Technologia żywności
Sortowanie
Źródło opisu
Książki, czasopisma i zbiory specjalne
(114)
Forma i typ
Książki
(111)
Publikacje naukowe
(11)
Publikacje dydaktyczne
(4)
Czasopisma
(2)
Publikacje fachowe
(2)
E-booki
(1)
Publikacje urzędowe i akty prawne
(1)
Dostępność
tylko na miejscu
(99)
dostępne
(51)
wypożyczone
(3)
nieokreślona
(3)
Placówka
Wypożyczalnia
(57)
Biblioteka Międzywydziałowa
(86)
Biblioteka WEiZ
(1)
Biblioteka WWFiF
(10)
Magazyn
(2)
Autor
Lewicki Piotr Paweł (1937-2011)
(10)
Konarzewska Małgorzata (nauki techniczne)
(8)
Ryniecki Antoni
(5)
Sikorski Zdzisław E
(5)
Babicz-Zielińska Ewa
(4)
Czarniecka-Skubina Ewa
(4)
Dłużewski Mieczysław
(4)
Gajdek Grażyna
(4)
Kołożyn-Krajewska Danuta (1954- )
(4)
Pijanowski Eugeniusz (1906-1974)
(4)
Puchalski Czesław
(4)
Adamczak Marek
(3)
Procner Aleksandra
(3)
Witrowa-Rajchert Dorota (1959- )
(3)
Bartnik Maria
(2)
Bednarski Włodzimierz (1943- )
(2)
Bijok Barbara
(2)
Bijok Franciszek
(2)
Biller Elżbieta
(2)
Brzozowska Elżbieta
(2)
Czapski Janusz (1946- )
(2)
Domian Ewa
(2)
Dłużewska Anna (1921-2001)
(2)
Dłużewska Elżbieta
(2)
Dłużewski Mieczysław (1922-2012)
(2)
Fligiel Marek
(2)
Flis Krystyna
(2)
Gawęcki Jan (1944- )
(2)
Gniewosz Małgorzata
(2)
Gurgul Eugeniusz
(2)
Kaleta Agnieszka
(2)
Kielesińska Agata
(2)
Konarzewska-Sokołowska Maria
(2)
Kukiełka Leon (1951- )
(2)
Lenart Andrzej
(2)
Leszczyński Krzysztof (technologia żywności)
(2)
Mossor-Pietraszewska Teresa
(2)
Nowak Dorota (nauki rolnicze)
(2)
Reps Arnold
(2)
Sikorski Zdzisław Edmund (1930- )
(2)
Stabnikow W. N
(2)
Wojdalski Janusz
(2)
Zalewski Stanisław (1936-2000)
(2)
Zielonka Barbara
(2)
Świderski Franciszek
(2)
Andrejko Mariola
(1)
Baer-Dubowska Wanda
(1)
Bakier Sławomir
(1)
Barbosa-Cánovas Gustavo V
(1)
Bartoszek-Pączkowska Agnieszka
(1)
Boruch Mieczysław
(1)
Błasiński Henryk
(1)
Błażejak Stanisław
(1)
Chabuz Witold
(1)
Chakraborty Subir K
(1)
Choińska Aneta
(1)
Chwiej Mieczysław
(1)
Cybulska Emilia Barbara
(1)
Czarnowski Leonard
(1)
Diakun Jarosław
(1)
Drożdż Bogdan
(1)
Duda Grażyna
(1)
Dąbek Aleksander
(1)
Dąbrowski Aleksander (1939- )
(1)
Fellows Peter (1953- )
(1)
Gil Marian
(1)
Grajek Włodzimerz
(1)
Grochowicz Józef
(1)
Grudniewska Barbara
(1)
Grzesińska Wiesława
(1)
Górnicki Krzysztof
(1)
Gąsiorek Elżbieta
(1)
Hajduk Ewa (1952- )
(1)
Heldman Dennis R. (1938- )
(1)
Janczar-Smuga Małgorzata
(1)
Jankiewicz Mieczysław
(1)
Jarczyk Andrzej
(1)
Jarczyk Andrzej (1933- )
(1)
Jasik Kazimierz
(1)
Jałosińska Małgorzata Alicja
(1)
Jeżewska-Zychowicz Marzena
(1)
Kmiołek Anna
(1)
Knyszewski Jan
(1)
Kocot Mariusz
(1)
Kowalczyk Roman
(1)
Kramkowski Ryszard (1944-2004)
(1)
Król Bogusław
(1)
Kumider Jan
(1)
Kupczyk Adam
(1)
Kurpisz Wiktor
(1)
Kędzior Zenon
(1)
Laskowski Wacław (nauki ekonomiczne)
(1)
Leśniak Władysław
(1)
Lipińska Edyta
(1)
Litwińczuk Anna
(1)
Litwińczuk Zygmunt (1950- )
(1)
López Gómez Antonio (1958- )
(1)
Malik Krzysztof (1964- )
(1)
Matuszek Dominika
(1)
Mieszkalski Leszek (1951- )
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(7)
2010 - 2019
(36)
2000 - 2009
(51)
1990 - 1999
(6)
1980 - 1989
(7)
1970 - 1979
(6)
1960 - 1969
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(17)
1901-2000
(1)
1945-1989
(1)
1989-2000
(1)
Kraj wydania
Polska
(109)
Wielka Brytania
(2)
Stany Zjednoczone
(2)
Holandia
(1)
Język
polski
(109)
angielski
(5)
Odbiorca
Szkoły wyższe
(2)
Temat
Budownictwo
(2430)
Zarządzanie
(2037)
Matematyka
(1935)
Elektrotechnika
(1897)
Przedsiębiorstwa
(1790)
Technologia żywności
(-)
Fizyka
(1536)
Informatyka
(1502)
Maszyny
(1231)
Fizjoterapia
(1176)
Wytrzymałość materiałów
(1162)
Ochrona środowiska
(1025)
Sport
(1015)
Turystyka
(953)
Elektronika
(949)
Mechanika
(934)
Ekonomia
(932)
Automatyka
(918)
Język angielski
(875)
Samochody
(867)
Rachunkowość
(825)
Chemia
(811)
Polska
(792)
Rehabilitacja
(788)
Gospodarka
(780)
Komunikacja marketingowa
(761)
Technika
(746)
Konstrukcje budowlane
(729)
Przemysł
(726)
Wychowanie fizyczne
(725)
Prawo pracy
(713)
Piłka nożna
(711)
Unia Europejska
(699)
Transport
(673)
Elektroenergetyka
(669)
Marketing
(641)
Architektura
(638)
Innowacje
(620)
Naprężenia i odkształcenia
(617)
OZE
(606)
Programowanie (informatyka)
(591)
Energetyka
(590)
Programy komputerowe
(586)
Trening
(586)
Technologia chemiczna
(567)
Rolnictwo
(557)
Biomasa
(543)
Analiza numeryczna
(533)
Prawo
(524)
Odnawialne źródła energii
(523)
Sterowanie
(522)
Materiałoznawstwo
(520)
Komputery
(518)
Produkcja
(518)
Symulacja
(516)
Inwestycje
(509)
Praca
(506)
Analiza matematyczna
(497)
Zarządzanie jakością
(497)
Dzieci
(496)
Zarządzanie zasobami ludzkimi (HRM)
(496)
Energia elektryczna
(492)
Materiały budowlane
(488)
Urbanistyka
(488)
Przedsiębiorstwo
(482)
Logistyka gospodarcza
(480)
Rynek pracy
(475)
Szkolnictwo wyższe
(472)
Maszyny elektryczne
(471)
Finanse
(469)
Psychologia
(467)
Modele matematyczne
(466)
Internet
(464)
Metale
(462)
Nauka
(461)
Marketing internetowy
(453)
Systemy informatyczne
(448)
Statystyka matematyczna
(447)
Rehabilitacja medyczna
(434)
Skrawanie
(434)
Języki programowania
(433)
Reklama
(432)
Działalność gospodarcza
(429)
Mechanika budowli
(427)
Organizacja
(417)
Telekomunikacja
(413)
Metrologia
(412)
Pedagogika
(410)
Drgania
(409)
Trener
(406)
Ubezpieczenia społeczne
(394)
Controlling
(392)
Historia
(392)
Optymalizacja
(392)
Filozofia
(390)
Rachunkowość zarządcza
(388)
Statystyka
(386)
Budownictwo mieszkaniowe
(385)
Podatki
(385)
Socjologia
(384)
Banki
(380)
Temat: czas
2001-
(2)
1901-2000
(1)
1989-2000
(1)
Temat: miejsce
Opole (woj. opolskie ; okręg)
(1)
Gatunek
Podręczniki akademickie
(20)
Podręczniki dla szkół zawodowych
(13)
Podręcznik
(7)
Ćwiczenia i zadania dla szkół wyższych
(7)
Materiały konferencyjne
(6)
Praca zbiorowa
(6)
Podręczniki
(5)
Artykuł z czasopisma naukowego
(1)
Czasopisma rolnicze polskie
(1)
Czasopismo geodezyjne
(1)
Czasopismo polskie
(1)
Czasopismo techniczne
(1)
Monografia
(1)
Normy
(1)
Ćwiczenia laboratoryjne dla szkół wyższych
(1)
Dziedzina i ujęcie
Inżynieria i technika
(10)
Rolnictwo i leśnictwo
(9)
Chemia
(3)
Biologia
(2)
Architektura i budownictwo
(1)
Gospodarka, ekonomia, finanse
(1)
Medycyna i zdrowie
(1)
Nauka i badania
(1)
Prawo i wymiar sprawiedliwości
(1)
Zarządzanie i marketing
(1)
114 wyników Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 139133 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Bibliogr. przy rozdz. Indeks.
Dla studentów specjalizujących się w biotechnologii żywności, technologii żywności i chemii spożywczej akademii rolniczych, medycznych i politechnik, dla nauczycieli akademickich, a także pracowników przemysłu piwowarskiego, spirytusowego i drożdżowego.
Sygnatura czytelni BMW: IX Ł 9 (nowy)
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. M 6823, 128610 (2 egz.)
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 100518 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Bibliogr. przy rozdz. Indeks.
Dla studentów, nauczycieli akademickich i pracowników związanych z przemysłem spożywczym.
Sygnatura czytelni BMW: IX Ł 39 (nowy)
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 128609, M 7826 (2 egz.)
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 117326 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Surowce i technologia żywności. Cz. 1 / Barbara Bijok, Franciszek Bijok. - Wyd. 7. - Warszawa : Wydaw-a Szkolne i Pedagogiczne, 1980. - 226, [2] s. : rys., schem., tab., wykr. ; 21 cm.
Sygnatura czytelni BMW: IX Ł 34,1 (nowy)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. M 7756 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. M 7757 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Bibliogr. przy rozdz.
Sygnatura czytelni BMW: IX Ł 64 (nowy)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. M 9153 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. M 8084 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. S 68248 L, S 68249 (2 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Środowisko, Zwierzę, Produkt)
Bibliografia przy pracach.
Żywność tradycyjna jako element zrównoważonego rozwoju obszarów wiejskich województwa lubelskiego i podkarpackiego Znaczenie dziczyzny w żywieniu człowieka i gospodarce żywieniowej Wpływ betainy i choliny na wybrane wskaźniki biochemiczne kwri indyczek rzeźnych Czynniki warunkujace jakosć higieniczna mleka towarowego Lizozym Produkty regionalne pochodzenia wieprzowego jako możliwość rozwoju rodzinnych gospodarstw na Lubelszczyźnie Zdrowotność gruczołu mlekowego u krów z uwzględnieniem lokalnych ras bydła Możliwość wykorzystania wybranych szczepów bakterii mlekowych wzbogaconych jonami magnezu do produkcji żywności probiotycznej Możliwość wykorzystania analizy zawartości glutanianu w diagnostyce zdrowia drobiu Ceruloplazmina wskaźnik przydatny w obrazowaniu statusu immunologicznego oraz oksydoredukcyjnego organizmu Analiza porównawcza cen miodów odmianowych na terenie całej Polski zioła i fitobiotyki w żywieniu zwierząt Charakterystyka głównych czynników decydujących o długości użytkowania krów mlecznych Analiza porównawcza prób miodów polskich pod względem zawoarości wody Ocena jakosci mleka towarowego dostarczonego do wybranej spółdzielni mleczarskiej Jakosć żywności ekologicznej Wskaźniki dobrostanu i ich wpływ na jakosć mleka krowiego Wpływ żywienia zwierząt na kształtowanie się statusu antyoksydacyjnego krwi i tkanek.
Sygnatura czytelni BMW: II G 96 (nowy)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. M 14472 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Fundamental food engineering / Subir K. Chakraborty. - Oxford : Alpha Science International Ltd, cop. 2014. - XVIII, [250] pag. varia : il. ; 25 cm.
Bibliogr. przy rozdz. Indeks.
Sygnatura czytelni BMW: IX Ł 66 z (nowy)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. Z 8697 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. M 7733 N (1 egz.)
Brak okładki
Czasopismo
W koszyku
Kwart.
2012, vol. 1- = nr 1-.
Tyt. wg okł.
Zawartość zasobu Magazyn P 3320 udostępniany w BWEiZ
2012 Vol. 1-4 = nr 2-4
2013 Vol. 5-8 = nr 1-4
2014 Vol. 9-12 = nr 1-4
2015 Vol. 13-16 = nr 1-4
2016 Vol. 17-20 = nr 1-4
2017 Vol. 21-24 = nr 1-4
2018/2019 Vol. 1-4 no. 25-28
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. M 7752 N (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. M 13355 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. M 7749 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. M 7750 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Bibliografie, netografie przy częściach. Indeks.
2. OGÓLNA CHARAKTERYSTYKA PRZETWÓRSTWA ROLNO-SPOŻYWCZEGO 2.1. Przetwórstwo surowców rolniczych w kontekście zrównoważonego rozwoju 2.2. Podział branżowy 3. PROCESY I OPERACJE JEDNOSTKOWE – ASPEKTY INŻYNIERYJNE I TECHNOLOGICZNE 3.1. Liczby podobieństwa 3.2. Procesy i operacje związane z mechaniczną obróbką żywności 3.2.1. Oddzielanie składników zbędnych i niejadalnych z surowców 3.2.2. Biotechniczne aspekty usuwania odpadów na przykładzie obłuskiwania i czyszczenia ziarna 3.2.2.1. Budowa morfologiczna ziarna zbóż . 3.2.2.2. Obłuskiwanie ziarna 3.2.2.3. Przykłady rozwiązań konstrukcyjnych maszyn do obłuskiwania ziarna 3.2.3. Rozdrabnianie 3.2.3.1. Podstawy teorii rozdrabniania 3.2.3.2. Przykłady rozwiązań konstrukcyjnych maszyn do rozdrabniania ziarna zbóż 3.2.4. Rozdzielanie i sortowanie mieszanin ciał stałych 3.2.5. Nadawanie kształtu produktom i ekstruzja 3.2.6. Wytłaczanie cieczy 3.2.7. Ruch ciał stałych i płynów w płynach 3.2.8. Rozdzielanie grawitacyjne i odśrodkowe układów niejednorodnych 3.2.9. Fluidyzacja i transport pneumatyczny ... 3.2.10. Filtracja 3.2.11. Rozpylanie cieczy 3.2.12. Mieszanie 3.2.13. Aglomeracja 3.3. Przenoszenie ciepła 3.3.1. Procesy cieplne 3.3.1.1. Przewodzenie ciepła 3.3.1.2. Konwekcja 3.3.1.3. Przenikanie ciepła 3.3.1.4. Promieniowanie 3.3.1.5. Właściwości cieplne materiałów roślinnych i produktów spożywczych 3.3.2. Odparowywanie 3.4. Przenoszenie masy 3.4.1. Suszenie 3.4.2. Destylacja i rektyfikacja 3.4.3. Ekstrakcja i ługowanie 3.4.4. Wybrane metody rozdzielania i zwiększania stężenia składników 3.5. Zagadnienia ogólne i międzybranżowe 3.5.1. Mycie urządzeń i utrzymywanie higieny produkcji 3.5.2. Pakowanie produktów 3.5.3. Magazynowanie i transport wewnętrzny (z uwzględnieniem specyfiki branżowej) 3.5.4. Rozwój technik przetwarzania i utrwalania żywności 3.5.4.1. Termiczna obróbka żywności 3.5.4.2. Nietermiczny wpływ na żywność ... 4. ZAGADNIENIA APARATUROWE, PRODUKCYJNE I ENERGETYCZNE ... 163 4.1. Mechaniczne rozdzielanie układów niejednorodnych 4.1.1. Zastosowanie pras do rozdzielania układów niejednorodnych 4.1.1.1. Prasy mechaniczne 4.1.1.2. Prasy hydrauliczne 4.1.1.3. Prasy pneumatyczne 4.1.2. Mechaniczne rozdzielanie ciekłych układów niejednorodnych 4.1.2.1. Inżynierskie aspekty wirowania 4.1.2.2. Klasyfikacja wirówek 4.1.2.3. Wirówki filtracyjne 4.1.2.4. Wirówki separacyjne 4.1.2.5. Wirówki sedymentacyjne 4.1.2.6. Dekantery 4.2. Obliczanie procesów cieplnych i wymienników ciepła 4.2.1. Wymienniki ciepła 4.3. Właściwości powietrza wilgotnego i suszarnictwo 4.3.1. Przykłady obliczeniowe z zakresu właściwości powietrza wilgotnego 4.3.2. Przykłady obliczeniowe z zakresu suszarnictwa 4.4. Przegląd urządzeń i technologii stosowanych w zakładzie przemysłu rolno-spożywczego na przykładzie branży mięsnej 4.4.1. Procesy i wyposażenie techniczne 4.4.2. Przykłady wybranych technologii produkcji 4.4.3. Wymagania higieniczne dla maszyn i urządzeń stosowanych w przemyśle mięsnym 4.5. Przechowywanie żywności w obniżonej temperaturze 4.5.1. Określenie bilansu energetycznego pomieszczeń chłodzonych 4.5.2. Zasady dobierania urządzenia chłodniczego 4.5.3. Zastosowanie chłodnictwa i zamrażania 4.6. Podstawy obliczeń zużycia energii cieplnej w zakładach produkcyjnych 4.7. Zakład przetwórstwa rolno-spożywczego jako miejsce przemian i użytkowania energii 4.7.1. Czynniki wpływające na energochłonność zakładów przetwórstwa rolno-spożywczego 4.7.2. Energochłonność, efektywność energetyczna produkcji i zużycie wody 5. BIOGOSPODARKA – PRZEMYSŁ ROLNO-SPOŻYWCZY – ZRÓWNOWAŻONY ROZWÓJ 5.1. Powiązania podmiotów i przepływy nośników energii w agroekosystemie i biogospodarce 5.2. Przetwórstwo surowców roślinnych na nośniki energii i wykorzystanie biokomponentów 5.2.2. Podstawowe biokomponenty stosowane w transporcie 5.2.3. Produkcja biokomponentów w Polsce 5.2.4. Surowce stosowane w produkcji bioetanolu i estrów metylowych kwasów tłuszczowych 5.2.5. Przetwarzanie nasion oleistych na cele energetyczne 5.2.6. Biopaliwa i biokomponenty versus gospodarka rynkowa 5.2.7. Badania procesu spalania oleju rzepakowego w silnikach wysokoprężnych 5.2.8. Produkcja biogazu rolniczego 5.3. Ekoefektywność produkcji 5.3.2. Przykłady wyrażania ekoefektywności
Sygnatura czytelni BMW: IX Ł 226 (nowy)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. M 15209 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Food processing technology : principles and practice / P. J. Fellows. - 3rd ed. - Boca Raton : CRC Press ; Cambridge : Woodhead Publ., 2011. - XV, [3], 913 s. : il. ; 25 cm.
(Woodhead Publishing in Food Science, Technology and Nutrition ; nr 174)
Bibliogr. przy rozdz. Indeks.
Sygnatura czytelni BMW: IX Ł 71(174) z (nowy)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. Z 8696 N (1 egz.)
Brak okładki
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej

Deklaracja dostępności