Konsumpcja zrównoważona
Sortowanie
Źródło opisu
Książki, czasopisma i zbiory specjalne
(5)
Forma i typ
Książki
(4)
Artykuły
(1)
Poradniki i przewodniki
(1)
Publikacje naukowe
(1)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(4)
tylko na miejscu
(2)
Placówka
Wypożyczalnia
(4)
Biblioteka Międzywydziałowa
(2)
Autor
Goryńska-Goldmann Elżbieta
(1)
Mytko Weronika
(1)
Nowogródzka Teresa
(1)
Paszkowska Aleksandra (tłumacz)
(1)
Puciato Natalia
(1)
Raworth Kate (1970- )
(1)
Zajączkowska Katarzyna (ekonomia)
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(3)
2010 - 2019
(2)
Okres powstania dzieła
2001-
(3)
Kraj wydania
Polska
(5)
Język
polski
(5)
Temat
Budownictwo
(2411)
Zarządzanie
(2036)
Matematyka
(1929)
Elektrotechnika
(1896)
Przedsiębiorstwa
(1791)
Konsumpcja zrównoważona
(-)
Fizyka
(1535)
Informatyka
(1502)
Maszyny
(1228)
Fizjoterapia
(1175)
Wytrzymałość materiałów
(1157)
Ochrona środowiska
(1023)
Sport
(1012)
Turystyka
(952)
Elektronika
(946)
Ekonomia
(932)
Mechanika
(931)
Automatyka
(916)
Język angielski
(871)
Samochody
(867)
Rachunkowość
(821)
Chemia
(808)
Rehabilitacja
(800)
Polska
(791)
Gospodarka
(778)
Komunikacja marketingowa
(759)
Technika
(740)
Konstrukcje budowlane
(726)
Wychowanie fizyczne
(725)
Przemysł
(723)
Prawo pracy
(712)
Unia Europejska
(699)
Transport
(673)
Piłka nożna
(672)
Elektroenergetyka
(667)
Architektura
(637)
Marketing
(636)
Innowacje
(619)
Naprężenia i odkształcenia
(612)
OZE
(606)
Programowanie (informatyka)
(589)
Trening
(586)
Energetyka
(585)
Programy komputerowe
(584)
Technologia chemiczna
(566)
Rolnictwo
(556)
Biomasa
(543)
Analiza numeryczna
(532)
Prawo
(524)
Odnawialne źródła energii
(520)
Sterowanie
(520)
Komputery
(517)
Produkcja
(517)
Materiałoznawstwo
(516)
Symulacja
(515)
Inwestycje
(506)
Praca
(503)
Analiza matematyczna
(495)
Zarządzanie jakością
(495)
Zarządzanie zasobami ludzkimi (HRM)
(494)
Dzieci
(489)
Energia elektryczna
(489)
Urbanistyka
(488)
Materiały budowlane
(482)
Logistyka gospodarcza
(480)
Rynek pracy
(474)
Finanse
(468)
Maszyny elektryczne
(467)
Psychologia
(467)
Szkolnictwo wyższe
(466)
Przedsiębiorstwo
(465)
Internet
(464)
Modele matematyczne
(464)
Metale
(462)
Nauka
(455)
Marketing internetowy
(453)
Systemy informatyczne
(448)
Statystyka matematyczna
(447)
Języki programowania
(433)
Skrawanie
(432)
Reklama
(431)
Rehabilitacja medyczna
(428)
Mechanika budowli
(424)
Działalność gospodarcza
(422)
Organizacja
(417)
Telekomunikacja
(413)
Metrologia
(412)
Pedagogika
(410)
Drgania
(409)
Trener
(406)
Ubezpieczenia społeczne
(394)
Controlling
(392)
Optymalizacja
(392)
Historia
(388)
Filozofia
(385)
Podatki
(385)
Statystyka
(384)
Socjologia
(382)
Banki
(378)
BHP
(375)
Rachunkowość zarządcza
(374)
Temat: czas
2001-
(1)
Temat: miejsce
Wielkopolska
(1)
Gatunek
Opracowanie
(2)
Materiały pomocnicze
(1)
Poradnik
(1)
Raport z badań
(1)
Dziedzina i ujęcie
Gospodarka, ekonomia, finanse
(2)
Socjologia i społeczeństwo
(2)
Styl życia, moda i uroda
(1)
Zarządzanie i marketing
(1)
Kartoteka zagadnieniowa
Organizacja, Zarządzanie i Marketing
(1)
5 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
Bibliografia, netografia na stronach 131-148.
Zrównoważona konsumpcja żywności Definicja i koncepcja zrównoważonej konsumpcji żywności w kontekście zrównoważonego rozwoju Uwarunkowania zrównoważonej konsumpcji żywności Mierniki wykorzystywane do pomiaru zrównoważonej konsumpcji żywności Trendy wpisujące się w realizację postulatów idei Bariery utrudniające wdrożenie zrównoważonej konsumpcji żywności Komunikowanie idei zrównoważonej konsumpcji żywności Istota i rola komunikacji marketingowej. Nowe media źródłem zmian w komunikacji – wybrane aspekty Przegląd wybranych działań wspierających rozwój zrównoważonej konsumpcji żywności. Inicjatywy o charakterze międzynarodowym Działania rządowe Działania pozarządowe Świadomość konsumentów w zakresie zrównoważonej konsumpcji żywności Trendy wpisujące się w ideę zrównoważonej konsumpcji żywności w świadomości konsumentów Pojęcie zrównoważonej konsumpcji żywności w świadomości konsumentów Znajomość akcji promujących zrównoważoną konsumpcję żywności wśród konsumentów
Sygnatura czytelni BMW: IX M 56 (nowy)
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. M 15300 (1 egz.)
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 151842 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Zarządzanie innowacyjnym ekoproduktem żywnościowym / Teresa Nowogródzka. - Wydanie 1. - Warszawa : CeDeWu, 2019. - 368 stron : ilustracje ; 24 cm.
Bibliografia na stronach 307-340.
Innowacje i innowacyjność - ujęcie teoretyczne Pojęcie innowacji i innowacyjności przedsiębiorstw Typologie i modele innowacji Źródła innowacji Poziom innowacyjności gospodarki polskiej w świetle innowacyjności gospodarki Europy i świata Zjawisko innowacyjności produktów ekologicznych Pojęcie i znaczenie innowacyjnego produktu ekologicznego we współczesnej gospodarce Oznakowanie produktów ekologicznych Proces rozwoju i zarządzania innowacyjnym produktem ekologicznym Innowacyjność w przetwórstwie ekologicznego produktu żywnościowego Uwarunkowania formalno-prawne dotyczące surowca i przetwórstwa ekologicznego w świetle prawa żywnościowego Wybrane normy, standardy i systemy zarządzania jakością żywności jako element prawnego obowiązku ochrony produktu żywnościowego Rozwój i popularność przetwórstwa żywności ekologicznej Pojęcie, rodzaje i rozwój innowacyjności w produkcji żywności ekologicznej Rola rolnictwa i przemysłu rolno-spożywczego w procesie wytwarzania innowacyjnych żywnościowych produktów ekologicznych Innowacyjność przetwórni wytwarzających produkty żywnościowe metodami ekologicznymi - wyniki badań empirycznych Charakterystyka badanych przetwórni wytwarzających produkty żywnościowe metodami ekologicznymi Uwarunkowania wprowadzanych innowacji w przetwórniach wytwarzających produkty żywnościowe metodami ekologicznymi - wyniki badań empirycznych Weryfikacja statystyczna hipotez Wprowadzenie produktów ekologicznych w wybranych przedsiębiorstwach - studia przypadków Zarządzanie innowacyjnym żywnościowym produktem ekologicznym w ujęciu modelowym Zarządzanie innowacyjnym ekologicznym produktem żywnościowym - propozycja modelu Weryfikacja modelu zarządzania innowacyjnym produktem ekologicznym w praktyce gospodarczej Kierunki doskonalenia zarządzania innowacyjnym produktem ekologicznym w praktyce gospodarczej
Sygnatura czytelni BMW: VI Ę 549 (nowy)
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 147502, M 14681, 147442, 147501 (4 egz.)
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 147441 N (1 egz.)
Brak okładki
Artykuł
W koszyku
Brak okładki
Książka
W koszyku
Bibliografia na stronach 289-306. Indeks.
Kto chce być ekonomistą? 1Zmień cel od PKB do Obwarzanka 2Dostrzeż pełny obraz od zamkniętego obiegu rynku do gospodarki zintegrowanej 3Pielęgnuj ludzką naturę od racjonalnego człowieka ekonomicznego do ludzi przystosowujących się społecznie 4Skojarz działanie systemów od mechanicznej równowagi do dynamicznej złożoności 5Dąż do dystrybucji od „wzrost wszystko wyrówna" do dystrybucji z założenia 6Orientuj się na odnawialność od „wzrost wszystko wyczyści" do regeneracji z założenia 7Traktuj wzrost agnostycznie od uzależnienia od wzrostu do obojętności na wzrost Dziś wszyscy jesteśmy ekonomistami
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 152122, 152121 (2 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 152414 N (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej

Deklaracja dostępności