Wyposażenie kuchni
Sortowanie
Źródło opisu
Książki, czasopisma i zbiory specjalne
(1)
Forma i typ
Książki
(1)
Publikacje naukowe
(1)
Dostępność
tylko na miejscu
(2)
Placówka
Biblioteka WB
(1)
Biblioteka Międzywydziałowa
(1)
Autor
Nowakowski Przemysław (architektura)
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(1)
Język
polski
(1)
Temat
Budownictwo
(2412)
Zarządzanie
(2037)
Matematyka
(1930)
Elektrotechnika
(1896)
Przedsiębiorstwa
(1790)
Wyposażenie kuchni
(-)
Fizyka
(1535)
Informatyka
(1502)
Maszyny
(1228)
Fizjoterapia
(1175)
Wytrzymałość materiałów
(1157)
Ochrona środowiska
(1023)
Sport
(1012)
Turystyka
(952)
Elektronika
(946)
Ekonomia
(932)
Mechanika
(932)
Automatyka
(916)
Język angielski
(872)
Samochody
(867)
Rachunkowość
(821)
Chemia
(808)
Rehabilitacja
(800)
Polska
(791)
Gospodarka
(778)
Komunikacja marketingowa
(759)
Technika
(741)
Konstrukcje budowlane
(726)
Wychowanie fizyczne
(725)
Przemysł
(723)
Prawo pracy
(712)
Unia Europejska
(699)
Transport
(673)
Piłka nożna
(672)
Elektroenergetyka
(667)
Architektura
(637)
Marketing
(636)
Innowacje
(619)
Naprężenia i odkształcenia
(612)
OZE
(606)
Programowanie (informatyka)
(590)
Trening
(586)
Energetyka
(585)
Programy komputerowe
(584)
Technologia chemiczna
(567)
Rolnictwo
(556)
Biomasa
(543)
Analiza numeryczna
(532)
Prawo
(524)
Odnawialne źródła energii
(520)
Sterowanie
(520)
Komputery
(517)
Materiałoznawstwo
(517)
Produkcja
(517)
Symulacja
(515)
Inwestycje
(507)
Praca
(503)
Analiza matematyczna
(495)
Zarządzanie jakością
(495)
Zarządzanie zasobami ludzkimi (HRM)
(494)
Dzieci
(489)
Energia elektryczna
(489)
Urbanistyka
(488)
Materiały budowlane
(482)
Logistyka gospodarcza
(480)
Rynek pracy
(474)
Finanse
(468)
Maszyny elektryczne
(468)
Szkolnictwo wyższe
(468)
Psychologia
(467)
Przedsiębiorstwo
(466)
Internet
(464)
Modele matematyczne
(464)
Metale
(462)
Nauka
(456)
Marketing internetowy
(453)
Systemy informatyczne
(448)
Statystyka matematyczna
(447)
Języki programowania
(433)
Skrawanie
(432)
Reklama
(431)
Rehabilitacja medyczna
(428)
Mechanika budowli
(425)
Działalność gospodarcza
(422)
Organizacja
(417)
Telekomunikacja
(413)
Metrologia
(412)
Pedagogika
(410)
Drgania
(409)
Trener
(406)
Ubezpieczenia społeczne
(394)
Controlling
(392)
Optymalizacja
(392)
Historia
(388)
Filozofia
(385)
Podatki
(385)
Statystyka
(384)
Socjologia
(382)
Banki
(378)
BHP
(375)
Rachunkowość zarządcza
(374)
Temat: czas
1-100
(1)
100-1 p.n.e.
(1)
1001-1100
(1)
101-200
(1)
1101-1200
(1)
1201-1300
(1)
1301-1400
(1)
1401-1500
(1)
1501-1600
(1)
1601-1700
(1)
1701-1800
(1)
1801-1900
(1)
1901-2000
(1)
200-101 p.n.e.
(1)
2001-
(1)
201-300
(1)
300-201 p.n.e.
(1)
301-400
(1)
400-301 p.n.e.
(1)
401-500
(1)
500-401 p.n.e.
(1)
501-600
(1)
600-501 p.n.e.
(1)
601-700
(1)
700-601 p.n.e.
(1)
701-800
(1)
800-701 p.n.e.
(1)
801-900
(1)
901-1000
(1)
do 801 p.n.e.
(1)
Gatunek
Opracowanie
(1)
Dziedzina i ujęcie
Architektura i budownictwo
(1)
Historia
(1)
Inżynieria i technika
(1)
Socjologia i społeczeństwo
(1)
1 wynik Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
Bibliografia, netografia, wykaz aktów prawnych na stronach 301-310.
Architektura i ergonomia kuchni domowych Rola prac i przestrzeni kuchennych w życiu codziennym Funkcjonowanie gospodarstw domowych i organizacja pracy w kuchni Na tle przemian społecznych Rola ognia w życia czlowieka Praktyczne i symboliczne znaczenie ognia Dawne i współczesne techniki rozpalania ognia Technika grzewcza bez ognia Racjonalna i naukowa organizacja prac domowych oraz kuchennych Początki społeczne go podziału pracy Zróżnicowanie starożytnych gospodarstw domowych Przemiany w średniowiecznych gospodarstwach domowych Prowadzenie domu i kuchni w czasach nowożytnych Zróżnicowanie prowadzenia gospodarstw domowych w XIX wieku Prace domowe i udogodnienia zewnętrzne w XIX wieku Początki naukowej organizacji pracy w kuchniach domowych Rola ruchów i organizacji kobiecych w przemianach gospodarstw domowych Naukowe propozycje usprawnienia prac domowych w r. połowie XX wieku Naukowa organizacja gospodarstw domowych po II wojnie światowej Powojenne badania nad procesami pracy w kuchni i formułowanie kryteriów projektowych Tendencie przemian współczesnych gospodarstw domowych Ergonomia współczesnych kuchni Gospodarstwa domowe i odżywianie się w przyszłości Kulturowe aspekty przygotowywania i spożywania posiłków oraz ich wpływ na kształtowanie przestrzeni kuchennych Żywienie w czasach prehistorycznych Przygotowywanie i wspólne spożywanie posiłków w starożytności Zwyczaje kulinarne i etykieta przy stole w średniowieczu Nowe potrawy i sposoby ich podawania w czasach nowożytnych .warunki żywieniowe w r. połowie XIX wieku .Gastronomia ,,przemysłowa" wXIX wieku i jej wpłw na zwyczaje żywieniowe Posiłki domowe w z. połowie XIX i na początku XX wieku uprzemysłowienie produkc ji spożywczej Kultura żywienia w XX wieku i jej wpływ na funkcjonowanie współczesne j kuchni Historyczne zmiany form i wyposażenia mieszkań oraz ich wpływ na kształtowanie przestrzeni kuchennych Formy zamieszkiwania oraz sposoby przygotowywania posiłków w prehistorii i starożytności Pierwotne formy zamieszkiwania Domostwa i przestrzenie kuchenne w starożytności Typy zabudowy mieszkaniowej i przestrzenie kuchenne w średniowieczu (V_XV w.) Miejskie budynki mieszkalne Budynki mieszkalne na wsi . Warunki przygotowywania potraw w średniowieczu Typy domów i kuchnie w czasach nowożytnych (XVI-r. połowa XIX w.) Domy arystokratów i mieszczan Kuchnie w domach miejskich Domy na wsi Kuchnie wiejskie Typy domów, mieszkań i kuchni (XlX_początek xx wieku) r. Warunki mieszkaniowe w miastach w r. połowie XIX w. Zróżnicowanie funkcjonalne budynków mieszkalnych w z. polowie XIX wieku Kuchni e w różnych typach zabudowie mieszkaniowe j w XIX wieku Forma i struktura mieszkań na początku Xx wieku .Zmiany w kuchniach miejskich i wiejskich Zmiany formy współczesnych mieszkań i kuchni Mieszkania i kuchnie okresu międzywojenne go Nowe mieszkania w miastach Racjonalizacia funkcjonalno-techniczna kuchni w dworach ziemiańskich Pierwsze kuchnie ,,laboratoryjne" Popularyzacja modelu ,,laboratoryjnego" Kuchnie szwedzkie, amerykańskie i polskie Mieszkania i kuchnie w okresie po II wojnie światowej Budownictwo mieszkaniowe w polskich miastach Budownictwo mieszkaniowe na wsiach Formy i wyposażenie kuchni Przemiany technologiczne w kuchni domowej i ich wpływ na komfort pracy obróbka termiczna żywności Najstarsze paleniska Wyspecjalizowany sprzęt do gotowania - murowane bloki kuchenne Paleniska obudowane * piece i kominki wpływ otwartych palenisk na ludzi i warunki mieszkaniowe Rola otwartych palenisk w kształtowaniu przestrzeni pracy w kuchniach Dodatkowe wyposażenie palenisk Zagrożenie pożarowe stwarzane przez otwarty ogień i sposoby zapobiegania mu Pierwsze kuchnie z zamkniętym paleniskiem . Murowane, żelazne i żeliwne kuchnie węglowe Pierwsze kuchenki naftowe, gazowe i elektryczne Współczesne kuchenki gazowe i elektryczne oraz inne urządzenia strefy obróbki termicznej Przechowywanie żywności Sposoby przechowywania żywności do końca XVIII wieku Efektywniejsze przechowywanie żywności w XIX i XX wieku Specjalne sposoby przechowywania żywności Przechowywanie żywności w z. połowie XX wieku Przechowywanie przetworzonej i mrożonej żywności w gospodarstwach domowych Zaopatrzenie gospodarstw domowych w wodę Rola wody pitnej w życia ludzi Pozyskiwanie wody w przeszłości Pobór wody we współczesnych kuchniach Zużycie wody - woda szarai wirtualna Urządzenia w strefie mokrej w kuchni Usuwanie i utylizacia odpadków, śmieci oraz ścieków odpady i ścieki w prehistorii oraz w starożytności Usuwanie i powtórne wykorzystanie odpadów w średniowieczu I w czasach nowożytnych Usuwanie nieczystości w XIX i XX wieku Intensywna ,,produkcji' odpadów i ścieków w gospodarstwach domowych w XX i XXI wieku oraz sposoby utylizacji Meble i sprzęty pomocnicze w kuchni Meble kuchenne Wyposażenie kuchni do początku XX wieku Standaryzacia wyposażenia kuchennego przed ll wojną światową Powojenna normalizacja mebli kuchennych Komfort użytkowani a typowych (modułowych) mebli kuchennych sprzęt pomocniczy w kuchni Sprzęt do obróbki termicznej żywności Naczynia kuchenne Narzędzia i urządzenia kuchenne do prac przygotowawczych i pomocniczych Urządzenia mechaniczne i elektryczne sprzęt niezwiązany Z przygotowywaniem posiłków Udogodnienia techniczne i organizacyjne w kuchni Rola techniki w usprawnieniu pracy w gospodarstwie domowym Programowanie pracy w domu Udogodnienia techniczne a subiektywne poczucie komfortu zamieszkiwania
WE1218n
Sygnatura czytelni BWB: VII E 56
Sygnatura czytelni BMW: XI Ą 127 (nowy)
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka WB
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. B 5104 (1 egz.)
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 146636 N (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej

Deklaracja dostępności