Podkówka Witold (1929- )
Sortowanie
Źródło opisu
Książki, czasopisma i zbiory specjalne
(3)
Forma i typ
Książki
(3)
Dostępność
tylko na miejscu
(4)
dostępne
(1)
Placówka
Wypożyczalnia
(1)
Biblioteka Międzywydziałowa
(3)
Biblioteka WEAiI
(1)
Autor
Berłowski Paweł
(189)
Kotowski Włodzimierz
(179)
Praca zbiorowa
(157)
Skoczylas Zbigniew
(152)
Stiasny Grzegorz
(143)
Podkówka Witold (1929- )
(-)
Sadlik Ryszard
(142)
Blum Maciej
(140)
Michalski Dariusz
(134)
Lewandowski Maciej
(131)
Majewski Jerzy S
(131)
Etzold Hans-Rüdiger
(120)
Leśniewski Mariusz
(116)
Gewert Marian
(108)
Maruchin Wojciech
(107)
Guryn Halina
(105)
Traczyk Wojciech
(101)
Chalastra Michał
(99)
Kardyś Marta
(97)
Marx Karl (1818-1883)
(94)
Nazwisko Imię
(94)
Berkieta Mateusz
(93)
Tomczak Małgorzata
(93)
Polkowski Sławomir
(92)
Engels Friedrich (1820-1895)
(91)
Jakubiec Izabela
(90)
Kotapski Roman
(90)
Rybicki Piotr
(90)
Krysicki Włodzimierz (1905-2001)
(88)
Teleguj Kazimierz
(88)
Kapołka Maciej
(86)
Mikołajewska Emilia
(84)
Zaborowska Joanna
(81)
Starosolski Włodzimierz (1933- )
(80)
Meryk Radosław
(79)
Piątek Grzegorz
(79)
Rudnicki Bogdan
(79)
Górczyński Robert
(78)
Polit Ryszard
(77)
Mroczek Wojciech
(76)
Kulawik Marta
(74)
Mycielski Krzysztof
(74)
Myszkorowski Jakub
(73)
Konopka Eduard
(71)
Jabłoński Marek
(70)
Bielecki Jan (1942-2001)
(69)
Knosala Ryszard (1949- )
(68)
Rajca Piotr (1970- )
(68)
Rymarz Małgorzata
(68)
Walczak Krzysztof
(68)
Walkiewicz Łukasz
(68)
Wiecheć Marek
(68)
Jabłoński Adam
(67)
Laszczak Mirosław
(66)
Piwko Łukasz
(66)
Wodziczko Piotr
(65)
Dziedzic Zbigniew
(64)
Sidor-Rządkowska Małgorzata
(64)
Żakowski Wojciech (1929-1993)
(64)
Pasko Marian
(62)
Włodarski Lech (1916-1997)
(62)
Czakon Wojciech
(61)
Leyko Jerzy (1918-1995)
(61)
Jankowski Mariusz
(60)
Kostecka Alicja
(60)
Lenin Włodzimierz (1870-1924)
(60)
Paszkowska Małgorzata
(60)
Wróblewski Piotr
(60)
Karpińska Marta
(59)
Próchnicki Wojciech
(59)
Rogala Elżbieta
(59)
Bielecki Maciej
(57)
Jelonek Jakub
(57)
Malkowski Tomasz
(57)
Pilch Piotr
(57)
Rauziński Robert (1933- )
(57)
Gawrońska Joanna
(56)
Ajdukiewicz Andrzej (1939- )
(55)
Cieślak Piotr
(55)
Draniewicz Bartosz
(55)
Godek Piotr
(55)
Osiński Zbigniew (1926-2001)
(55)
Jasiński Filip
(54)
Klupiński Kamil
(54)
Kuliński Włodzisław
(54)
Suchodolski Bogdan (1903-1992)
(54)
Forowicz Krystyna
(53)
Szkutnik Leon Leszek
(52)
Zdanikowski Paweł
(52)
Wantuch-Matla Dorota
(51)
Barowicz Marek
(50)
Trammer Hubert
(50)
Walczak Tomasz
(50)
Watrak Andrzej
(50)
Zgółkowa Halina (1947- )
(50)
Barańska Katarzyna
(49)
Czajkowska-Matosiuk Katarzyna
(49)
Jurlewicz Teresa
(49)
Pikoń Andrzej
(49)
Szargut Jan (1923- )
(49)
Chojnacki Ireneusz
(48)
Rok wydania
2010 - 2019
(2)
2000 - 2009
(1)
Kraj wydania
Polska
(3)
Język
polski
(3)
Temat
Biopaliwa
(2)
Biogaz
(1)
Biomasa
(1)
Energetyka odnawialna
(1)
Gliceryna
(1)
Kiszonki
(1)
Olej rzepakowy
(1)
Pasza
(1)
Silniki wysokoprężne
(1)
Temat: czas
2001-
(1)
3 wyniki Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
Biogaz rolniczy : odnawialne źródło energii : teoria i praktyczne zastosowanie : praca zbiorowa / pod red. Witolda Podkówki ; [aut.: Witold Podkówka et al.]. - Warszawa: Powszechne Wydawnictwo Rolnicze i Leśne, cop. 2012. - 255, [1] s., [5] s. tabl. kolor. : il. ; 25 cm + Żyto hybrydowe kwas lochow jako substrat do produkcji biogazu : 19 s. : il. kolor. ; 21 cm.
Bibliogr. s. 244-[253]. Indeks.
Sygnatura czytelni BMW: III A 106 (nowy)
Sygnatura czytelni BWEAiI: IX W 138
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 140968 (1 egz.)
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. M 13928 N (1 egz.)
Biblioteka WEAiI
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 140966 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Tyt. grzb.: Biopaliwa, gliceryna, pasza z rzepaku.
Nazwy aut. na s. 4.
Bibliogr. przy rozdz.
Sygnatura czytelni BMW: VII I 39 (nowy)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. M 8690 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Bibliogr. s. 188-199.
Metody konserwowania zielonki Podstawy kiszenia biomasy Mikroorganizmy i ich znaczenie w procesie fermentacji Bakterie kwasu mlekowego Bakterie kwasu masłowego Bakterie z grupy coli-aerogenes Bakterie gnilne Bakterie kwasu octowego Drożdże i drożdżaki Pleśnie Przemiany biochemiczne w procesie fermentacji Przemiany związków azotowych Przydatność zielonek do zakiszania Dojrzałość kiszonkowa roślin Czynniki warunkujące prawidłowy przebieg procesu kiszenia Wysokość koszenia Rozdrobnienie - długość sieczki Ubicie zakiszanego surowca - gęstość Wybieranie kiszonki Podsuszanie zielonek przed zakiszaniem Dodatki wpływające na proces fermentacji Dodatki stymulujące proces fermentacji mlekowej Melasa Susz z buraków cukrowych Śruta zbożowa Cukier pastewny Serwatka Preparaty mikrobiologiczne - inokulanty Preparaty chemiczne Preparaty chemiczne o działaniu selektywnym na drobnoustroje Bezwodnik kwasu siarkawego (SO2) Preparaty chemiczne zawierające azotyny (NO2) Kwas benzoesowy (C6H5COOH) Benzoesan sodu (C6H5COONa) Kwas salicylowy (HOC6H4COOH) Kwas sorbowy (CH3(CH:CH)2COOH) Kwas borowy (H3BO3) Kwas mrówkowy (HCOOH) Kwas propionowy (CH3CH2COOH) Formalina - aldehyd mrówkowy, formaldehyd (H·CHO) Preparaty kombinowane bakteryjno-chemiczne Inne dodatki Wprowadzanie dodatków do zakiszanej biomasy Stabilność tlenowa kiszonki Preparaty poprawiające tlenową stabilność kiszonki Straty podczas produkcji kiszonki Straty polowe Straty w zbiorniku Straty spowodowane wyciekaniem soku Straty powstałe w procesie fermentacji Straty powierzchniowe Straty podczas wybierania kiszonki Wielkość strat przy produkcji kiszonki Sok kiszonkowy Grzyby pleśniowe i mikotoksyny w kiszonkach Patogeny w kiszonkach Listeria (Listeria monocytogenes) Motylica wątrobowa (Fosciola hepatica) Zasady sporządzania kiszonek Zakiszanie w silosie przejazdowym i pryzmie Zakiszanie w belach cylindrycznych owijanych folią Zakiszanie w rękawie foliowym Zbiorniki do zakiszania zielonek Zbiorniki wieżowe Zbiorniki komorowe Zbiorniki przejazdowe Wymiary i pojemność silosu przejazdowego Zasady obliczania pojemności silosu przejazdowego w zależności od liczebności stada bydła Pryzmy naziemne Metody oceny jakości kiszonki Ocena organoleptyczna Ocena chemiczna na podstawie produktów fermentacyjnych Praktyczna metoda oznaczania zawartości suchej masy w kiszonkach Korygowanie oznaczonej zawartości suchej masy w kiszonce o zawartość substancji lotnych Wpływ technologii sporządzania kiszonki na jej jakość i wartość pokarmową Wartość pokarmowa kiszonek Znaczenie gospodarcze kiszonek Kiszonka jako substrat do produkcji biogazu Alternatywne wykorzystanie kiszonki Zapotrzebowanie na kiszonkę dla bydła i na biogaz Zapotrzebowanie na kiszonkę dla bydła Zapotrzebowanie na kiszonkę na biogaz Oddziaływanie kiszonki na środowisko Emisja gazów cieplarnianych (GHG) w procesie produkcji biomasy roślinnej Emisja gazów cieplarnianych (GHG) w procesie fermentacji zakiszanej biomasy Zakiszanie całych roślin kukurydzy Dobór odmiany Termin zbioru Dodawanie konserwantów Kiszenie z dodatkiem mocznika Zawartość składników pokarmowych i degradacja skrobi Wartość pokarmowa Wartość biogazowa Koszty produkcji zielonki i kiszonki z całych roślin kukurydzy Koszt produkcji zielonki Koszt produkcji kiszonki Koszt produkcji biogazu z kiszonki z kukurydzy Zakiszanie ziarna i kolb kukurydzianych Zakiszanie ziarna Zakiszanie nierozdrobnionego ziarna Chemiczne konserwowanie wilgotnego ziarna Zakiszanie CCM Zakiszanie kolb częściowo odkoszulkowanych (CCM-II ) Zakiszanie kolb nieodkoszulkowanych (CCM-III, czyli LKS) Zakiszanie słomy kukurydzianej Zakiszanie całych roślin zbożowych (GPS) Zakiszanie runi łąkowej Zakiszanie roślin motylkowatych drobnonasiennych Zakiszanie traw z uprawy polowej Zakiszanie produktów ubocznych z przemysłu rolno-spożywczego Zakiszanie wysłodków buraczanych Zakiszanie młóta browarnianego (wysłodzin) Produkcja kiszonek na cele paszowe w gospodarstwie ekologicznymDokarmianie zwierzyny płowej kiszonkami Produkcja kiszonek w Polsce.
Sygnatura czytelni BMW: III F 154 (nowy)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. M 14362 N (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej

Deklaracja dostępności