158660
Książka
W koszyku
Wegańska kuchnia chińska / Yang Liu ; zdjęcia Katharina Pinczolits ; przełożył Paweł Zatorski. - Wydanie pierwsze. - Warszawa : Wydawnictwo Czarna Owca, 2024. - 223, [1] strona : fotografie, ilustracje, portret ; 26 cm.
Książka oferuje różnorodne przepisy inspirowane dzieciństwem Yang Liu oraz bogatą historią kuchni roślinnej w Chinach. Znajdziesz w niej wegańskie wersje klasycznych dań, takich jak Kung pao z boczniakami mikołajkowymi, makaron zha jiang czy herbata mleczna z Hongkongu. Każdy przepis zawiera praktyczne wskazówki, które pomogą ci opanować tradycyjne techniki gotowania, zgłębić różnorodny świat tofu oraz odpowiednio sezonować wok. Wegańska kuchnia chińska to wspaniała refleksja na temat związku jedzenia z pamięcią, miejscem, rodziną oraz jego wpływu na kulturę. [opis wydawcy]
Status dostępności:
Wypożyczalnia
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 156658 N (1 egz.)
Strefa uwag:
Tytuł oryginału: Vegan Chinese food, 2023
Uwaga dotycząca bibliografii
Indeks.
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej

Deklaracja dostępności