym rozwojem turystyki 1.3 Potencjał kulinarny a zrównoważony rozwój turystyki w regionach 1.3.1 Wpływ globalizacji na kulinaria 1.3.2 Znaczenie kulinariów w rozwoju turystyki 1.4 Rola partnerstwa w rozwoju turystyki opartej na kulinariach w regionie 1.4.1 Budowanie partnerstw turystycznych 1.4.2 Znaczenie przywództwa i formy współpracy w turystyce 1.5 Planowanie zrównoważonego rozwoju turystyki 1.5.1 Planowanie jako instrument zarządzania turystyką 1.5.2 Strategiczne podejście do planowania rozwoju turystyki 1.5.3 Tworzenie strategii rozwoju turystyki w regionie w oparciu o kulinaria 1.6 Kulinaria w regionalnych dokumentach strategicznych dotyczących rozwoju turystyki III KULINARNA TURYSTYKA LUBARTOWA-NOYUM CZY TURYSTYKA Z TRADYCJAMI? 1 Związek pomiędzy turystyką kulinarną, a tradycyjną kulturą 1.2 Motywy wyjazdów kulinarnych 2 Wybrane aspekty współczesnej turystyki kulinarnej 3 Region lubartowski rys historyczno-kulturowo-kulinamy 4 Lubartowskie produkty regionalne wpisane na listę produktów tradycyjnych ich znaczenie i wpływ na rozwój turystyki kulinarnej regionu 4.1 Makowiec, paszteciki, lody najbardziej znane produkty z regionu lubartowskiego
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka WWFiF
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. F 8656 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka WWFiF
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. F 8557 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka WWFiF
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. F 8558 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka WWFiF
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. F 8559 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka WWFiF
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. F 8560 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
O dobrym jedzeniu : opowieści z pola, ogrodu i lasu / Agata Michalak. - Wołowiec : Wydawnictwo Czarne, copyright 2017. - 212, [4] strony : ilustracje ; 23 cm.
Bibliografia, netografia na stronach [214]-[215].
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 144025 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej

Deklaracja dostępności