158660
Book
In basket
Żywność w systemie bezpieczeństwa państwowego 1.1. Żywność jako dobro ekonomiczne 1.2. Pojęcie i status jakości żywności 1.3. Bezpieczeństwo żywnościowe w systemie bezpieczeństwa państwa 1.4. Bezpieczeństwo żywnościowe – definiowanie problemu 1.4.1. Nurt instytucjonalny bezpieczeństwa żywnościowego 1.4.2. Nurt autorski bezpieczeństwa żywnościowego 1.5. Bezpieczeństwo żywnościowe a jego brak 1.6. Suwerenność żywnościowa 1.7. Koncepcja bezpieczeństwa żywnościowego i bezpieczeństwa żywienia Bezpieczeństwo żywności w ujęciu systemowym 2.1. Pojęcie bezpieczeństwa żywności 2.1.1. Bezpieczeństwo żywności w nurcie instytucjonalnym 2.1.1. 2.1.1.1. Bezpieczeństwo żywności w prawie UE 2.1.1. 2.1.1.2. Bezpieczeństwo żywności poza UE 2.1.1. 2.1.1.3. Bezpieczeństwo żywności na szczeblu globalnym 2.1.1. 2.1.1.4. Bezpieczeństwo żywności w prawie polskim 2.1.2. Nurt autorski bezpieczeństwa żywności 2.1.3. Bezpieczeństwo żywności – konkluzje i uwagi 2.2. Oszustwa żywnościowe – fałszowanie żywności 2.3. Obrona żywności 2.4. Modele ryzyka w obszarze bezpieczeństwa żywności 2.4.1. Model F.F. Busty i S.P. Kennedy’ego 2.4.2. Model J. Spinka, D.C. Moyera 2.4.3. Model JOOB 2.5. Współczesne podejście do bezpieczeństwa żywności 2.6. Bezpieczeństwo żywnościowe a bezpieczeństwo żywności Stan bezpieczeństwa żywności na świecie (1828–2015). Teoria „drugiej fali” 3.1. Definicja incydentu żywnościowego 3.2. Podstawowe założenia Wykazu 3.3. Zasięg czasowy badań 3.4. Dostępność informacji o incydentach według regionów i państw 3.5. Zakres merytoryczny 3.6. Analiza incydentów żywnościowych 3.6.1. Zróżnicowanie regionalne 3.6.2. Skala incydentów żywnościowych 3.7. Teoria „drugiej fali” 3.8. Konkluzje Bezpieczeństwo i jakość żywności w Polsce 4.1. Jakość zdrowotna żywności 4.2. Jakość ekonomiczna żywności 4.2.1. Skala zafałszowania artykułów żywnościowych – ujęcie syntetyczne 4.2.2. Jakość i bezpieczeństwo produktów według grup żywności 4.2.3. Główne nieprawidłowości w zakresie jakości i bezpieczeństwa żywności według grup produktów Systemy bezpieczeństwa żywności na świecie 5.1. System bezpieczeństwa żywności – ujęcie teoretyczne 5.2. Modele krajowe 5.2.1. Model zintegrowany (skandynawski) 2.1.1. 5.2.1.1. Dania 2.1.1. 5.2.1.2. Szwecja 2.1.1. 5.2.1.3. Wielka Brytania 5.2.2. Model z instytucją dominującą 2.1.1. 5.2.2.1. USA 2.1.1. 5.2.2.2. Francja 5.2.3. Model rozproszony 2.1.1. 5.2.3.1. Polska 2.1.1. 5.2.3.2. Włochy 5.2.4. Ewolucja modeli bezpieczeństwa żywności 2.1.1. 5.2.4.1. Łotwa 5.3. Model regionalny (UE) 5.4. Konkluzje
Sygnatura czytelni BMW: IX Ł 205
Media files:
Availability:
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 154860 N, 154861 N (2 egz.)
Biblioteka Międzywydziałowa
Copies are only available in the library: sygn. M 14165 N (1 egz.)
Notes:
Bibliography, etc. note
Bibliografia na stronach [310]-327. Netografia na stronach 328.
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again

Deklaracja dostępności