158660
Brak okładki
Książka
W koszyku
Przemysł i czasopisma medyczne niszczą wiarygodną wiedzę Opublikowano setki badań wygenerowanych przez komputer Zatrważająca prawda o preparacie Roundup Związek między Roundupem a autyzmem Gdy żywność staje się trucizną Mit bezpiecznych pestycydów Mit procesu degradacji Mit niskiej wydajności upraw biologicznych Rozdział 2 – Nowoczesne żywienie Cukry Fruktoza Aspartam Neotam Syrop z agawy Cukry alkoholowe Sukraloza Bezpieczne rozwiązania Tłuszcze, czyli lipidy Kwasy tłuszczowe trans Tłuszcze nasycone „Złe” oleje „Dobre” oleje Żywność bogata w „dobre” tłuszcze Dodatki do żywności i konserwanty „Parszywa dwunastka” Substancje pochodzące ze środowiska obecne w żywności Tworzywa sztuczne PFOA i teflon Metale toksyczne Akrylamid Soja Rozdział 3 – Jak się odżywiać, aby być zdrowym W jaki sposób odżywiali się „łowcy-zbieracze”? 1. Niższa ilościowa zawartość wapnia 2. Wyższa ilościowa zawartość cholesterolu 3. Wyższa ilościowa zawartość białka Ketoza 84 Wegetarianizm Co to jest monokultura? Mity i brak równowagi w wegetarianizmie Dobrej jakości surowe produkty spożywcze korzystne dla zdrowia Fermentowane produkty spożywcze Rozdział 4 – Klasyfikacja produktów spożywczych Produkty kwaśne i zasadowe – organizm powinien być lekko zasadowy Co decyduje o kwasowości/zasadowości produktów spożywczych? Indeks glikemiczny Zespół metaboliczny Pro- i przeciwzapalne produkty spożywcze Najlepsze przeciwzapalne produkty spożywcze Wykaz prozapalnych i przeciwzapalnych produktów spożywczych Przyprawy i zioła Rozdział 5 – Program żywienia dla zachowania zdrowia Węglowodany „Złe” węglowodany „Dobre” węglowodany Tłuszcze „Dobre” tłuszcze Białka Napoje Zagrożenia związane z chlorem: produkty procesu dezynfekcji (DBP)
Status dostępności:
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 148176 N (1 egz.)
Strefa uwag:
Tytuł oryginału: Grande inganno del cibo : manuale di autodifesa dall'industria alimentare, 2017
Uwaga ogólna
Tytuł oryginału : Il grande inganno del cibo : manuale di autodifesa dall'industria alimentare.
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliografia, netografia na stronach 181-187.
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej

Deklaracja dostępności