Puchalski Czesław
Sortowanie
Źródło opisu
Książki, czasopisma i zbiory specjalne
(12)
Forma i typ
Książki
(12)
Publikacje naukowe
(8)
Dostępność
tylko na miejscu
(8)
dostępne
(5)
Placówka
Wypożyczalnia
(5)
Biblioteka Międzywydziałowa
(8)
Autor
Berłowski Paweł
(189)
Kotowski Włodzimierz
(179)
Praca zbiorowa
(157)
Skoczylas Zbigniew
(152)
Stiasny Grzegorz
(143)
Puchalski Czesław
(-)
Sadlik Ryszard
(142)
Blum Maciej
(140)
Michalski Dariusz
(134)
Lewandowski Maciej
(131)
Majewski Jerzy S
(131)
Etzold Hans-Rüdiger
(120)
Leśniewski Mariusz
(116)
Gewert Marian
(108)
Maruchin Wojciech
(107)
Guryn Halina
(105)
Traczyk Wojciech
(101)
Chalastra Michał
(99)
Kardyś Marta
(97)
Marx Karl (1818-1883)
(94)
Nazwisko Imię
(94)
Berkieta Mateusz
(93)
Tomczak Małgorzata
(93)
Polkowski Sławomir
(92)
Engels Friedrich (1820-1895)
(91)
Jakubiec Izabela
(90)
Kotapski Roman
(90)
Rybicki Piotr
(90)
Krysicki Włodzimierz (1905-2001)
(88)
Teleguj Kazimierz
(88)
Kapołka Maciej
(86)
Mikołajewska Emilia
(84)
Zaborowska Joanna
(81)
Piątek Grzegorz
(79)
Rudnicki Bogdan
(79)
Starosolski Włodzimierz (1933- )
(79)
Meryk Radosław
(78)
Górczyński Robert
(77)
Polit Ryszard
(77)
Mroczek Wojciech
(76)
Kulawik Marta
(74)
Mycielski Krzysztof
(74)
Myszkorowski Jakub
(73)
Konopka Eduard
(71)
Jabłoński Marek
(70)
Bielecki Jan (1942-2001)
(69)
Knosala Ryszard (1949- )
(68)
Rajca Piotr (1970- )
(68)
Rymarz Małgorzata
(68)
Walczak Krzysztof
(68)
Walkiewicz Łukasz
(68)
Wiecheć Marek
(68)
Jabłoński Adam
(67)
Laszczak Mirosław
(66)
Piwko Łukasz
(66)
Wodziczko Piotr
(65)
Dziedzic Zbigniew
(64)
Sidor-Rządkowska Małgorzata
(64)
Żakowski Wojciech (1929-1993)
(64)
Pasko Marian
(62)
Włodarski Lech (1916-1997)
(62)
Czakon Wojciech
(61)
Leyko Jerzy (1918-1995)
(61)
Jankowski Mariusz
(60)
Kostecka Alicja
(60)
Lenin Włodzimierz (1870-1924)
(60)
Paszkowska Małgorzata
(60)
Wróblewski Piotr
(60)
Karpińska Marta
(59)
Próchnicki Wojciech
(59)
Rogala Elżbieta
(59)
Bielecki Maciej
(57)
Jelonek Jakub
(57)
Malkowski Tomasz
(57)
Pilch Piotr
(57)
Rauziński Robert (1933- )
(57)
Gawrońska Joanna
(56)
Ajdukiewicz Andrzej (1939- )
(55)
Cieślak Piotr
(55)
Draniewicz Bartosz
(55)
Godek Piotr
(55)
Osiński Zbigniew (1926-2001)
(55)
Jasiński Filip
(54)
Kuliński Włodzisław
(54)
Suchodolski Bogdan (1903-1992)
(54)
Forowicz Krystyna
(53)
Klupiński Kamil
(53)
Szkutnik Leon Leszek
(52)
Zdanikowski Paweł
(52)
Wantuch-Matla Dorota
(51)
Barowicz Marek
(50)
Trammer Hubert
(50)
Walczak Tomasz
(50)
Watrak Andrzej
(50)
Zgółkowa Halina (1947- )
(50)
Barańska Katarzyna
(49)
Czajkowska-Matosiuk Katarzyna
(49)
Jurlewicz Teresa
(49)
Pikoń Andrzej
(49)
Szargut Jan (1923- )
(49)
Chojnacki Ireneusz
(48)
Rok wydania
2020 - 2024
(6)
2010 - 2019
(6)
Okres powstania dzieła
2001-
(8)
Kraj wydania
Polska
(12)
Język
polski
(12)
Temat
Jakość żywności
(5)
Technologia żywności
(4)
Żywność
(4)
Bezpieczeństwo żywności
(2)
Agrobiznes
(1)
Bezpieczeństwo żywnościowe
(1)
Biomasa
(1)
Energetyka odnawialna
(1)
Energetyka słoneczna
(1)
Geoenergetyka
(1)
Ochrona roślin
(1)
Produkcja żywności
(1)
Rolnictwo
(1)
Rolnictwo ekologiczne
(1)
Właściwości prozdrowotne
(1)
Łowiectwo
(1)
Temat: czas
2001-
(2)
Gatunek
Praca zbiorowa
(8)
Dziedzina i ujęcie
Rolnictwo i leśnictwo
(7)
Gospodarka, ekonomia, finanse
(1)
Kulinaria
(1)
Nauka i badania
(1)
Ochrona środowiska
(1)
12 wyników Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
Bibliogr. przy rozdz.
Agata Znamirowska, Dorota Kalicka, Katarzyna Szajnar, Przemysław Rożek, Małgorzata Pawlos, Magdalena Włodyka Wykorzystanie witamin z grupy B jako dodatku funkcjonalnego w produkcji mlecznych lodów probiotycznych Katarzyna Szajnar, Agata Znamirowska, Dorota Kalicka, Małgorzata Pawlos, Przemysław Rożek, Piotr Kuźniar Funkcjonalne napoje jogurtowe - wzbogacone kaszą jaglaną i miodem Dorota Kalicka, Agata Znamirowska, Małgorzata Pawlos, Katarzyna Szajnar, Przemysław Rożek Probiotyczne napoje fermentowane na bazie zagęszczonej serwatki podpuszczkowej Małgorzata Pawlos, Agata Znamirowska, Katarzyna Szajnar, Dorota Kalicka, Przemysław Rożek, Piotr Kuźniar Wpływ czasu przechowywania na jakość jogurtów o smaku dzikiej róży z dodatkiem jagód goji Dagmara Migut, Józef Gorzelany, Natalia Matłok, Grzegorz Witek, Piotr Kuźniar Wpływ ozonowania na właściwości fizyczne wybranych odmian ogórków gruntowych poddanych procesowi kiszenia Iwona Kata, Kinga Bil, Piotr Rusin, Maria Czernicka, Maciej Kluz, Czesław Puchalski Zmiany podstawowych parametrów fizykochemicznych wybranych owoców w okresie wegetacji i przechowywania Maciej Kluz, Rafał Kordiaka, Dorota Grabek-Lejko, Czesław Puchalski, Gabriela Ro-koszak, Miroslava Kačániova Wpływ olejków eterycznych, konserwantu EDTA oraz sposobu pakowania na jakość mikrobiologiczną mięsa drobiowego Małgorzata Ormian, Anna Augustyńska-Prejsnar, Zofia Sokołowicz Wpływ metod obróbki termicznej na jakość sensoryczną mięśni piersiowych kaczek rzeźnych Anna Augustyńska-Prejsnar, Małgorzata Ormian, Zofia Sokołowicz Wpływ zamrażalniczego przechowywania na właściwości fizykochemiczne i cechy sen-soryczne mięsa kurcząt brojlerów Zofia Sokołowicz, Anna Augustyńska-Prejsnar, Małgorzata Ormian Wpływ genotypu niosek na jakość jaj z chowu ekologicznego
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 144268 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Bibliografia przy artykułach.
Aleksandra Gumienna, Maria Tarapatskyy, Marcin Lewicki, Justyna Ruchała, Katarzyna Ostróżka, Grzegorz Zaguła, Czesław Puchalski Rozwój winiarstwa w Polsce na przykładzie rejonu podkarpackiego - szanse i problemy Jadwiga Lechowska, Grażyna Gajdek, Magdalena Dec Ocena jakości jaj zakupionych w handlu detalicznym z różnych systemów utrzymania kur Marcin Lewicki, Maria Tarapatskyy, Aleksandra Gumienna, Katarzyna Ostróżka, Marcin Bajcar, Czesław Puchalski Zastosowanie transglutaminazy w przemyśle spożywczym Janusz R. Mroczek, Karolina Mroczek Wartość rzeźna buhajków różnych ras pochodzących z regionu południowo-wschodniej Polski Katarzyna Ostróżka, Maria Tarapatskyy, Dorota Wichrowska, Aleksandra Gumienna, Marcin Lewicki, Bogdan Saletnik, Czesław Puchalski Maltitol i erytrytol jako zamienniki cukru w produkcji lodów śmietankowych Mariusz Rudy, Paulina Angrys Analiza wpływu zamrażania mięsa wieprzowego na jego skład chemiczny i teksturę Zofia Sokołowicz, Anna Augustyńska-Prejsnar, Małgorzata Ormian Wpływ wysokiej temperatury w czasie odchowu na jakość mięsa kurcząt brojlerów Maria Tarapatskyy, Patrycja Sowa, Krzysztof Kręcichwost, Aleksandra Gumienna, Marcin Lewicki, Katarzyna Ostróżka, Czesław Puchalski Ocena wartości odżywczej innowacyjnego pieczywa chrupkiego z dodatkiem naturalnego zakwasu Joanna Kaszuba, Mariola Róg, Barbara Kogut Ocena wybranych wskaźników jakości chleba bezglutenowego wypiekanego z mieszanek wypiekowych na bazie mąki gryczanej i jaglanej
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 148828 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Bibliografie, netografie przy pracach.
Marian Gil, Mariusz Rudy, Renata Stanisławczyk Systemy jakości wobec fałszowania żywności Małgorzata Pawlos, Agata Znamirowska, Dorota Kalicka, Katarzyna Szajnar, Magdalena Buniowska, Magdalena Kowalczyk Niskolaktozowe mleka kozie fermentowane przez mikroflorę mezofilną Michał Miłek Patrycja Sowa, Dominika Kamień, Monika Tomczyk, Małgorzata Dżugan Ocena zawartości kumaryny w ciastkach cynamonowych Dorota Kalicka, Agata Znamirowska, Małgorzata Pawlos, Katarzyna Szajnar, Magdalena Kowalczyk, Magdalena Buniowska Analiza wybranych parametrów jakościowych jogurtów i kefirów naturalnych dostępnych na rynku rzeszowskim Agata Znamirowska, Katarzyna Szajnar, Magdalena Buniowska, Małgorzata Pawlos, Dorota Kalicka, Piotr Kuźniar, Magdalena Kowalczyk Wpływ dodatku różnych związków wapnia i witaminy D3 na jakość lodów mlecznych Adrian Frydrych, Ewelina Sidor, Wiktoria Litwa, Małgorzata Dżugan Jakościowa analiza palinologiczna i aktywność przeciwutleniająca barwnych frakcji pyłku pszczelego Mariusz Rudy, Anna Kupiec, Sylwia Kucharyk, Renata Stanisławczyk, Marian Gil, Janusz Mroczek Wpływ procesu smażenia na zróżnicowanie składu chemicznego mięśnia czworogłowego uda pozyskanego z tusz bydła Mariusz Rudy, Anna Kupiec, Justyna Zardzewiały Wpływ procesu smażenia na zróżnicowanie parametrów tekstury mięśnia czworogłowego uda pozyskanego z tusz bydła Ewelina Sidor, Monika Tomczyk, Michał Miłek, Małgorzata Dżugan Wpływ dodatku suszonych liści, liofilizowanych owoców lub soku z owoców morwy bia¬łej Morus Alba L. na wybrane parametry jakościowe miodu rzepakowego Monika Tomczyk, Magdalena Puk, Małgorzata Dżugan Zastosowanie miodu do hamowania procesu brunatnienia podczas wytwarzania chipsów jabłkowych
Sygnatura czytelni BMW: IX Ł 225 (nowy)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. M 15202 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Bibliografie, netografie przy pracach.
Karolina Mroczek, Mariusz Rudy, Janusz R. Mroczek Łowiectwo jako element zrównoważonego rozwoju obszarów wiejskich Justyna Belcar, Józef Gorzelany Wstępna ocena jakości ziarna pszenicy konsumpcyjnej dostarczonej do Spółdzielni Rolników SAN w Głuchowie w latach 2017-2019 Barbara Stadnik, Renata Tobiasz-Salach Metody gospodarowania i ochrony roślin w rolnictwie ekologicznym Łukasz Zadorożny, Zbigniew W. Czerniakowski Fitofagiczna entomofauna pluskwiaków (Hemiptera) występująca w uprawach arcydzięgla litwor (Angelica archangelica L.) i lubczyku ogrodowego (Levisticum officinale W.D.J. Koch) w południowo-wschodniej Polsce Janusz Kilar Zasoby zwierząt łownych w Polsce w aspekcie bazy surowcowej przetwórstwa mięsnego Łukasz Peszek, Natalia Kochman-Kędziora Statystyczne i projektowe narzędzia informatyczne w badaniach przyrodni¬czych - studium przypadku na przykładzie wykorzystania okrzemek w oce¬nie jakości wody Justyna Koc-Jurczyk, Łukasz Jurczyk Analiza wybranych parametrów pracy oczyszczalni ścieków w Sokołowie Ma¬łopolskim (woj. podkarpackie) Maciej Kluz, Diana Hędrzak, Mateusz Hołojuch, Dorota Grabek-Lejko, Edyta Zagrobelna, Karo) Pietrzyk, Czesław Puchalski, Miroslava Kaćaniova Analiza składu mikrobiologicznego winogron i gleby przydomowej winnicy na terenie Rzeszowa Jadwiga Lechowska, Marta Pisarek, Grażyna Gajdek, Jadwiga Topczewska Ocena gospodarowania producentów rolnych w kontekście zrównoważonego roz¬woju gminy Krempna położonej naterenie JaśliskiegoParkuKrajobrazowego ... Wanda Krupa, Jadwiga Topczewska, Małgorzata Ormian Zadrzewienia śródpolne jako istotnyczynnikochronygatunkowej
Sygnatura czytelni BMW: III A 114 (nowy)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. M 15204 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Bibliografie przy pracach.
Paulina Duma-Kocan, Mariusz Rudy, Marian Gil, Renata Stanislawczyk Kształtowanie właściwości prozdrowotnych żywności Michał Miłek, Ewelina Sidor, Joanna Hęclik, Małgorzata Dżugan Właściwości antyoksydacyjne propolisu, pierzgi i pyłku pszczelego Marian Gil, Mariusz Rudy, Paulina Duma-Kocan, Renata Stanislawczyk Zastosowanie technologii sous vide w utrwalaniu mięsa Mariusz Rudy Wpływ procesu pieczenia na zróżnicowanie składu chemicznego mięśnia najdłuższego grzbietu pozyskanego z tusz bydła Mariusz Rudy, Marian Gil, Paulina Duma-Kocan, Renata Stanislawczyk, Janusz R. Mroczek Wpływ procesu pieczenia na zróżnicowanie parametrów tekstury mięśnia najdłuższego grzbietu pozyskanego z tusz bydła Kamil Szopa, Agata Znamirowska Wpływ czasu przechowywania na jakość mleka fermentowanego z regionu Podkar¬pacia Karolina Zięba, Anna Augustyńska-Prejsnar Ocena wpływu zastosowania uwodnionych nasion gryki i owsa jako zamiennika bułki pszennej na jakość pulpetów drobiowych Agata Znamirowska, Katarzyna Szajnar, Magdalena Buniowska, Małgorzata Pawlos, Magdalena Kowalczyk, Maciej Kluz Zastosowanie chelatu aminokwasowego żelaza i witaminy C do produkcji koziego mle¬ka fermentowanego przez Bifidobacterium animalis ssp. lactis Bb-12 Natalia Żurek, Zuzanna Posadzka, Marcin Lewicki, Weronika Panek, Ireneusz Kapusta, Barbara Kogut Zawartość związków prozdrowotnych w napojach owocowych z dodatkiem naparu z kwiatów nagietka Katarzyna Marciniak-Łukasiak, Ewelina Laskowska, Iwona Szymańska, Anna Żbikowska Jakość smażonego makaronu instant wzbogaconego dodatkiem korzenia maca
WE0722n
Sygnatura czytelni BMW: IX Ł 13,1 (nowy)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. M 15348 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Bibliografie, netografie przy pracach.
Michał Dymiński, Anna Augustyńska-Prejsnar, Zofia Sokołowicz Wpływ marynowania sokiem owocowym na cechy jakościowe mięśni piersiowych kurcząt brojlerów Karolina Mroczek, Agata Znamirowska Preferencje i cechy organoleptyczne niskolaktozowego probiotycznego koziego mleka fermentowanego Agata Pawłowska, Wioletta Smoleń, Zuzanna Posadzka, Barbara Kogut Wpływ dodatku nasion roślin oleistych na cechy sensoryczne i zawartość związków biologicznie aktywnych koktajli pomidorowych Ewelina Sidor, Małgorzata Dżugan Możliwości wykorzystania czerwiu trutowego jako suplementu diety Małgorzata Ormian, Jadwiga Topczewska, Wanda Krupa, Anna Augustyńska-Prejsnar, Jadwiga Lechowska Wykorzystanie soku z cytryn i dodatków ziołowych w procesie marynowania mięsa in¬dyków Patrycja Zaworska, Zofia Sokołowicz, Anna Augustyńska-Prejsnar, Małgorzata Ormian Wpływ rodzaju marynaty na jakość marynowanych jaj kurzych i przepiórczych NataliaSzarek, Grażyna Jaworska, Paweł Hanus Azotany w buraku ćwikłowym - wpływ na zdrowie człowieka Aneta Saletnik, Grzegorz Zaguła, Czesław Puchalski, Bogdan Saletnik, Marcin Bajcar Wpływ metod suszenia na skład mineralny wybranych owoców Maciej Kluz, Karol Pietrzyk, Mateusz Holojuch, Edyta Zagrobelna, Miłosz Pastuszczak, Miroslava Kaćaniova Analiza składu mikrobiologicznego winogron pochodzących z regionu Podkarpacia Miłosz Pastuszczak, Ireneusz Kapusta, Karolina Pycia, Karol Pietrzyk, Maciej Kluz Ocena właściwości mikrobiologicznych i fizykochemicznych różnych rodzajów kombuczy
Sygnatura czytelni BMW: IX Ł 13,2 (nowy)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. M 15349 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Na okładce odmienna kolejność redaktorów.
Bibliografia, netografia, wykaz aktów prawnych i norm przy pracach.
Marcin Bajcar, Grzegorz Zaguła, Bogdan Saletnik, Maria Czernicka, Miłosz Zardzewiały, Czesław Puchalski Energia geotermalna - możliwości, potencjał, wykorzystanie Maria Czernicka, Grzegorz Zaguła, Marcin Bajcar, Bogdan Saletnik, Miłosz Zardzewiały, Czesław Puchalski Efektywność energetyczna zakładów przemysłu spożywczego Anita Zapałowska, Barbara Drygaś, Czesław Puchalski Produkcja granulatu z odpadowej biomasy jako sposób jej ponownego wykorzystania Barbara Drygaś, Anita Zapałowska, Czesław Puchalski Paliwa z biomasy Bogdan Saletnik, Marcin Bajcar, Grzegorz Zaguła, Maria Czernicka, Miłosz Zardzewiały, Czesław Puchalski Możliwości konwersji energii słonecznej na użytkową w Polsce Marcin Halicki Perspektywa wykorzystywania różnych modeli finansowych w obszarze rynków towarowych Grażyna Gajdek Istota i funkcjonowanie rynku rolnego Grażyna Gajdek Wpływ marki na decyzje nabywców produktów żywnościowych Marcin Bajcar, Grzegorz Zaguła, Maria Czernicka, Bogdan Saletnik, Miłosz Zardzewiały, Czesław Puchalski Proces toryfikacji sposobem zagospodarowania roślinnej biomasy odpadowej z produkcji rolnej Prasad PCJ Reddy, Dagenet Tafere, Desaleign Gzgi The recovery time from severe acute malnutrition and the development of complementary food supplement for the affected Ethiopian children
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 144752 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Bibliografie, netografie przy pracach.
Renata Stanisławczyk, Mariusz Rudy, Paulina Duma-Kocan, Marian Gil Zagrożenia chemiczne w żywności Grażyna Gajdek, Sylwia Kotowicz, Ewa Baran Analiza rynku i handlu detalicznego oraz dynamika sprzedaży wybranych produktów ekologicznych w placówkach handlowych województwa podkarpackiego Justyna Belcar, Józef Gorzelany Ocena jakości ziarna jęczmienia ozimego i jarego z przeznaczeniem na cele browarni¬cze w aspekcie warunków klimatycznych w okresie wegetacji roślin w wybranych go¬spodarstwach rolnych Michał Chmiel, Magdalena Krystyjan, Greta Adamczyk Innowacyjne opakowania w przemyśle spożywczym Marcin Halicki Łańcuch dostaw a ryzyko - refleksje Jadwiga Lechowska, Jadwiga Topczewska, Małgorzata Ormian, Wojciech Mroczka Potencjał produkcyjny krów rasy czerwono-białej użytkowanych w gospodarstwie rol¬nym realizującym Program Ochrony Zasobów Genetycznych bydła na Podkarpaciu Karolina Mroczek, Janusz R. Mroczek Tradycyjne produkty mleczne jako element zrównoważonego rozwoju obszarów wiej¬skich Podkarpacia Barbara Stadnik, Renata Tobiasz-Salach Wykorzystanie roślin uprawnych w energetyce Barbara Stadnik, Renata Tobiasz-Salach Rynek nasienny w Polsce Agata Znamirowska, Katarzyna Szajnar, Małgorzata Pawlos, Magdalena Buniowska, Magdalena Kowalczyk Normalizacja w produkcji żywności
Sygnatura czytelni BMW: IX Ł 15,1 (nowy)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. M 15350 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Bibliografia przy pracach.
Jadwiga Topczewska, Wanda Krupa, Małgorzata Ormian, Jadwiga Lechowska Ochrona bioróżnorodności rodzimych ras koni w Polsce Anna Augustyńska-Prejsnar, Małgorzata Ormian, Zofia Sokołowicz Determinanty wyboru produktów tradycyjnych i regionalnych w opinii studentów Józef Gorzelany, Justyna Belcar, Natalia Matłok, Grażyna Gajdek, Miłosz Zardzewiały Efektywność produkcji jęczmienia ozimego z przeznaczeniem na cele browarnicze w wy¬branych gospodarstwach na Podkarpaciu Justyna Belcar, Dawid Ilasz, Waldemar Sroka, Józef Gorzelany Produkcja piwa pszenicznego o smaku mango w warunkach laboratoryjnych Marcin Lewicki, Natalia Żurek, Ireneusz Kapusta Prozdrowotne korzyści wprowadzania płatków owsianych w diecie człowieka Justyna Belcar, Iwona Lemiech, Józef Gorzelany Systemy zarządzania jakością na przykładzie magazynu zbożowego w aspekcie bezpie¬czeństwa żywności Oskar Basara, Natalia Matłok, Józef Gorzelany Technologia odkażania, inicjacji i stabilizacji wybranych gatunków z rodziny ericaceae w kulturach in vitro, przy zastosowaniu regulatora wzrostu 2iP oraz węgla aktywowanego .. Grażyna Gajdek, Sylwia Kotowicz Marketingowe narzędzia promocji na przykładzie wybranego podmiotu gospodarczego .... Grażyna Gajdek, Grzegorz Mielniczek Efektywność tuczu świń linii Hypor Libra w zależności od systemu utrzymania Piotr Kuźniar, Agata Znamirowska, Paulina Wanat Wpływ wybranych surowców wysokobłonnikowych na właściwości reologiczne jogurtu
Sygnatura czytelni BMW: IX Ł 15,2 (nowy)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. M 15351 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. M 13980 (1 egz.)
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 141542 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. M 14036 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Bibliogr. przy rozdz.
Patrycja Sowa, Elżbieta Piędel, Monika Wesołowska, Maciej Kluz, Małgorzata Dżugan Antyoksydacyjne i antybakteryjne właściwości wybranych odmian cebuli (Alliumcepa L.) Dorota Grabek-Lejko, Natalia Kocząb, Maciej Kluz, Czesław Puchalski Wpływ fermentacji przez niekonwencjonalne drożdże Hansenula polymorpha na stabil-ność barwników i aktywność antyoksydacyjną soków z buraka czerwonego Przemysław Rożek, Agata Znamirowska, Dorota Kalicka, Katarzyna Szajnar, Małgorzata Pawlos, Piotr Kuźniar Wpływ zastosowanej dawki cytrynianu wapnia na właściwości i dynamikę fermentacji napojów probiotycznych otrzymanych z mleka krowiego Piotr Kuźniar, Joanna Lenik, Józef Gorzelany, Natalia Matłok, Dagmara Migut Zależność wybranych właściwości reologicznych syropów z płatków róży i z owoców róży od ich stężenia Renata Tobiasz-Salach, Edyta Pyrek-Bajcar, Dorota Bobrecka-Jamro Transport żywności w świetle obowiązujących przepisów prawnych Małgorzata Ormian, Anna Augustyńska-Prejsnar, Zofia Sokołowicz Wpływ metod obróbki termicznej i temperatury wewnątrz mięśni na jakość sensoryczną mięsa kur po zakończonym okresie nieśności Robert Warchoł, Renata Tobiasz-Salach, Edyta Pyrek-Bajcar, Dorota Bobrecka-Jamro Walory żywieniowe w diecie człowieka Mariusz Rudy Wpływ przechowywania chłodniczego na skład chemiczny wybranych kiełbas Andrzej Zapałowski Rolnictwo i polityka żywnościowa Ukrainy w kontekście trwającego konfliktu wewnętrznego Maria Czernicka, Grzegorz Zaguła, Marcin Bajcar, Bogdan Saletnik, Czesław Puchalski Migracja glinu oraz zmiany profilu wolnych aminokwasów podczas obróbki termicznej mięsa drobiowego i łososia w folii aluminiowej
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 144331 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej

Deklaracja dostępności