Kiszonki
Sortowanie
Źródło opisu
Książki, czasopisma i zbiory specjalne
(4)
Forma i typ
Książki
(3)
Artykuły
(1)
Dostępność
tylko na miejscu
(4)
dostępne
(1)
Placówka
Wypożyczalnia
(1)
Biblioteka WB
(1)
Biblioteka Międzywydziałowa
(3)
Autor
Dulcet Edmund (1948- )
(1)
Pasławski Roman
(1)
Podkówka Witold (1929- )
(1)
Podkówka Zbigniew
(1)
Wierzbicki Krzysztof
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(2)
2000 - 2009
(2)
Kraj wydania
Polska
(4)
Język
polski
(4)
Temat
Budownictwo
(2412)
Zarządzanie
(2038)
Matematyka
(1930)
Elektrotechnika
(1896)
Przedsiębiorstwa
(1790)
Kiszonki
(-)
Fizyka
(1535)
Informatyka
(1502)
Maszyny
(1228)
Fizjoterapia
(1175)
Wytrzymałość materiałów
(1157)
Ochrona środowiska
(1023)
Sport
(1013)
Turystyka
(953)
Elektronika
(946)
Ekonomia
(932)
Mechanika
(932)
Automatyka
(916)
Język angielski
(874)
Samochody
(867)
Rachunkowość
(821)
Chemia
(808)
Rehabilitacja
(800)
Polska
(791)
Gospodarka
(778)
Komunikacja marketingowa
(761)
Technika
(743)
Konstrukcje budowlane
(727)
Wychowanie fizyczne
(725)
Przemysł
(723)
Prawo pracy
(712)
Unia Europejska
(699)
Piłka nożna
(697)
Transport
(673)
Elektroenergetyka
(667)
Marketing
(638)
Architektura
(637)
Innowacje
(620)
Naprężenia i odkształcenia
(614)
OZE
(606)
Programowanie (informatyka)
(590)
Trening
(586)
Energetyka
(585)
Programy komputerowe
(584)
Technologia chemiczna
(567)
Rolnictwo
(556)
Biomasa
(543)
Analiza numeryczna
(532)
Prawo
(524)
Odnawialne źródła energii
(520)
Sterowanie
(520)
Komputery
(517)
Materiałoznawstwo
(517)
Produkcja
(517)
Symulacja
(515)
Inwestycje
(508)
Praca
(503)
Zarządzanie jakością
(497)
Zarządzanie zasobami ludzkimi (HRM)
(496)
Analiza matematyczna
(495)
Dzieci
(491)
Energia elektryczna
(489)
Urbanistyka
(488)
Materiały budowlane
(482)
Logistyka gospodarcza
(480)
Rynek pracy
(474)
Finanse
(468)
Maszyny elektryczne
(468)
Przedsiębiorstwo
(468)
Szkolnictwo wyższe
(468)
Psychologia
(467)
Modele matematyczne
(465)
Internet
(464)
Metale
(462)
Nauka
(456)
Marketing internetowy
(453)
Systemy informatyczne
(448)
Statystyka matematyczna
(447)
Języki programowania
(433)
Skrawanie
(432)
Reklama
(431)
Rehabilitacja medyczna
(429)
Mechanika budowli
(425)
Działalność gospodarcza
(422)
Organizacja
(417)
Telekomunikacja
(413)
Metrologia
(412)
Pedagogika
(410)
Drgania
(409)
Trener
(406)
Ubezpieczenia społeczne
(394)
Controlling
(392)
Optymalizacja
(392)
Historia
(388)
Filozofia
(385)
Podatki
(385)
Statystyka
(384)
Socjologia
(383)
Banki
(379)
BHP
(375)
Rachunkowość zarządcza
(374)
Kartoteka zagadnieniowa
Niekonwencjonalne Źródła Energii
(1)
4 wyniki Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. M 7354 N (1 egz.)
Brak okładki
Artykuł
W koszyku
Kolejna krowa w gospodarce / Roman Pasławski. W: Agroenergetyka. 2013, nr 1, s. 22-23. - 2013
Dokument nadrzędny: Agroenergetyka.
Kartoteka zagadnieniowa: Niekonwencjonalne Źródła Energii
Brak okładki
Książka
W koszyku
Bibliogr. s. 188-199.
Metody konserwowania zielonki Podstawy kiszenia biomasy Mikroorganizmy i ich znaczenie w procesie fermentacji Bakterie kwasu mlekowego Bakterie kwasu masłowego Bakterie z grupy coli-aerogenes Bakterie gnilne Bakterie kwasu octowego Drożdże i drożdżaki Pleśnie Przemiany biochemiczne w procesie fermentacji Przemiany związków azotowych Przydatność zielonek do zakiszania Dojrzałość kiszonkowa roślin Czynniki warunkujące prawidłowy przebieg procesu kiszenia Wysokość koszenia Rozdrobnienie - długość sieczki Ubicie zakiszanego surowca - gęstość Wybieranie kiszonki Podsuszanie zielonek przed zakiszaniem Dodatki wpływające na proces fermentacji Dodatki stymulujące proces fermentacji mlekowej Melasa Susz z buraków cukrowych Śruta zbożowa Cukier pastewny Serwatka Preparaty mikrobiologiczne - inokulanty Preparaty chemiczne Preparaty chemiczne o działaniu selektywnym na drobnoustroje Bezwodnik kwasu siarkawego (SO2) Preparaty chemiczne zawierające azotyny (NO2) Kwas benzoesowy (C6H5COOH) Benzoesan sodu (C6H5COONa) Kwas salicylowy (HOC6H4COOH) Kwas sorbowy (CH3(CH:CH)2COOH) Kwas borowy (H3BO3) Kwas mrówkowy (HCOOH) Kwas propionowy (CH3CH2COOH) Formalina - aldehyd mrówkowy, formaldehyd (H·CHO) Preparaty kombinowane bakteryjno-chemiczne Inne dodatki Wprowadzanie dodatków do zakiszanej biomasy Stabilność tlenowa kiszonki Preparaty poprawiające tlenową stabilność kiszonki Straty podczas produkcji kiszonki Straty polowe Straty w zbiorniku Straty spowodowane wyciekaniem soku Straty powstałe w procesie fermentacji Straty powierzchniowe Straty podczas wybierania kiszonki Wielkość strat przy produkcji kiszonki Sok kiszonkowy Grzyby pleśniowe i mikotoksyny w kiszonkach Patogeny w kiszonkach Listeria (Listeria monocytogenes) Motylica wątrobowa (Fosciola hepatica) Zasady sporządzania kiszonek Zakiszanie w silosie przejazdowym i pryzmie Zakiszanie w belach cylindrycznych owijanych folią Zakiszanie w rękawie foliowym Zbiorniki do zakiszania zielonek Zbiorniki wieżowe Zbiorniki komorowe Zbiorniki przejazdowe Wymiary i pojemność silosu przejazdowego Zasady obliczania pojemności silosu przejazdowego w zależności od liczebności stada bydła Pryzmy naziemne Metody oceny jakości kiszonki Ocena organoleptyczna Ocena chemiczna na podstawie produktów fermentacyjnych Praktyczna metoda oznaczania zawartości suchej masy w kiszonkach Korygowanie oznaczonej zawartości suchej masy w kiszonce o zawartość substancji lotnych Wpływ technologii sporządzania kiszonki na jej jakość i wartość pokarmową Wartość pokarmowa kiszonek Znaczenie gospodarcze kiszonek Kiszonka jako substrat do produkcji biogazu Alternatywne wykorzystanie kiszonki Zapotrzebowanie na kiszonkę dla bydła i na biogaz Zapotrzebowanie na kiszonkę dla bydła Zapotrzebowanie na kiszonkę na biogaz Oddziaływanie kiszonki na środowisko Emisja gazów cieplarnianych (GHG) w procesie produkcji biomasy roślinnej Emisja gazów cieplarnianych (GHG) w procesie fermentacji zakiszanej biomasy Zakiszanie całych roślin kukurydzy Dobór odmiany Termin zbioru Dodawanie konserwantów Kiszenie z dodatkiem mocznika Zawartość składników pokarmowych i degradacja skrobi Wartość pokarmowa Wartość biogazowa Koszty produkcji zielonki i kiszonki z całych roślin kukurydzy Koszt produkcji zielonki Koszt produkcji kiszonki Koszt produkcji biogazu z kiszonki z kukurydzy Zakiszanie ziarna i kolb kukurydzianych Zakiszanie ziarna Zakiszanie nierozdrobnionego ziarna Chemiczne konserwowanie wilgotnego ziarna Zakiszanie CCM Zakiszanie kolb częściowo odkoszulkowanych (CCM-II ) Zakiszanie kolb nieodkoszulkowanych (CCM-III, czyli LKS) Zakiszanie słomy kukurydzianej Zakiszanie całych roślin zbożowych (GPS) Zakiszanie runi łąkowej Zakiszanie roślin motylkowatych drobnonasiennych Zakiszanie traw z uprawy polowej Zakiszanie produktów ubocznych z przemysłu rolno-spożywczego Zakiszanie wysłodków buraczanych Zakiszanie młóta browarnianego (wysłodzin) Produkcja kiszonek na cele paszowe w gospodarstwie ekologicznymDokarmianie zwierzyny płowej kiszonkami Produkcja kiszonek w Polsce.
Sygnatura czytelni BMW: III F 154 (nowy)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. M 14362 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. M 11638 (1 egz.)
Biblioteka WB
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. B 2133 (1 egz.)
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 121874 N (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej

Deklaracja dostępności