Bezpieczeństwo żywnościowe
Sortowanie
Źródło opisu
Książki, czasopisma i zbiory specjalne
(9)
Forma i typ
Książki
(9)
Publikacje fachowe
(1)
Publikacje naukowe
(1)
Dostępność
tylko na miejscu
(10)
dostępne
(7)
Placówka
Wypożyczalnia
(7)
Biblioteka Międzywydziałowa
(8)
Biblioteka WEiZ
(1)
Biblioteka WWFiF
(1)
Autor
Augustyńska-Prejsnar Anna
(1)
Cygan-Szczegielniak Dorota
(1)
Dąbrowska Anna (ekonomia)
(1)
Dżugan Małgorzata
(1)
Gawęcki Jan (1944- )
(1)
Kowalczyk Stanisław (1956- )
(1)
Krejpcio Zbigniew
(1)
Lewkowicz Agata
(1)
Marzęda-Młynarska Katarzyna
(1)
Małysz Jerzy (1931- )
(1)
Narodowska Joanna
(1)
Puchalski Czesław
(1)
Pływaczewski Wiesław
(1)
Szkarłat Monika
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(1)
2010 - 2019
(7)
2000 - 2009
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(2)
Kraj wydania
Polska
(9)
Język
polski
(9)
Temat
Budownictwo
(2412)
Zarządzanie
(2038)
Matematyka
(1930)
Elektrotechnika
(1896)
Przedsiębiorstwa
(1790)
Bezpieczeństwo żywnościowe
(-)
Fizyka
(1535)
Informatyka
(1502)
Maszyny
(1228)
Fizjoterapia
(1175)
Wytrzymałość materiałów
(1157)
Ochrona środowiska
(1023)
Sport
(1012)
Turystyka
(953)
Elektronika
(946)
Ekonomia
(932)
Mechanika
(932)
Automatyka
(916)
Język angielski
(873)
Samochody
(867)
Rachunkowość
(821)
Chemia
(808)
Rehabilitacja
(800)
Polska
(791)
Gospodarka
(778)
Komunikacja marketingowa
(761)
Technika
(743)
Konstrukcje budowlane
(727)
Wychowanie fizyczne
(725)
Przemysł
(723)
Prawo pracy
(712)
Unia Europejska
(699)
Piłka nożna
(690)
Transport
(673)
Elektroenergetyka
(667)
Marketing
(638)
Architektura
(637)
Innowacje
(620)
Naprężenia i odkształcenia
(613)
OZE
(606)
Programowanie (informatyka)
(590)
Trening
(586)
Energetyka
(585)
Programy komputerowe
(584)
Technologia chemiczna
(567)
Rolnictwo
(556)
Biomasa
(543)
Analiza numeryczna
(532)
Prawo
(524)
Odnawialne źródła energii
(520)
Sterowanie
(520)
Komputery
(517)
Materiałoznawstwo
(517)
Produkcja
(517)
Symulacja
(515)
Inwestycje
(508)
Praca
(503)
Zarządzanie jakością
(497)
Zarządzanie zasobami ludzkimi (HRM)
(496)
Analiza matematyczna
(495)
Dzieci
(489)
Energia elektryczna
(489)
Urbanistyka
(488)
Materiały budowlane
(482)
Logistyka gospodarcza
(480)
Rynek pracy
(474)
Finanse
(468)
Maszyny elektryczne
(468)
Przedsiębiorstwo
(468)
Szkolnictwo wyższe
(468)
Psychologia
(467)
Modele matematyczne
(465)
Internet
(464)
Metale
(462)
Nauka
(456)
Marketing internetowy
(453)
Systemy informatyczne
(448)
Statystyka matematyczna
(447)
Języki programowania
(433)
Skrawanie
(432)
Reklama
(431)
Rehabilitacja medyczna
(429)
Mechanika budowli
(425)
Działalność gospodarcza
(422)
Organizacja
(417)
Telekomunikacja
(413)
Metrologia
(412)
Pedagogika
(410)
Drgania
(409)
Trener
(406)
Ubezpieczenia społeczne
(394)
Controlling
(392)
Optymalizacja
(392)
Historia
(388)
Filozofia
(385)
Podatki
(385)
Statystyka
(384)
Socjologia
(382)
Banki
(379)
BHP
(375)
Rachunkowość zarządcza
(374)
Temat: czas
2001-
(4)
1901-2000
(1)
1989-2000
(1)
Temat: miejsce
Polska
(1)
Gatunek
Podręcznik
(1)
Praca zbiorowa
(1)
Dziedzina i ujęcie
Gospodarka, ekonomia, finanse
(1)
Kulinaria
(1)
9 wyników Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
Bibliogr., wykaz aktów prawnych przy rozdz.
Sygnatura czytelni BMW: IX Ł 198 (nowy)
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. M 14030, 143253 (2 egz.)
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 143252 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Bezpieczeństwo konsumentów na rynku żywności / redakcja naukowa Anna Dąbrowska. - Wydanie I. - Warszawa : Oficyna Wydawnicza SGH, 2020. - 183 strony : ilustracje, wykresy ; 25 cm.
Bibliografie, netografie przy pracach.
Krystyna Mazurek-Łopacińska Ekologizacja konsumpcji w kontekście bezpieczeństwa produktów żywnościowych Ekologizacja konsumpcji - istota i cele badań Kategorie bezpieczeństwa ekologicznych produktów żywnościowych Typologia konsumentów na rynku produktów ekologicznych jako wyraz zróżnicowania zachowań konsumenckich Etnocentryzm konsumencki w kształtowaniu postaw wobec żywności ekologicznej Kierunki polityki marketingowej zorientowane na kształtowanie bezpieczeństwa żywnościowego Joanna Szwacka-Mokrzycka, Marzena Lemanowicz Konsumenci wobec żywności ekologicznej Pojęcie żywności ekologicznej Determinanty konsumpcji żywności ekologicznej w świetle badań innych autorów Wpływ żywności ekologicznej na zdrowie człowieka Zachowania respondentów wobec żywności ekologicznej. Wyniki badań empirycznych Anna Rogala, Renata Nestorowicz, Ewa Jerzyk Bezpieczeństwo konsumentów na rynku żywności ekologicznej Charakterystyka żywności ekologicznej Percepcja żywności ekologicznej wśród polskich konsumentów Kwestie bezpieczeństwa żywności ekologicznej w przyszłości Justyna Zwolińska Agroekologia jako instrument bezpieczeństwa żywnościowego w Unii Europejskiej Rolnictwo przemysłowe Agroekologia Wspólna Polityka Żywnościowa Krystyna Świetlik Ekonomiczna dostępność żywności jako indykator bezpieczeństwa żywnościowego Pojęcie i sposoby pomiaru ekonomicznej dostępności do żywności Ekonomiczna dostępność żywności w Polsce w latach 2013-2017 Poziom spożycia podstawowych artykułów żywnościowych Mirosława Malinowska Bezpieczeństwo konsumenta na rynku żywności jako obiekt badań Bezpieczeństwo konsumenta na rynku żywności Charakterystyka analizowanych artykułów Bezpieczeństwo konsumenta na rynku żywności - wyniki analizy zawartości treści artykułów Barbara Kucharska Bezpieczeństwo żywności - perspektywa przedsiębiorstwa i konsumenta Bezpieczeństwo żywności Bezpieczeństwo żywności - przykłady rozwiązań w produkcji i handlu detalicznym Konsument wobec bezpieczeństwa żywności Bezpieczeństwo żywności - perspektywa pokolenia Y w świetle badań bezpośrednich Magdalena Ankiel, Bogdan Sojkin Postrzeganie informacji na opakowaniu w zakresie przydatności żywności do spożycia przez konsumentki w Wielkopolsce Identyfikacja kryteriów oceny przydatności żywności do spożycia przez konsumentów Postrzeganie i ocena informacji o trwałości żywności na opakowaniu przez konsumentki Tomasz Olejniczak Postrzeganie bezpieczeństwa żywności przez seniorów na przykładzie województwa wielkopolskiego Poziom wiedzy osób starszych o zdrowiu, żywności i żywieniu Opinie osób starszych na temat stanu bezpieczeństwa spożywanej żywności Beata Kolny Żywność wygodna a zaspokojenie potrzeb żywieniowych konsumenta Potrzeby żywieniowe i żywność wygodna - charakterystyka pojęć Źródła informacji i charakterystyka próby badawczej Częstotliwość i determinanty zakupu żywności wygodnej w świetle wyników badań własnych Grzegorz Maciejewski Zaufanie konsumentów do nowych rodzajów żywności Zaufanie konsumentów do żywności Nowe rodzaje żywności Zaufanie mieszkańców województwa śląskiego do nowych rodzajów żywności Michał Kucia Wykorzystanie zaangażowania klientów w redukowaniu ryzyka konsumenckiego na rynku żywności Ryzyko w decyzjach nabywczych konsumentów Wykorzystanie koncepcji zaangażowania klienta w redukowaniu ryzyka konsumenckiego Marcin Gębarowski Targi w promowaniu bezpieczeństwa żywności - zróżnicowanie wydarzeń i ich zakresy tematyczne Pojmowanie bezpieczeństwa żywności Identyfikacja wydarzeń wystawienniczych propagujących bezpieczeństwo żywności
Sygnatura czytelni BMW: IX M 51 (nowy)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. M 15128 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
([Biblioteczka Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności ; 13])
Nazwa i nr serii ze s. 8.
Bibliogr. s. [143]-149. Wykaz aktów prawnych s. 146-149.
Sygnatura czytelni BMW: IX Ł 174(13) (nowy)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. M 13647 N (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliografia na stronach [310]-327. Netografia na stronach 328.
Żywność w systemie bezpieczeństwa państwowego 1.1. Żywność jako dobro ekonomiczne 1.2. Pojęcie i status jakości żywności 1.3. Bezpieczeństwo żywnościowe w systemie bezpieczeństwa państwa 1.4. Bezpieczeństwo żywnościowe – definiowanie problemu 1.4.1. Nurt instytucjonalny bezpieczeństwa żywnościowego 1.4.2. Nurt autorski bezpieczeństwa żywnościowego 1.5. Bezpieczeństwo żywnościowe a jego brak 1.6. Suwerenność żywnościowa 1.7. Koncepcja bezpieczeństwa żywnościowego i bezpieczeństwa żywienia Bezpieczeństwo żywności w ujęciu systemowym 2.1. Pojęcie bezpieczeństwa żywności 2.1.1. Bezpieczeństwo żywności w nurcie instytucjonalnym 2.1.1. 2.1.1.1. Bezpieczeństwo żywności w prawie UE 2.1.1. 2.1.1.2. Bezpieczeństwo żywności poza UE 2.1.1. 2.1.1.3. Bezpieczeństwo żywności na szczeblu globalnym 2.1.1. 2.1.1.4. Bezpieczeństwo żywności w prawie polskim 2.1.2. Nurt autorski bezpieczeństwa żywności 2.1.3. Bezpieczeństwo żywności – konkluzje i uwagi 2.2. Oszustwa żywnościowe – fałszowanie żywności 2.3. Obrona żywności 2.4. Modele ryzyka w obszarze bezpieczeństwa żywności 2.4.1. Model F.F. Busty i S.P. Kennedy’ego 2.4.2. Model J. Spinka, D.C. Moyera 2.4.3. Model JOOB 2.5. Współczesne podejście do bezpieczeństwa żywności 2.6. Bezpieczeństwo żywnościowe a bezpieczeństwo żywności Stan bezpieczeństwa żywności na świecie (1828–2015). Teoria „drugiej fali” 3.1. Definicja incydentu żywnościowego 3.2. Podstawowe założenia Wykazu 3.3. Zasięg czasowy badań 3.4. Dostępność informacji o incydentach według regionów i państw 3.5. Zakres merytoryczny 3.6. Analiza incydentów żywnościowych 3.6.1. Zróżnicowanie regionalne 3.6.2. Skala incydentów żywnościowych 3.7. Teoria „drugiej fali” 3.8. Konkluzje Bezpieczeństwo i jakość żywności w Polsce 4.1. Jakość zdrowotna żywności 4.2. Jakość ekonomiczna żywności 4.2.1. Skala zafałszowania artykułów żywnościowych – ujęcie syntetyczne 4.2.2. Jakość i bezpieczeństwo produktów według grup żywności 4.2.3. Główne nieprawidłowości w zakresie jakości i bezpieczeństwa żywności według grup produktów Systemy bezpieczeństwa żywności na świecie 5.1. System bezpieczeństwa żywności – ujęcie teoretyczne 5.2. Modele krajowe 5.2.1. Model zintegrowany (skandynawski) 2.1.1. 5.2.1.1. Dania 2.1.1. 5.2.1.2. Szwecja 2.1.1. 5.2.1.3. Wielka Brytania 5.2.2. Model z instytucją dominującą 2.1.1. 5.2.2.1. USA 2.1.1. 5.2.2.2. Francja 5.2.3. Model rozproszony 2.1.1. 5.2.3.1. Polska 2.1.1. 5.2.3.2. Włochy 5.2.4. Ewolucja modeli bezpieczeństwa żywności 2.1.1. 5.2.4.1. Łotwa 5.3. Model regionalny (UE) 5.4. Konkluzje
Sygnatura czytelni BMW: IX Ł 205 (nowy)
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 154861 N, 154860 N (2 egz.)
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. M 14165 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. M 13939 (1 egz.)
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 141070 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Wyd. 1 pt. "Bezpieczeństwo żywnościowe : strategiczna potrzeba ludzkości" ukazało się nakładem Wydawnictwa Naukowego PWN (Warszawa 1991).
Bibliogr. s. 249-[262].
Sygnatura czytelni BMW: IX M 15 (nowy)
Sygnatura czytelni BWF: V H 10
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. M 11768 (1 egz.)
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 122457 N (1 egz.)
Biblioteka WWFiF
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. F 5585 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 139129 L (1 egz.)
Biblioteka WEiZ
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. E 5131 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. M 13980 (1 egz.)
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 141542 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. M 13651 (1 egz.)
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 131889 N (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej

Deklaracja dostępności