158660
Book
In basket
Chleb : techniki wypieku, przepisy, wskazówki / Jeffrey Hamelman ; ilustracje i zdjęcia Chiho Kaneko ; [przekład z języka angielskiego: Jakub Kowalczyk]. - Wydanie III. - Warszawa : Buchmann, 2021. - XVII, [1], 477, [1] strona, [16] stron tablic : fotografie, ilustracje ; 24 cm.
Przepisy Podziękowania Zmiany w drugim wydaniu Przedmowa – Raymond Calvel Wstęp Część pierwsza SKŁADNIKI I TECHNIKI 1 Przygotowywanie chleba od mieszania po pieczenie 2 Składniki i funkcje 3 Techniki ręcznego wyrabiania ciasta Część druga PRZEPISY I PIECZYWO OZDOBNE 4 Pieczywo na zaczynie zawierającym drożdże 5 Pieczywo na zakwasie 6 Pieczywo żytnie na zakwasie 7 Pieczywo bez zakwaszanej mąki 8 Pozostałe pieczywo 9 Pieczywo plecione i techniki zaplatania 10 Projekty dekoracyjne ANEKS Prowadzenie i rozmnażanie kultury zakwasu Testy reologiczne i analiza mąki Dodatki do mąki Wydajność ciasta Pożądana temperatura ciasta Obliczanie kosztu partii ciasta Tablice przeliczników Przykładowy harmonogram prowadzenia ciasta
Media files:
Availability:
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 151996 N (1 egz.)
Notes:
Tytuł oryginału: Bread : a baker's book of techniques and recipes, 2013
General note
Na okładce: Wydanie nowe, uzupełnione.
Bibliography, etc. note
Bibliografia na stronach 459-460. Indeks.
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again

Deklaracja dostępności