Mizera Krzysztof (nauki kultury fizycznej)
Sortowanie
Źródło opisu
Książki, czasopisma i zbiory specjalne
(1)
Forma i typ
Książki
(1)
Poradniki i przewodniki
(1)
Dostępność
dostępne
(1)
tylko na miejscu
(1)
Placówka
Wypożyczalnia
(1)
Biblioteka WWFiF
(1)
Autor
Berłowski Paweł
(189)
Kotowski Włodzimierz
(179)
Praca zbiorowa
(157)
Skoczylas Zbigniew
(152)
Stiasny Grzegorz
(143)
Mizera Krzysztof (nauki kultury fizycznej)
(-)
Sadlik Ryszard
(142)
Blum Maciej
(140)
Michalski Dariusz
(134)
Majewski Jerzy S
(132)
Lewandowski Maciej
(131)
Etzold Hans-Rüdiger
(120)
Leśniewski Mariusz
(116)
Gewert Marian
(108)
Maruchin Wojciech
(107)
Guryn Halina
(105)
Traczyk Wojciech
(101)
Chalastra Michał
(99)
Kardyś Marta
(97)
Nazwisko Imię
(96)
Marx Karl (1818-1883)
(94)
Berkieta Mateusz
(93)
Tomczak Małgorzata
(93)
Polkowski Sławomir
(92)
Engels Friedrich (1820-1895)
(91)
Kotapski Roman
(91)
Jakubiec Izabela
(90)
Rybicki Piotr
(90)
Krysicki Włodzimierz (1905-2001)
(88)
Teleguj Kazimierz
(88)
Kapołka Maciej
(86)
Mikołajewska Emilia
(84)
Zaborowska Joanna
(81)
Starosolski Włodzimierz (1933- )
(80)
Meryk Radosław
(79)
Piątek Grzegorz
(79)
Rudnicki Bogdan
(79)
Górczyński Robert
(78)
Polit Ryszard
(77)
Mroczek Wojciech
(76)
Kulawik Marta
(74)
Mycielski Krzysztof
(74)
Myszkorowski Jakub
(73)
Konopka Eduard
(71)
Jabłoński Marek
(70)
Walkiewicz Łukasz
(70)
Bielecki Jan (1942-2001)
(69)
Knosala Ryszard (1949- )
(68)
Rajca Piotr (1970- )
(68)
Rymarz Małgorzata
(68)
Walczak Krzysztof
(68)
Wiecheć Marek
(68)
Jabłoński Adam
(67)
Laszczak Mirosław
(66)
Piwko Łukasz
(66)
Wodziczko Piotr
(65)
Dziedzic Zbigniew
(64)
Sidor-Rządkowska Małgorzata
(64)
Żakowski Wojciech (1929-1993)
(64)
Lenin Włodzimierz (1870-1924)
(62)
Pasko Marian
(62)
Włodarski Lech (1916-1997)
(62)
Czakon Wojciech
(61)
Leyko Jerzy (1918-1995)
(61)
Paszkowska Małgorzata
(61)
Jankowski Mariusz
(60)
Kostecka Alicja
(60)
Wróblewski Piotr
(60)
Karpińska Marta
(59)
Próchnicki Wojciech
(59)
Rogala Elżbieta
(59)
Bielecki Maciej
(57)
Gawrońska Joanna
(57)
Jelonek Jakub
(57)
Malkowski Tomasz
(57)
Pilch Piotr
(57)
Rauziński Robert (1933- )
(57)
Ajdukiewicz Andrzej (1939- )
(55)
Cieślak Piotr
(55)
Draniewicz Bartosz
(55)
Godek Piotr
(55)
Osiński Zbigniew (1926-2001)
(55)
Suchodolski Bogdan (1903-1992)
(55)
Jasiński Filip
(54)
Klupiński Kamil
(54)
Kuliński Włodzisław
(54)
Forowicz Krystyna
(53)
Szkutnik Leon Leszek
(52)
Zdanikowski Paweł
(52)
Barowicz Marek
(51)
Wantuch-Matla Dorota
(51)
Trammer Hubert
(50)
Walczak Tomasz
(50)
Watrak Andrzej
(50)
Zgółkowa Halina (1947- )
(50)
Barańska Katarzyna
(49)
Czajkowska-Matosiuk Katarzyna
(49)
Jurlewicz Teresa
(49)
Pikoń Andrzej
(49)
Szargut Jan (1923- )
(49)
Chojnacki Ireneusz
(48)
Rok wydania
2010 - 2019
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(1)
Język
polski
(1)
Temat
Potrawy dietetyczne
(1)
Sportowcy
(1)
Zdrowe odżywianie
(1)
Gatunek
Poradnik
(1)
Przepisy kulinarne
(1)
Dziedzina i ujęcie
Kultura fizyczna i sport
(1)
Medycyna i zdrowie
(1)
1 wynik Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
Bibliografia przy rozdziałach. Indeks.
Jak i skąd organizm pozyskuje energię? Skąd organizm pozyskuje energię do wysiłku? ATP - najważniejsze źródło energii Odbudowa ATP Wysiłki trwające do 10 s (intensywność 95-100%) Wysiłki trwające 100-120 s (intensywność 80-95%) Wysiłki trwające do 20 min (intensywność 60-80%) Interwały to ćwiczenia beztlenowe Wysiłki trwające do kilku godzin (intensywność do 60%) Ćwiczę intensywnie, tracę litry potu, a nie chudnę W jaki sposób odkłada się tkanka tłuszczowa? Jak spala się tłuszcz? Interwały a odchudzanie Czym są zakwasy i kiedy się pojawiają? Jak uniknąć zakwasów? Węglowodany Znaczenie węglowodanów Glikogen Regeneracja glikogenu Glikogen a rodzaj mięśni Wpływ diety na zawartość glikogenu Indeks glikemiczny Ładunek glikemiczny Węglowodany przed wysiłkiem i w jego trakcie Ściana w maratonie Treningi na czczo Trenuję na czczo, po aminokwasach Węglowodany na noc - jeść czy nie? Śniadania węglowodanowe czy białkowo-tłuszczowe? Ile węglowodanów przyjmować? Obciążenie węglowodanami Obciążenie węglowodanami a sporty siłowe Laktoza a sporty siłowe Substancje słodzące Cukier brązowy - czy faktycznie zdrowszy? Syrop glukozowo-fruktozowy Dieta bezglutenowa nie dla każdego Białko Znaczenie białka Aminokwasy Trawienie białek Zapotrzebowanie na białko Czy wliczamy w dietę białko niepełnowartościowe? Przyswajalność białka (wartość biologiczna) Inne metody określające jakość białka Białko a odchudzanie Nadmiar białka w diecie Wpływ białka na nerki Białko a dna moczanowa Białko a zakwaszenie Białka roślinne a zwierzęce Antybiotyki w mięsie Źródła białka w diecie Białko w jajach Obróbka termiczna białek Mit surowych jaj Jaja nie tylko kurze Tłuszcze Znaczenie tłuszczów Trzy rodzaje tłuszczów Inne klasyfikacje tłuszczów Niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe (NNKT) Niedobór NNKT Tłuszcze nasycone trans Pozytywny tłuszcz MCT - tłuszcze oszczędzające glikogen Tłuszcze zwierzęce a roślinne Tłuszcze w wysiłku fizycznym Optymalna zawartość tłuszczu w organizmie Cholesterol nie taki straszny „Dobry" i „zły" cholesterol Czym jest zrównoważona dieta? Dieta Kwaśniewskiego Nowoczesna dieta wysokotłuszczowa Przykładowe menu dla kobiety uprawiającej bieganie Płyny (woda, napoje, soki) Równowaga wodna Znaczenie nerek w regulacji płynów Odwodnienie i przewodnienie Jak znaleźć optymalny poziom nawodnienia? Która woda dla kogo? Woda źródlana Woda destylowana Woda gazowana czy niegazowana? Hipotonik, izotonik, hipertonik Płyny hipotoniczne Napoje izotoniczne Napoje hipertoniczne Napoje energetyczne Nie tylko woda Kofeina Zielona kawa Herbata czarna Herbata zielona Herbata czerwona Herbata biała Mleko czekoladowe Trening a przyjmowanie płynów Co pić przed treningiem? Co pić w trakcie treningu? Co pić po treningu? Alkohol w sporcie Wchłanianie i trawienie alkoholu Piwo a la izotonik Suplementy diety Znaczenie suplementów Aminokwasy rozgałęzione (BCAA - branehed chain amino acidś) Glutamina Arginina Kreatyna Odżywki białkowe Serwatka Kazeina Łączenie odżywek białkowych Roślinne odżywki białkowe Beta-alanina L-karnityna Odżywki węglowodanowe Rodzaje cukrów w odżywkach Odżywki białkowo-węglowodanowe Bulk Zamienniki posiłków Probiotyki i prebiotyki Suplementy przedtreningowe („przedtreningówki") Diety Dieta 1: sporty siłowe/sylwetkowe Dieta mająca na celu przyrost masy mięśniowej Dieta 2: kolarstwo Dieta w okresie startowym Dieta 3: pływanie Dieta w okresie przygotowawczym, mająca na celu lekką redukcję tkanki tłuszczowej Dieta 4: sporty walki Dieta mająca na celu lekką redukcję tkanki tłuszczowej Dieta 5: piłka nożna Dieta zbilansowana mająca na celu utrzymanie składu ciała i wydolności Dieta 6: biegi długie Dieta maratończyka w okresie przygotowawczym Oszukany posiłek (cheat meal)
Sygnatura czytelni BWF: VIII C 31
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 145008 N (1 egz.)
Biblioteka WWFiF
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. F 8027 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej

Deklaracja dostępności