Sortowanie
Źródło opisu
Książki, czasopisma i zbiory specjalne
(1058)
IBUK Libra
(1)
Forma i typ
Książki
(1057)
Publikacje naukowe
(236)
Publikacje fachowe
(82)
Publikacje dydaktyczne
(80)
Poradniki i przewodniki
(7)
Publikacje popularnonaukowe
(2)
E-booki
(1)
Dostępność
tylko na miejscu
(983)
dostępne
(517)
wypożyczone
(56)
nieokreślona
(14)
Placówka
Wypożyczalnia
(558)
Czytelnia Główna
(5)
Biblioteka WB
(8)
Biblioteka Międzywydziałowa
(335)
Biblioteka WEiZ
(487)
Biblioteka WWFiF
(157)
Magazyn
(3)
Biblioteka WEAiI
(17)
Autor
Szymonik Andrzej
(15)
Bień Witold (1927- )
(14)
Krawiec Franciszek
(9)
Ostaszewski Janusz (1956- )
(9)
Sułkowski Łukasz
(8)
Aleksandrowicz Tomasz Romuald
(7)
Janasz Krzysztof
(7)
Karmańska Anna (1957- )
(7)
Moczydłowska Joanna
(7)
Świderska Gertruda Krystyna (1942- )
(7)
Brzeziński Marek (1949- )
(6)
Bugdol Marek (1966- )
(6)
Grudzewski Wiesław Maria (1933- )
(6)
Kacperczyk Radosław
(6)
Mitura Elżbieta
(6)
Radecki Wojciech (1943- )
(6)
Strużycki Marian (1930- )
(6)
Tłaczała Agnieszka
(6)
Fedorowicz Zdzisław (1922-2007)
(5)
Gos Waldemar
(5)
Gołębiowski Grzegorz (1969- )
(5)
Hejduk Irena (1949- )
(5)
Januła Eugeniusz
(5)
Kaczmarek Tadeusz Teofil (1936- )
(5)
Kuciński Kazimierz (1950- )
(5)
Lipka Anna
(5)
Olchowicz Irena
(5)
Szmalec Jacek
(5)
Szymonik Andrzej (1952- )
(5)
Buszko Andrzej
(4)
Filipiak-Dylewska Beata (1967- )
(4)
Gierszewski Janusz
(4)
Grzybowska Katarzyna
(4)
Grzywacz Jacek
(4)
Janasz Władysław (1940- )
(4)
Karolak Wiesław (1949- )
(4)
Kauf Sabina
(4)
Kiziukiewicz Teresa (1947- )
(4)
Koniuszewska Elżbieta
(4)
Paszkowska Małgorzata (prawo)
(4)
Penc Józef (1939-2017)
(4)
Potocki Arkadiusz
(4)
Raczkowski Konrad
(4)
Truś Teresa
(4)
Winch Sławomir
(4)
Wiśniewska Joanna (ekonomia)
(4)
Łobos Krzysztof
(4)
Adamska Małgorzata
(3)
Borowiecki Ryszard (1943- )
(3)
Borowski Krzysztof (ekonomia)
(3)
Chmielnicka-Plaskota Aleksandra
(3)
Cichosz Adam
(3)
Czaja Izabela
(3)
Dejnaka Agnieszka
(3)
Dymek Łukasz
(3)
Felis Paweł (1969- )
(3)
Gabryszak Renata
(3)
Galata Stanisław
(3)
Gilowska Zyta (1949- )
(3)
Gmytrasiewicz Maria
(3)
Gmytrasiewicz Maria (1940- )
(3)
Grycuk Adrian
(3)
Johann Maria
(3)
Kiełtyka Leszek (1953- )
(3)
Klimek Katarzyna (1969- )
(3)
Kozak Stanisław
(3)
Kozak Stanisław (psychologia)
(3)
Kreczmańska-Gigol Katarzyna
(3)
Kuczyńska-Cesarz Anna
(3)
Kulińska Ewa
(3)
Liedel Krzysztof
(3)
Limański Andrzej
(3)
Malik Krzysztof (1964- )
(3)
Micherda Bronisław (1945- )
(3)
Mierzejewska-Majcherek Janina (1960- )
(3)
Motylska-Kuźma Anna
(3)
Niemczyk Agata
(3)
Nowacki Robert
(3)
Nowakowski Tomasz (1953- )
(3)
Ogińska-Bulik Nina
(3)
Olchowicz Irena (1941- )
(3)
Oleksiuk Adam
(3)
Panasiuk Aleksander (1965- )
(3)
Pawlicki Rafał (nauki ekonomiczne)
(3)
Piasecka Paulina
(3)
Romanowska Maria (1947- )
(3)
Rostkowski Tomasz
(3)
Seweryn Renata (ekonomia)
(3)
Sikora-Gaca Małgorzata (1983- )
(3)
Staszel Anna
(3)
Stańczyk Izabela
(3)
Stelmach Jarosław
(3)
Tłuczak Agnieszka
(3)
Wachowiak Piotr
(3)
Wieprow Joanna
(3)
Winch Anna
(3)
Winiarska Kazimiera (1948- )
(3)
Wiśniewski Piotr
(3)
Wrońska-Bukalska Elżbieta
(3)
Wydymus Stanisław
(3)
Rok wydania
2020 - 2024
(168)
2010 - 2019
(561)
2000 - 2009
(309)
1990 - 1999
(21)
Okres powstania dzieła
2001-
(297)
1989-2000
(1)
Kraj wydania
Polska
(1059)
Język
polski
(1054)
angielski
(4)
niemiecki
(1)
Odbiorca
Szkoły wyższe
(71)
Menedżerowie
(14)
Pracownicy naukowi
(6)
Urzędnicy
(6)
Przedsiębiorcy
(5)
Nauczyciele
(4)
Policjanci
(4)
Poziom nauczania Szkoły wyższe
(4)
Studenci
(4)
Terapeuci zajęciowi
(4)
Biegli rewidenci
(3)
Doradcy zawodowi
(3)
Pracownicy socjalni
(3)
Pracownicy służby zdrowia
(3)
Psycholodzy
(3)
Rodzice
(3)
Analitycy ekonomiczni
(2)
Doradcy personalni
(2)
Fizjoterapeuci
(2)
Konsumenci
(2)
Pedagodzy
(2)
Prawnicy
(2)
Szkoły średnie
(2)
Adwokaci
(1)
Arteterapeuci
(1)
Asystenci rodzin
(1)
Bankierzy
(1)
Deweloperzy
(1)
Dietetycy
(1)
Doktoranci
(1)
Doradcy finansowi
(1)
Doradcy podatkowi
(1)
Dyplomaci
(1)
Ekonomiści
(1)
Główni księgowi
(1)
Handlowcy
(1)
Instruktorzy zajęć plastycznych
(1)
Inżynierowie
(1)
Inżynierowie budownictwa
(1)
Lekarze
(1)
Logistycy
(1)
Opiekunki i opiekunowie osób starszych
(1)
Pedagodzy szkolni
(1)
Pielęgniarki i pielęgniarze
(1)
Politycy
(1)
Pracownicy administracyjno-biurowi
(1)
Pracownicy banków
(1)
Pracownicy oświaty
(1)
Pracownicy samorządowi
(1)
Prokuratorzy
(1)
Publikacje dydaktyczne
(1)
Radcy prawni
(1)
Rehabilitanci
(1)
Specjaliści ds. bezpieczeństwa i obronności
(1)
Specjaliści ds. kadr
(1)
Specjaliści ds. rekrutacji
(1)
Strażacy
(1)
Szkoły ponadgimnazjalne
(1)
Służby specjalne
(1)
Technikum
(1)
Temat
Przedsiębiorstwa
(99)
Zarządzanie
(88)
Logistyka gospodarcza
(43)
Innowacje
(42)
Zarządzanie zasobami ludzkimi (HRM)
(41)
Przedsiębiorstwo
(30)
Rachunkowość
(27)
Turystyka
(26)
Finanse
(25)
Ekonomia
(23)
Przedsiębiorstwa małe i średnie (MŚP)
(22)
Finanse publiczne
(21)
Banki
(20)
Marketing
(20)
Zarządzanie strategiczne
(20)
Zarządzanie wiedzą
(20)
Sprawozdawczość finansowa
(19)
Finanse przedsiębiorstwa
(18)
Zarządzanie jakością
(17)
Zarządzanie projektami
(17)
Bezpieczeństwo publiczne
(16)
Zarządzanie kryzysowe
(16)
Globalizacja
(15)
Bezpieczeństwo narodowe
(14)
Przedsiębiorczość (postawa)
(14)
Unia Europejska
(14)
Organizacja
(13)
Organizacje
(13)
Hotelarstwo
(12)
Kultura organizacyjna
(12)
Międzynarodowe stosunki gospodarcze
(12)
Psychologia pracy
(12)
Rynek kapitałowy
(12)
Samorząd terytorialny
(12)
Transport
(12)
Zarządzanie ryzykiem
(12)
Łańcuch dostaw
(12)
Arteterapia
(11)
Gospodarka oparta na wiedzy
(10)
Logistyka
(10)
Rynek pracy
(10)
Systemy informatyczne zarządzania
(10)
Zasoby ludzkie
(10)
Bezpieczeństwo międzynarodowe
(9)
Gospodarka
(9)
Rynek finansowy
(9)
Stosunki interpersonalne
(9)
Energetyka
(8)
Handel międzynarodowy
(8)
Inwestycje
(8)
Komunikacja interpersonalna
(8)
Marketing partnerski
(8)
Menedżerowie
(8)
Miasta
(8)
Praca
(8)
Rachunek kosztów
(8)
Budżety terenowe
(7)
Decyzje
(7)
Etyka biznesu
(7)
Niepełnosprawni
(7)
Ochrona danych osobowych
(7)
Ochrona środowiska
(7)
Polityka społeczna
(7)
Prawo
(7)
Produkcja
(7)
Rachunkowość zarządcza
(7)
Rozwój regionalny
(7)
Rozwój zrównoważony
(7)
Unia Europejska (UE)
(7)
Controlling
(6)
Fundusze strukturalne Unii Europejskiej
(6)
Internet
(6)
Jakość życia
(6)
Kariera
(6)
Kryzys gospodarczy
(6)
Mobbing
(6)
Negocjacje
(6)
Osoby starsze
(6)
Prawo ochrony środowiska
(6)
Przywództwo
(6)
Rozwój psychofizyczny dziecka
(6)
Audyt wewnętrzny
(5)
Bezpieczeństwo
(5)
Bezpieczeństwo energetyczne państwa
(5)
COVID-19
(5)
Działalność gospodarcza
(5)
Gospodarka elektroniczna
(5)
Gospodarka odpadami
(5)
Klastry (ekon.)
(5)
Komunikacja społeczna
(5)
Konkurencja
(5)
Konkurencyjność
(5)
Konsumenci (ekonomia)
(5)
Koszty
(5)
Logistyka (organizacja)
(5)
Motywacja pracy
(5)
Młodzież
(5)
Nauka
(5)
Obsługa klienta
(5)
Odnawialne źródła energii
(5)
Temat: dzieło
Protokół z Kioto
(1)
Temat: czas
2001-
(169)
1901-2000
(23)
1989-2000
(20)
2001-0
(18)
1901-
(8)
1945-1989
(5)
1939-1945
(2)
1701-1800
(1)
1801-1900
(1)
Temat: miejsce
Polska
(134)
Kraje Unii Europejskiej
(6)
Ukraina
(4)
Europa Środkowo-Wschodnia
(3)
Rosja
(3)
Arabia Saudyjska
(2)
Szczecin (Polska ; region)
(2)
Szczecin (woj. zachodniopomorskie)
(2)
Województwo zachodniopomorskie (1999- )
(2)
Armenia
(1)
Azja
(1)
Białoruś
(1)
Chiny
(1)
Czarnogóra
(1)
Europa
(1)
Finanse
(1)
Gdańsk (woj. pomorskie)
(1)
Goteborg (Szwecja ; miasto)
(1)
Japonia
(1)
Kosowo
(1)
Kraków (woj. małopolskie)
(1)
Kłajpeda (Litwa ; miasto)
(1)
Małopolska (Polska ; region)
(1)
Opole (woj. opolskie)
(1)
Rostock (Niemcy ; miasto)
(1)
Ryga (Łotwa ; miasto)
(1)
Stany Zjednoczone
(1)
Stany Zjednoczone (USA)
(1)
Sukces
(1)
Tallin (Estonia ; miasto)
(1)
Turku (Finlandia ; miasto )
(1)
Unia Europejska
(1)
Wielka Brytania
(1)
Wielkopolska
(1)
Województwo mazowieckie (1999- )
(1)
Województwo małopolskie (1999- )
(1)
Województwo podkarpackie (1999- )
(1)
Województwo śląskie (1999- )
(1)
Zielona Góra (Polska ; region)
(1)
Gatunek
Podręcznik
(91)
Podręczniki akademickie
(87)
Monografia
(84)
Opracowanie
(78)
Praca zbiorowa
(34)
Podręczniki
(28)
Podręczniki dla szkół zawodowych
(23)
Materiały pomocnicze
(22)
Poradniki
(19)
Poradnik
(14)
Raport z badań
(13)
Ćwiczenia i zadania dla szkół wyższych
(9)
Ćwiczenia i zadania
(8)
Ćwiczenia i zadania dla szkół zawodowych
(5)
Materiały konferencyjne
(3)
Scenariusze zajęć
(3)
Case study (studium przypadku)
(2)
Scenariusz zajęć
(2)
Słowniki polskie
(2)
Słowniki terminologiczne
(2)
Tablice i wzory
(2)
Komentarz do ustawy
(1)
Materiały pomocnicze dla szkół
(1)
Poradniki dla nauczycieli
(1)
Statystyka
(1)
Wzory dokumentów
(1)
Dziedzina i ujęcie
Gospodarka, ekonomia, finanse
(107)
Zarządzanie i marketing
(90)
Prawo i wymiar sprawiedliwości
(33)
Medycyna i zdrowie
(29)
Psychologia
(29)
Bezpieczeństwo i wojskowość
(27)
Edukacja i pedagogika
(22)
Socjologia i społeczeństwo
(22)
Transport i logistyka
(14)
Polityka, politologia, administracja publiczna
(12)
Ochrona środowiska
(8)
Podróże i turystyka
(8)
Kultura fizyczna i sport
(7)
Informatyka i technologie informacyjne
(6)
Praca, kariera, pieniądze
(6)
Nauka i badania
(4)
Bibliotekarstwo, archiwistyka, muzealnictwo
(2)
Historia
(2)
Inżynieria i technika
(2)
Kultura i sztuka
(2)
Media i komunikacja społeczna
(2)
Rozwój osobisty
(2)
Architektura i budownictwo
(1)
Filozofia i etyka
(1)
Matematyka
(1)
1059 wyników Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 115085 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Edukacja)
Bibliogr. s. [405]-407.
Sygnatura czytelni BWZ: XI B 42
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka WEiZ
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 139916 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
U dołu s. tyt. i okł. : Szkoła Wyższa im. Bogdana Jańskiego.
Bibliogr. przy rozdz.
Dla kadry kierowniczej wyższego i średniego szczebla zarządzania organizacjami, pracowników naukowych zainteresowanych problematyką zarządzania oraz dla studentów kierunku zarządzanie.
Sygnatura czytelni BMW: VI Ę 29 (nowy)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 121591 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 120748 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 115468 (1 egz.)
Biblioteka WEiZ
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. E 2521 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Bibliografia na stronach B1-B5. Indeks.
Dla kierowników projektów informatycznych i telekomunikacyjnych, zamawiających oraz kupujących systemy i usługi informatyczne.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 115811 N, 120839 (2 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 117005 L (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 122346 (1 egz.)
Biblioteka WEiZ
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 122323 WZ (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 120749 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Podtyt. oraz nazwa red. na okł.
Bibliogr. s. [315]-320 i przy rozdz.
Sygnatura czytelni BWZ: XI F 2
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka WEiZ
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 139884 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Bibliogr. s. [208]-210.
Dla ogranów udzielających pomocy publicznej, przedsiębiorców, prawników i ekonomistów.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 105726 L (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 120841, 118715 L (2 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Bibliogr. s. [453]-475.
Wykorzystanie technologii informacyjnych do zarządzania łańcuchami i sieciami dostaw w warunkach globalizacji rynku żywności Megatrendy i ich oddziaływanie na rynek żywności Rozwój technologii informacyjnych i telekomunikacyjnych i ich wpływ na przebudowę łańcuchów i sieci dostaw żywności hipoteza badawcza Geneza, pojęcia, podstawy i metody badań łańcuchów i sieci dostaw 1.1. Podstawowe pojęcia i specyfika zarządzania łańcuchami i sieciami dostaw, ich różnice 1.2. Podstawy teoretyczne i badawcze tworzenia łańcuchów i sieci dostaw 1.2.1. Wkład instytucjonalnej szkoły teorii przedsiębiorstwa 1.2.2. Podejście systemowe w zarządzaniu łańcuchami dostaw 1.2.3. Podejście procesowe do zarządzania łańcuchami dostaw 1.2.4. Wielowymiarowa koncepcja jakości. Pojęcie i zasady zarządzania jakością 1.2.5. Wkład zarządzania strategicznego do zarządzania łańcuchami i sieciami dostaw 1.2.6. Koncepcja przedsiębiorstwa szczupłego i zwinnego 1.2.7. Podejście sieciowe do zarządzania łańcuchami dostaw 1.3. Etapy tworzenia zintegrowanego i wirtualnego systemu zarządzania łańcuchem dostaw 1.4. Modelowanie i zasady przebudowy łańcuchów i sieci dostaw 1.4.1. Zasady orientacji funkcjonalnej a zasady orientacji procesowej 1.4.2. Radykalne i inkrementalne podejście do zarządzania procesami biznesowymi 1.4.3. Modelowanie referencyjne 1.4.4. Metodologia ciągłego usprawniania łańcuchów i sieci dostaw traktowanych jako procesy 1.4.5. Adaptacja metody ciągłego usprawniania do przebudowy łańcuchów i sieci dostaw 1.4.6. Kryteria oceny wyboru wariantu rekonstruowanego łańcucha dostaw 1.4.7. Benchmarking jako podstawa realizacji metody „najlepsze praktyki” 1.5. Podsumowanie: Strategia przebudowy łańcucha dostaw z orientacji produkcyjnej na orientację na klienta – uwarunkowania jej realizacji Analiza tradycyjnego systemu dystrybucji produktów żywnościowych na przykładzie rynku mleka 2.1. Koncepcja systemu gospodarki żywnościowej, ujęcie marketingowe: funkcje i instytucje 2.1.1. Pojęcie i składowe systemu gospodarki żywnościowej 2.1.2. Podejście funkcjonalne do systemu gospodarki żywnościowej jako systemu marketingowego 2.1.3. Podejście instytucjonalne do systemu gospodarki żywnościowej jako systemu marketingowego 2.1.4. System gospodarki żywnościowej jako łańcuch żywnościowy 2.1.5. Charakterystyka żywności i trendów jej konsumpcji jako czynnika restrukturyzacji łańcucha żywnościowego 2.2. Jakość żywności. Czynniki charakteryzujące łańcuch żywnościowy 2.2.1. Czynniki oddziaływujące na jakość produktów w łańcuchu żywnościowym 2.2.2. Zintegrowany model zarządzania jakością żywności; funkcje, cechy 2.2.3. Relacje pomiędzy systemami zarządzania jakością a zarządzania bezpieczeństwem żywnościowym 2.3. Kanały dystrybucji: pojęcie oraz rodzaje jako podstawa diagnozy tradycyjnych systemów dystrybucji żywności 2.3.1. Pojęcie kanału marketingowego, rodzaje, zasady przebudowy 2.3.2. Diagnoza i zasady przebudowy tradycyjnych kanałów dystrybucji 2.4. Konieczność przebudowy systemu dystrybucji żywności w Polsce w latach 90 2.5. Pogłębiona analiza systemów dystrybucji na rynku mleka i produktów mleczarskich i ich przebudowa w latach 1990–2006 2.5.1. Zmiany na rynku mleka w okresie transformacji systemowej 2.5.2. Zmiany na rynku mleka w okresie przygotowań przedakcesyjnych do wstąpienia Polski do Unii Europejskiej 2.5.3. Zmiany na rynku mleka w okresie po wstąpieniu Polski do Unii Europejskiej 2.6. Wpływ jakości mleka i produktów mleczarskich w Polsce na warunki ich dystrybucji Ewolucja form handlu i ich wpływ na infrastrukturę łańcuchów logistycznych 3.1. Przyszła pozycja handlu w tworzeniu wartości dla klienta. Etapy jej rozwoju w Europie i Polsce 3.1.1. Ewolucja form dystrybucji w Europie w drugiej połowie XX w. 3.1.2. Ewolucja form handlu w Polsce na przełomie XX i XXI w. 3.1.3. Tendencje w przyszłym rozwoju sieci handlowej: na świecie, w Europie i w Polsce. Czynniki determinujące zmiany 3.2. Rynki rzeczywiste handlu żywnością w Polsce 3.2.1. Działalność tradycyjnych ogniw handlu hurtowego 3.2.2. Rynki hurtowe, giełdy towarowe i aukcje 3.2.3. Centra usług dystrybucyjnych i logistycznych 3.3. Centra logistyczne jako elementy infrastruktury łańcuchów logistycznych 3.3.1. Pojęcie, cechy centrów logistycznych 3.3.2. Rola, zadania i funkcje centrów logistycznych – CL 3.3.3. Rodzaje i uwarunkowania rozwoju centrów logistycznych – CL. Przyszły model dla Polski 3.4. Wielkopolska Gildia Rolniczo-Ogrodnicza jako przykład ewolucyjnego modelu budowy centrum logistycznego 3.4.1. Geneza i historia powstania WGRO S.A. 3.4.2. Działalność centrum logistyczno-dystrybucyjnego 3.4.3. System logistyczny dla Wielkopolskiej Giełdy Rolno-Ogrodniczej S.A. 3.4.4. Perspektywy rozwoju Wielkopolskiej Gildii Rolno-Ogrodniczej S.A. 3.5. Operator logistyczny jako ogniwo łańcucha dostaw 3.6. Automatyczne Zbieranie Danych (ADC) jako element infrastruktury zarządzania łańcuchami dostaw 3.6.1. Uwarunkowania powstania i pojęcie Automatycznej Identyfikacji (AI) 3.6.2. Elektroniczna wymiana danych – EDI i jej wykorzystanie w logistyce. Standardy komunikatu EDI 3.7. Śledzenie produktów żywnościowych i odpowiedzialności 3.7.1. Specyfika i struktura Łańcucha i Sieci Dostaw Żywności – FSCN 3.7.2. Geneza śledzenia i zapewniania bezpieczeństwa żywności w łańcuchach i sieciach dostaw 3.7.3. Pojęcie traceability, znaczenie dla uczestników łańcuchów i sieci dostaw żywności 3.7.4. Czynniki determinujące złożoność problemu identyfikowalności w FSCN Ewolucja systemów informatycznych wspomagających zarządzanie wytwarzaniem w ogniwach łańcucha dostaw 4.1. Pojęcie systemu informatycznego wspomagającego zarządzanie na poziomie przedsiębiorstwa 4.2. Typologia i ewolucja systemów wspomagania planowania – klasy MRP-ERP w ogniwach łańcucha dostaw 4.2.1. Podstawowe pojęcia i koncepcje związane z projektowaniem systemów wspomagania planowania 4.2.2. Ewolucja systemów wspomagania planowania klasy MRP – ERP 4.3. Przykład zastosowania systemu klasy MRP dla planowania w przemyśle spożywczym 4.3.1. Przykład zastosowania systemu klasy MRP dla planowania produkcji w MŚP przemysłu piekarsko-ciastkarskiego 4.3.2. Uwarunkowania zastosowania systemów informatycznych wspomagania planowania w przemyśle spożywczym i ich efekty 4.3.3. Przykłady wdrożeń systemów zarządzania w przemyśle spożywczym w latach 2000+ 4.3.4. Aktualne propozycje systemów wspomagania zarządzania przedsiębiorstwami przemysłu spożywczego 4.4. Charakterystyka systemów planowania opartych na zarządzaniu czasem 4.4.1. Istota koncepcji Just in Time – JIT 4.4.2. System zarządzania zapasami przez dostawcę; zalety i wady 4.4.3. Koncepcja efektywnej obsługi klienta: geneza, zadania i struktura 4.4.4. Kolejne etapy wzrostu współpracy uczestników łańcucha dostaw 4.5. Rozszerzona koncepcja zarządzania czasem – JIT II i wpływ na strategię wytwarzania ogniw łańcucha dostaw 4.6. Koncepcja obsługi klienta jako instrumentu zarządzania łańcuchem dostaw. Modele przebudowy łańcucha dostaw na orientację na klienta 4.6.1. Pojęcie, składowe, etapy, mierniki kształtowania poziomu obsługi klienta 4.6.2. Zadania, struktura, etapy i korzyści Efektywnej Obsługi Klienta – ECR 4.6.3. Zarządzanie kategorią jako strategia integracji producentów z detalistami 4.6.4. Ciągłe uzupełnianie zapasów jako narzędzie zarządzania podażą produktów Internetowe formy dystrybucji produktów żywnościowych w Polsce 5.1. Wzrost znaczenia handlu za pośrednictwem Internetu 5.2. Alternatywne kanały dystrybucji żywności w Polsce w obszarze hurtu 5.2.1. Elektroniczne platformy handlowe i logistyczne 5.2.2. Zaufanie i ryzyko w procesie transakcji w Elektronicznej Platformie Handlowej 5.2.3. Przykłady internetowych branżowych rynków żywnościowych w obszarze hurtu 5.3. Alternatywne kanały dystrybucji żywności w Polsce w obszarze handlu detalicznego 5.3.1. Modele sklepu internetowego 5.3.2. Przykłady sklepów internetowych 5.3.3. Ankietowa ocena zakupów detalicznych żywności przy pomocy Internetu 5.3.4. Ocena polskich sklepów internetowych 5.4. Aukcja Internetowa jako Elektroniczny Model i możliwości jego wykorzystania w dystrybucji żywności 5.4.1. Pojęcie aukcji internetowej, rodzaje i przebieg 5.4.2. Koncepcja elektronicznego modelu biznesu; jego rodzaje i ewolucja wykorzystania Przyszłe kierunki wykorzystania koncepcji zarządzania łańcuchami dostaw żywności w Polsce na podstawie najlepszych europejskich praktyk 6.1. Zarządzanie łańcuchami dostaw z wykorzystaniem systemów MPC 6.2. Relacje dostawcy z klientami jako wyraz strategii zarządzania odchudzonymi i elastycznymi systemami logistycznymi 6.2.1. Podstawowe strategie konkurencji łańcuchów dostaw 6.3. Warunki realizacji strategii przezroczystości i elastyczności 6.3.1. Uwarunkowania zewnętrzne. Geneza, zadania, struktura, standardy, przyszłość systemu GS1 6.3.2. Uwarunkowania realizacji koncepcji śledzenia i zapewniania bezpieczeństwa w łańcuchach dostaw żywności na podstawie badań 6.3.3. Zasady organizacji systemu informacyjnego śledzenia żywności w łańcuchach i sieciach dostaw żywności 6.3.4. Przykład rozwiązania problemu zarządzania jakością sieci dostaw trzody chlewnej na pograniczu holendersko-niemieckim 6.4. Strategie konkurencji integratora zarządzania łańcuchem dostaw żywności 6.4.1. Strategie konkurencji łańcucha dostaw a strategia technologii informacyjnych 6.4.2. Zasady formułowania strategii konkurencji na rynku żywności 6.4.3. Strategie jakości – integrator współpracy wielkie sieci handlowe 6.4.4. Strategia produkcji świeżej żywności przez małych producentów rolnych – integrator: sieci handlowe 6.4.5. Strategia przezroczystości oparta na podejściu procesowym – integrator: producent żywności 6.4.6. Koncepcja budowy modelu opartego na relacjach bilateralnych pomiędzy producentem żywności a sieciami handlowymi. Koncepcja jakości rozszerzona o zaufanie 6.5. Procedura przebudowy łańcucha i sieci dostaw produktów żywnościowych zwiększająca efektywność 6.6. Tworzenie więzi partnerskich z wykorzystaniem technologii informatycznych 6.7. Schemat przebudowy łańcuchów i sieci dostaw
Sygnatura czytelni BMW: IX Ł 112 (nowy)
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. M 11443 (1 egz.)
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 121492 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka WEiZ
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 139938 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Zawiera wyciągi aktów prawnych s. [181]- 297.
Bibliogr. s. [171]-179.
Sygnatura czytelni BMW: VI P 26 (nowy)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 121236 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Bibliogr., wykaz norm s. 75-82.
Dla studentów uczelni technicznych kierunku budownictwo.
Sygnatura czytelni BWB: VIII G 27
Sygnatura czytelni BMW: XI S 79 (nowy)
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka WB
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. B 4914, 144192 N (2 egz.)
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. M 14321 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Bibliogr., wykaz norm s. 173-178.
Dla studentów uczelni technicznych na kierunku budownictwo, w praktyce inżynierskiej przez osoby zajmujące się wykonawstwem i projektowaniem obiektów budowlanych, w szczególności obiektów budownictwa ogólnego.
Sygnatura czytelni BWB: VI E 28
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka WB
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. B 4809 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Tyt. oryg.: Die Technik der Biberschwantzdeckung im Bild.
Rok wyd. wg s. internet. wydaw.
Wydawnictwo oparte na aktualnych "Wytycznych niemieckiego rzemiosła artystycznego" prezentuje różne, przeważnie regionalne sposoby krycia detali dachowych.
Bibliogr. s. 239.
Sygnatura czytelni BWB: VI H 29
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka WB
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. B 4777 (1 egz.)
E-book
W koszyku
Forma i typ
Turystyka należy obecnie do najszybciej rozwijających się dziedzin działalności gospodarczej. Wynika to z jej dynamizującego wpływu na rozwój ekonomiczny krajów, regionów, obszarów recepcji turystycznej itp. (tzw. efekt mnożnikowy). Z branżą turystyczną ścisły związek wykazuje rekreacja. W literaturze przedmiotu wskazuje się na konieczność łącznego analizowania turystyki i rekreacji jako składowych gospodarki. Wynika to ze znacznego podobieństwa obu branż, a zwłaszcza w zakresie ich usługowego charakteru. Ponadto, zarówno turystyka, jak i rekreacja wiążą się z wykorzystaniem czasu wolnego. Działalność turystyczno-rekreacyjna ma – z jednej strony – wymiar gospodarczy, z drugiej zaś – jest formą zagospodarowania czasu wolnego. W obydwu przypadkach ta sfera aktywności ludzkiej charakteryzuje się wysokim stopniem ryzyka. Jest to ryzyko specyficzne, zarówno dla poszczególnych form tego rodzaju działalności, jak też dla podmiotów gospodarczych. Ryzyko osłabia bezpieczeństwo interesów przedsiębiorców, jak też turystów czy rekreantów. Za optymalną i najefektywniejszą metodę zarządzania ryzykiem uznaje się instytucję ubezpieczenia. Ubezpieczenie służy niwelowaniu negatywnych skutków następstw zdarzeń losowych. Transfer ryzyka od klienta do ubezpieczyciela jest podstawą tworzenia produktów ubezpieczeniowych i kalkulacji składek. Składki są ceną, którą płaci ubezpieczony za ochronę ubezpieczeniową. Podręcznik przeznaczony głównie dla studentów kierunku Turystyka i rekreacja . Może być również przydatny menedżerom zarządzającym firmami prowadzącymi działalność w zakresie turystyki i rekreacji.
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
Brak okładki
Książka
W koszyku
Bibliogr. s. [304]-315.
Dla studentów zarządzania i ekonomii oraz menedżerów.
Sygnatura czytelni BWZ: IX I 52
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka WEiZ
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. E 2910 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej

Deklaracja dostępności