158660
Book
In basket
Wegańska kuchnia chińska / Yang Liu ; zdjęcia Katharina Pinczolits ; przełożył Paweł Zatorski. - Wydanie pierwsze. - Warszawa : Wydawnictwo Czarna Owca, 2024. - 223, [1] strona : fotografie, ilustracje, portret ; 26 cm.
Książka oferuje różnorodne przepisy inspirowane dzieciństwem Yang Liu oraz bogatą historią kuchni roślinnej w Chinach. Znajdziesz w niej wegańskie wersje klasycznych dań, takich jak Kung pao z boczniakami mikołajkowymi, makaron zha jiang czy herbata mleczna z Hongkongu. Każdy przepis zawiera praktyczne wskazówki, które pomogą ci opanować tradycyjne techniki gotowania, zgłębić różnorodny świat tofu oraz odpowiednio sezonować wok. Wegańska kuchnia chińska to wspaniała refleksja na temat związku jedzenia z pamięcią, miejscem, rodziną oraz jego wpływu na kulturę. [opis wydawcy]
Availability:
Wypożyczalnia
All copies are currently on loan: sygn. 156658 N (1 egz.)
Notes:
Tytuł oryginału: Vegan Chinese food, 2023
Bibliography, etc. note
Indeks.
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again

Deklaracja dostępności