Przemysł rolno-spożywczy
Sortowanie
Źródło opisu
Książki, czasopisma i zbiory specjalne
(149)
Forma i typ
Książki
(134)
Czasopisma
(10)
Publikacje naukowe
(7)
Artykuły
(5)
Publikacje dydaktyczne
(3)
Publikacje fachowe
(3)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(90)
tylko na miejscu
(86)
wypożyczone
(4)
nieokreślona
(1)
Placówka
Wypożyczalnia
(95)
Biblioteka WB
(1)
Biblioteka Międzywydziałowa
(79)
Biblioteka WEiZ
(2)
Magazyn
(3)
Biblioteka WEAiI
(1)
Autor
Popko Henryk
(8)
Popko Rimma
(6)
Szwedziak Katarzyna
(5)
Tukiendorf Marek (1964- )
(5)
Hui Yiu H
(4)
Diakun Jarosław
(3)
Kapusta Franciszek
(3)
Olszewski Adam
(3)
Wojdalski Janusz
(3)
Ziobrowski Jerzy
(3)
Biłos Łukasz
(2)
Błaszków Władysław
(2)
Domagała Alojzy
(2)
Gołębiewski Jarosław
(2)
Gurgul Eugeniusz
(2)
Jakubowski Tomasz (nauki rolnicze)
(2)
Kaleta Agnieszka
(2)
Kielesińska Agata
(2)
Kumider Jan
(2)
Kłos Zbigniew
(2)
Lenart Andrzej
(2)
Ludwicki Marek
(2)
Opielak Marek
(2)
Rowiński Janusz
(2)
Skrynicki Jarosław (1949- )
(2)
Zalewski Romuald I
(2)
Adamowicz Mieczysław (1939- )
(1)
Badora Aleksandra
(1)
Bagdach Janusz
(1)
Banecki Henryk
(1)
Bartkowiak Piotr
(1)
Bazan-Bulanda Anna
(1)
Benjakul Soottawat
(1)
Bezzubov A. D
(1)
Bezzubow A. D
(1)
Bieliński Marek
(1)
Bień Halina
(1)
Bilska Beata (nauki rolnicze)
(1)
Bodzek Michał (1939- )
(1)
Bohdziewicz Jolanta
(1)
Borycka Bożena
(1)
Boss Janusz Henryk (1938- )
(1)
Budny Janusz
(1)
Błasiński Henryk
(1)
Błaszczak Agnieszka
(1)
Cavey Alison
(1)
Charun Henryk
(1)
Chen James C. P
(1)
Chorób Roman
(1)
Chwiej Mieczysław
(1)
Czapp Marian
(1)
Czarnowski Leonard
(1)
Czyżewski Andrzej
(1)
Domagała Bogdan
(1)
Domańska Katarzyna (nauki ekonomiczne)
(1)
Duczmal Marian
(1)
Dąbrowska Anna (ekonomia)
(1)
Dłużewski Mieczysław
(1)
Erdös Zoltán
(1)
Feder Stefan
(1)
Fic Daniel
(1)
Flizikowski Józef
(1)
Food
(1)
Fridman V. M
(1)
Frydman W. M
(1)
Garlinskaja E. I
(1)
Gaschi-Uciecha Agnieszka
(1)
Gawrysiak-Witulska Marzena
(1)
Gilewicz Krzysztof
(1)
Gornowicz Mirosław
(1)
Grabowski Zbigniew
(1)
Grzelak Maria Magdalena
(1)
Grzesińska Wiesława
(1)
Grzybowski Roman (technolog żywności)
(1)
Górska Anna
(1)
Górska Irena
(1)
Górski Andrzej
(1)
Gąsiorek Elżbieta
(1)
Hattowski Jan (1908-1972)
(1)
Hejft Roman
(1)
Hryniewiecka Ewa (internista)
(1)
Jakubczyk Tadeusz
(1)
Jakubowski Tomasz (inżynieria środowiska)
(1)
Janczar-Smuga Małgorzata
(1)
Jasik Kazimierz
(1)
Jaska Ewa
(1)
Juszka Henryk (1955- )
(1)
Jędrzejewska-Cicińska Marta
(1)
Kijowski Jacek
(1)
Knyszewski Jan
(1)
Kokell Zygmunt
(1)
Komsta Henryk
(1)
Konferencja Naukowo-Techniczna "Budowa i eksploatacja maszyn w przemyśle spożywczym" (7 ; 1996 ; Bydgoszcz)
(1)
Konferencja Naukowo-Techniczna "Budowa i eksploatacja maszyn w przemyśle spożywczym" (8 ; 1998 ; Białystok - Białowieża)
(1)
Konieczny Krystyna
(1)
Konopko Henryk
(1)
Korzemski Jerzy Wojciech
(1)
Kos Czesław
(1)
Kotowski Włodzimierz
(1)
Kowalczyk Roman
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(2)
2010 - 2019
(36)
2000 - 2009
(49)
1990 - 1999
(31)
1980 - 1989
(19)
1970 - 1979
(8)
1960 - 1969
(3)
1950 - 1959
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(14)
1901-2000
(1)
1945-1989
(1)
1989-2000
(1)
Kraj wydania
Polska
(145)
nieznany (us)
(4)
Język
polski
(145)
angielski
(4)
Odbiorca
Szkoły wyższe
(2)
Temat
Budownictwo
(2411)
Zarządzanie
(2036)
Matematyka
(1929)
Elektrotechnika
(1896)
Przedsiębiorstwa
(1791)
Przemysł rolno-spożywczy
(-)
Fizyka
(1535)
Informatyka
(1502)
Maszyny
(1228)
Fizjoterapia
(1175)
Wytrzymałość materiałów
(1157)
Ochrona środowiska
(1023)
Sport
(1012)
Turystyka
(952)
Elektronika
(946)
Ekonomia
(932)
Mechanika
(931)
Automatyka
(916)
Język angielski
(871)
Samochody
(867)
Rachunkowość
(821)
Chemia
(808)
Rehabilitacja
(800)
Polska
(791)
Gospodarka
(778)
Komunikacja marketingowa
(759)
Technika
(740)
Konstrukcje budowlane
(726)
Wychowanie fizyczne
(725)
Przemysł
(723)
Prawo pracy
(712)
Unia Europejska
(699)
Transport
(673)
Piłka nożna
(672)
Elektroenergetyka
(667)
Architektura
(637)
Marketing
(636)
Innowacje
(619)
Naprężenia i odkształcenia
(612)
OZE
(606)
Programowanie (informatyka)
(589)
Trening
(586)
Energetyka
(585)
Programy komputerowe
(584)
Technologia chemiczna
(566)
Rolnictwo
(556)
Biomasa
(543)
Analiza numeryczna
(532)
Prawo
(524)
Odnawialne źródła energii
(520)
Sterowanie
(520)
Komputery
(517)
Produkcja
(517)
Materiałoznawstwo
(516)
Symulacja
(515)
Inwestycje
(506)
Praca
(503)
Analiza matematyczna
(495)
Zarządzanie jakością
(495)
Zarządzanie zasobami ludzkimi (HRM)
(494)
Dzieci
(489)
Energia elektryczna
(489)
Urbanistyka
(488)
Materiały budowlane
(482)
Logistyka gospodarcza
(480)
Rynek pracy
(474)
Finanse
(468)
Maszyny elektryczne
(467)
Psychologia
(467)
Szkolnictwo wyższe
(466)
Przedsiębiorstwo
(465)
Internet
(464)
Modele matematyczne
(464)
Metale
(462)
Nauka
(455)
Marketing internetowy
(453)
Systemy informatyczne
(448)
Statystyka matematyczna
(447)
Języki programowania
(433)
Skrawanie
(432)
Reklama
(431)
Rehabilitacja medyczna
(428)
Mechanika budowli
(424)
Działalność gospodarcza
(422)
Organizacja
(417)
Telekomunikacja
(413)
Metrologia
(412)
Pedagogika
(410)
Drgania
(409)
Trener
(406)
Ubezpieczenia społeczne
(394)
Controlling
(392)
Optymalizacja
(392)
Historia
(388)
Filozofia
(385)
Podatki
(385)
Statystyka
(384)
Socjologia
(382)
Banki
(378)
BHP
(375)
Rachunkowość zarządcza
(374)
Temat: czas
2001-
(14)
1901-2000
(3)
2001-0
(3)
1989-2000
(2)
1945-1989
(1)
Temat: miejsce
Polska
(8)
Województwo podkarpackie (1999- )
(2)
Kraje kapitalistyczne
(1)
Kraje rozwijające się
(1)
Opole (woj. opolskie ; okręg)
(1)
Podlaskie, województwo (Polska ; region)
(1)
Gatunek
Podręczniki akademickie
(8)
Encyklopedie
(5)
Monografia
(4)
Podręcznik
(3)
Materiały konferencyjne
(2)
Praca zbiorowa
(2)
Raport z badań
(2)
Czasopismo fachowe
(1)
Czasopismo naukowe
(1)
Czasopismo polskie
(1)
Czasopismo techniczne
(1)
Opracowanie
(1)
Podręczniki
(1)
Ćwiczenia i zadania dla szkół wyższych
(1)
Dziedzina i ujęcie
Gospodarka, ekonomia, finanse
(7)
Inżynieria i technika
(4)
Rolnictwo i leśnictwo
(3)
Zarządzanie i marketing
(3)
Prawo i wymiar sprawiedliwości
(2)
Medycyna i zdrowie
(1)
Nauka i badania
(1)
Ochrona środowiska
(1)
Transport i logistyka
(1)
Kartoteka zagadnieniowa
Unia Europejska
(3)
Niekonwencjonalne Źródła Energii
(2)
149 wyników Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 108848 L (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. M 13644 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 52694 L (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 44417 L (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. M 13129 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Skrypty dla Szkół Wyższych / Politechnika Łódzka)
Bibliogr.s. 530 - 531
Sygnatura czytelni BMW: IX I 2 (nowy)
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. MS 706 (1 egz.)
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. S 70830 LE N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Skrypty / Akademia Ekonomiczna we Wrocławiu)
Sygnatura czytelni BMW: IX I 11,1 (nowy)
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. S 61587, S 60895 (2 egz.)
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. MS 145 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Skrypty / Akademia Ekonomiczna we Wrocławiu)
Bibliogr.s. 668 - 674
Sygnatura czytelni BMW: IX I 11,2 (nowy)
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. S 60896, S 61588 (2 egz.)
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. MS 146 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 118534, 118532, 118533, 94038 L (4 egz.)
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. M 5726 N (1 egz.)
Brak okładki
Artykuł
W koszyku
Biopaliwo z niektórych odpadów przemysłu owocowo-warzywnego / Bożena Borycka. W: Gospodarka Paliwami i Energią. 2004, nr 5, s. 21-25. - Katowice, 2004
Dokument nadrzędny: Gospodarka Paliwami i Energią.
Kartoteka zagadnieniowa: Niekonwencjonalne Źródła Energii
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Skrypt Uczelniany / Wyższa Szkoła Inżynierska w Opolu ; nr 82)
Bibliogr. s. 352-353.
Dla studentów kierunku "Mechanika" specjalności "Maszyny i urządzenia przemysłu chemicznego i spożywczego".
Sygnatura czytelni BMW: Sk-82
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. S 56830, S 56835, S 56815 L, S 56817, MS 4 (5 egz.)
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. S 56814 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. M 6691 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. Z 4665 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Prace Naukowe Wydziału Ekonomii Uniwersytetu Rzeszowskiego. Monografie i Opracowania ; nr 20)
Bibliografia, netografia, wykaz aktów prawnych na stronach 323-342.
A. Metodyka badań dyspersji przestrzennej stopnia zaawansowania związków integracyjnych w województwie podkarpackim B. Metodyka badań terytorialnego zróżnicowania poziomu rozwoju rolnictwa województwa podkarpackiego C. Metodyka badań producentów rolnych prowadzących produkcję towarową na obszarze województwa podkarpackiego D. Metodyka badań podmiotów sfery przetwórstwa spożywczego prowadzących działalność na obszarze województwa podkarpackiego E. Zakres i metodyka badań inicjatyw klastrowych oraz podmiotów-uczestników struktur klastrowych Procesy oraz formy integracji w gospodarce żywnościowej 1.1. Charakterystyczne cechy rynku rolnego i żywnościowego 1.2. Idea powiązań integracyjnych 1.3. Motywy rozwoju więzi integracyjnych w gospodarce rynkowej 1.4. Klasyfikacja związków integracyjnych 1.5. Zestawienie wybranych form integracji pionowej i poziomej 1.6. Przykłady wsparcia rozwoju relacji integracyjnych w wybranych krajach UE Studium koncepcji innowacyjnych powiązań integracyjnych 2.1. Innowacje w procesach integracyjnych 2.2. Zarys idei oraz genezy pojęcia struktur klastrowych 2.3. Klastry a inicjatywy klastrowe – aspekty porównawcze 2.4. Formy prawne kreowania inicjatyw i struktur klastrowych 2.5. Korzyści i zalety funkcjonowania struktur innowacyjnych 2.6. Ograniczenia i zagrożenia płynące z funkcjonowania klastrów Stan zaawansowania powiązań integracyjnych w województwie podkarpackim oraz ich uwarunkowania 3.1. Główne elementy struktury organizacyjnej produkcji rolniczej w województwie podkarpackim 3.2. Kwantyfikacja i analiza związków pomiędzy rolnictwem a przemysłem spożywczym 3.3. Charakterystyka potencjału produkcyjnego jednostek przemysłu spożywczego 3.4. Otoczenie instytucjonalne Zróżnicowanie przestrzenne stopnia zaawansowania związków integracyjnych rolnictwa z przetwórstwem w województwie podkarpackim 4.1. Analiza przestrzennej dyspersji stopnia zaawansowania więzi integracyjnych 4.2. Determinanty terytorialnego zróżnicowania powiązań integracyjnych 4.3. Ewaluacja i kwantyfikacja wpływu wybranych czynników na dyspersję przestrzenną i poziom zaawansowania związków integracyjnych 4.4. Taksonomiczna analiza terytorialnego zróżnicowania poziomu rozwoju rolnictwa woje-wództwa podkarpackiego na tle kraju 4.5. Przestrzenne zróżnicowanie struktury agrarnej, zasiewów i użytków rolnych w woje-wództwie podkarpackim na poziomie powiatów Możliwości rozwoju i zależności między ekspansją powiązań integracyjnych a wybranymi charakterystykami podmiotów 5.1. Strategiczne czynniki rozwoju powiązań integracyjnych w świetle badań producentów rolnych 5.2. Kluczowe determinanty ekspansji związków integracyjnych w świetle badań właścicieli firm przetwórczych 5.3. Zależności między stanem zaawansowania więzi integracyjnych a wybranymi charakterystykami producentów rolnych 5.4. Powiązania między stopniem zaawansowania więzi integracyjnych a wybranymi zmiennymi opisującymi podmioty przetwórcze Główne czynniki rozwoju struktur klastrowych w ujęciu teoretycznym 6.1. Przesłanki i ekonomiczne uzasadnienie powstawania klastrów 6.2. Procesy rozwoju i fazy cyklu życia struktur klastrowych 6.3. Determinanty ekonomiczne ekspansji klastrów 6.3.1. Uwarunkowania podażowe 6.3.2. Czynniki popytowe 6.3.3. Uwarunkowania strukturalne 6.4. Czynniki instytucjonalne warunkujące rozwój struktur klastrowych 6.4.1. Instytucje towarzyszące rozwojowi klastrów 6.4.2. Polityka wsparcia struktur klastrowych 6.4.3. Możliwości rozwoju inicjatyw klastrowych w sektorze rolno-żywnościowym Stan i determinanty rozwoju inicjatyw klastrowych w województwie podkarpackim w opinii producentów rolnych i przedstawicieli firm przetwórczych 7.1. Przegląd funkcjonujących inicjatyw klastrowych 7.2. Czynniki kształtujące rozwój powiązań integracyjnych w opinii producentów rolnych 7.3. Determinanty i możliwości rozwoju struktur integracyjnych według opinii przedstawicieli firm przetwórczych 7.4. Korelacje między ekspansją struktur klastrowych a wybranymi charakterystykami producentów rolnych 7.5. Zależności między rozwojem klastrów a wybranymi zmiennymi opisującymi podmioty przetwórcze Diagnoza uwarunkowań, ograniczenia i perspektywy ekspansji struktur klastrowych w województwie podkarpackim 8.1. Ocena stanu i możliwości rozwoju inicjatyw klastrowych a specyfika branży rolno-spożywczej 8.2. Uwarunkowania i ograniczenia rozwoju klastrów w opinii przedstawicieli instytucji zarządzających strukturami klastrowymi 8.3. Czynniki wpływające na rozwój oraz bariery ekspansji struktur klastrowych według opinii przedsiębiorców-uczestników inicjatywy klastrowej 8.4. Powiązania między rozwojem klastrów a wybranymi charakterystykami podmiotów-członków inicjatywy klastrowej 8.5. Rekomendacje, prognoza i kierunki rozwoju województwa podkarpackiego z uwzględnieniem klastrów
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 146034 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Skrypty / Wyższa Szkoła Inżynierska w Koszalinie)
Bibliogr. s. 321 - 328
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. S 61225 L (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. M 8740 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Bezpieczeństwo konsumentów na rynku żywności / redakcja naukowa Anna Dąbrowska. - Wydanie I. - Warszawa : Oficyna Wydawnicza SGH, 2020. - 183 strony : ilustracje, wykresy ; 25 cm.
Bibliografie, netografie przy pracach.
Krystyna Mazurek-Łopacińska Ekologizacja konsumpcji w kontekście bezpieczeństwa produktów żywnościowych Ekologizacja konsumpcji - istota i cele badań Kategorie bezpieczeństwa ekologicznych produktów żywnościowych Typologia konsumentów na rynku produktów ekologicznych jako wyraz zróżnicowania zachowań konsumenckich Etnocentryzm konsumencki w kształtowaniu postaw wobec żywności ekologicznej Kierunki polityki marketingowej zorientowane na kształtowanie bezpieczeństwa żywnościowego Joanna Szwacka-Mokrzycka, Marzena Lemanowicz Konsumenci wobec żywności ekologicznej Pojęcie żywności ekologicznej Determinanty konsumpcji żywności ekologicznej w świetle badań innych autorów Wpływ żywności ekologicznej na zdrowie człowieka Zachowania respondentów wobec żywności ekologicznej. Wyniki badań empirycznych Anna Rogala, Renata Nestorowicz, Ewa Jerzyk Bezpieczeństwo konsumentów na rynku żywności ekologicznej Charakterystyka żywności ekologicznej Percepcja żywności ekologicznej wśród polskich konsumentów Kwestie bezpieczeństwa żywności ekologicznej w przyszłości Justyna Zwolińska Agroekologia jako instrument bezpieczeństwa żywnościowego w Unii Europejskiej Rolnictwo przemysłowe Agroekologia Wspólna Polityka Żywnościowa Krystyna Świetlik Ekonomiczna dostępność żywności jako indykator bezpieczeństwa żywnościowego Pojęcie i sposoby pomiaru ekonomicznej dostępności do żywności Ekonomiczna dostępność żywności w Polsce w latach 2013-2017 Poziom spożycia podstawowych artykułów żywnościowych Mirosława Malinowska Bezpieczeństwo konsumenta na rynku żywności jako obiekt badań Bezpieczeństwo konsumenta na rynku żywności Charakterystyka analizowanych artykułów Bezpieczeństwo konsumenta na rynku żywności - wyniki analizy zawartości treści artykułów Barbara Kucharska Bezpieczeństwo żywności - perspektywa przedsiębiorstwa i konsumenta Bezpieczeństwo żywności Bezpieczeństwo żywności - przykłady rozwiązań w produkcji i handlu detalicznym Konsument wobec bezpieczeństwa żywności Bezpieczeństwo żywności - perspektywa pokolenia Y w świetle badań bezpośrednich Magdalena Ankiel, Bogdan Sojkin Postrzeganie informacji na opakowaniu w zakresie przydatności żywności do spożycia przez konsumentki w Wielkopolsce Identyfikacja kryteriów oceny przydatności żywności do spożycia przez konsumentów Postrzeganie i ocena informacji o trwałości żywności na opakowaniu przez konsumentki Tomasz Olejniczak Postrzeganie bezpieczeństwa żywności przez seniorów na przykładzie województwa wielkopolskiego Poziom wiedzy osób starszych o zdrowiu, żywności i żywieniu Opinie osób starszych na temat stanu bezpieczeństwa spożywanej żywności Beata Kolny Żywność wygodna a zaspokojenie potrzeb żywieniowych konsumenta Potrzeby żywieniowe i żywność wygodna - charakterystyka pojęć Źródła informacji i charakterystyka próby badawczej Częstotliwość i determinanty zakupu żywności wygodnej w świetle wyników badań własnych Grzegorz Maciejewski Zaufanie konsumentów do nowych rodzajów żywności Zaufanie konsumentów do żywności Nowe rodzaje żywności Zaufanie mieszkańców województwa śląskiego do nowych rodzajów żywności Michał Kucia Wykorzystanie zaangażowania klientów w redukowaniu ryzyka konsumenckiego na rynku żywności Ryzyko w decyzjach nabywczych konsumentów Wykorzystanie koncepcji zaangażowania klienta w redukowaniu ryzyka konsumenckiego Marcin Gębarowski Targi w promowaniu bezpieczeństwa żywności - zróżnicowanie wydarzeń i ich zakresy tematyczne Pojmowanie bezpieczeństwa żywności Identyfikacja wydarzeń wystawienniczych propagujących bezpieczeństwo żywności
Sygnatura czytelni BMW: IX M 51 (nowy)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. M 15128 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Monografie / Politechnika Koszalińska ISSN 0239-7129 ; Nr 109. Wydział Mechaniczny)
Bibliogr.s. 273 - 275
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 113383 L, M 9137 (2 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Bibliografia, netografia, wykaz norm i aktów prawnych na stronach [161]-171.
Norma i proces normalizacji Norma i normalizacja w sensie potocznym i technicznym Normalizacja w ujęciu historycznym Międzynarodowe, regionalne i branżowe instrukcje normalizacyjne Rodzaje norm Geneza norm organizacyjno-systemowych Zarządzanie jakością Bezpieczeństwo higieniczo-sanitarne aktywności Struktura i charakterystyka treści norm Normy procedur Norma surowca, wyrobu Normy organizacyjno-systemowe Tryb opracowywania i stosowania norm Procedury opracowania norm Terminologia i poprawność językowa dokumentów normalizacyjnych Normalizacja zakładową Zasady przywoływania norm w dokumentach Certyfikacja na zgodność z normą Zarządzanie bezpieczeństwem informacji Zarządzanie ryzykiem Uwarunkowania prawno-normalizaryjne w gospodarce żywnościowej System HACCP i modele jego wdrażania Zintegrowany system zarządzania. System RASFF Warunki produkcji i znakowanie produktów ekologicznych Produkty regionalne i tradycyjne, chronione w UE.
Sygnatura czytelni BMW: VI H 128 (nowy)
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 145003, M 14414, 145002 (3 egz.)
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 145001 N (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej

Deklaracja dostępności