Hryniewiecka Ewa (internista)
Sortowanie
Źródło opisu
Książki, czasopisma i zbiory specjalne
(1)
Forma i typ
Książki
(1)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(1)
Placówka
Wypożyczalnia
(1)
Autor
Berłowski Paweł
(189)
Kotowski Włodzimierz
(179)
Praca zbiorowa
(157)
Skoczylas Zbigniew
(152)
Stiasny Grzegorz
(143)
Hryniewiecka Ewa (internista)
(-)
Sadlik Ryszard
(142)
Blum Maciej
(140)
Michalski Dariusz
(134)
Lewandowski Maciej
(131)
Majewski Jerzy S
(131)
Etzold Hans-Rüdiger
(120)
Leśniewski Mariusz
(116)
Gewert Marian
(108)
Maruchin Wojciech
(107)
Guryn Halina
(105)
Traczyk Wojciech
(101)
Chalastra Michał
(99)
Kardyś Marta
(97)
Nazwisko Imię
(96)
Marx Karl (1818-1883)
(94)
Berkieta Mateusz
(93)
Tomczak Małgorzata
(93)
Polkowski Sławomir
(92)
Engels Friedrich (1820-1895)
(91)
Jakubiec Izabela
(90)
Kotapski Roman
(90)
Rybicki Piotr
(90)
Krysicki Włodzimierz (1905-2001)
(88)
Teleguj Kazimierz
(88)
Kapołka Maciej
(86)
Mikołajewska Emilia
(84)
Zaborowska Joanna
(81)
Starosolski Włodzimierz (1933- )
(80)
Meryk Radosław
(79)
Piątek Grzegorz
(79)
Rudnicki Bogdan
(79)
Górczyński Robert
(78)
Polit Ryszard
(77)
Mroczek Wojciech
(76)
Kulawik Marta
(74)
Mycielski Krzysztof
(74)
Myszkorowski Jakub
(73)
Konopka Eduard
(71)
Jabłoński Marek
(70)
Bielecki Jan (1942-2001)
(69)
Knosala Ryszard (1949- )
(68)
Rajca Piotr (1970- )
(68)
Rymarz Małgorzata
(68)
Walczak Krzysztof
(68)
Walkiewicz Łukasz
(68)
Wiecheć Marek
(68)
Jabłoński Adam
(67)
Laszczak Mirosław
(66)
Piwko Łukasz
(66)
Wodziczko Piotr
(65)
Dziedzic Zbigniew
(64)
Sidor-Rządkowska Małgorzata
(64)
Żakowski Wojciech (1929-1993)
(64)
Pasko Marian
(62)
Włodarski Lech (1916-1997)
(62)
Czakon Wojciech
(61)
Leyko Jerzy (1918-1995)
(61)
Paszkowska Małgorzata
(61)
Jankowski Mariusz
(60)
Kostecka Alicja
(60)
Lenin Włodzimierz (1870-1924)
(60)
Wróblewski Piotr
(60)
Karpińska Marta
(59)
Próchnicki Wojciech
(59)
Rogala Elżbieta
(59)
Bielecki Maciej
(57)
Jelonek Jakub
(57)
Malkowski Tomasz
(57)
Pilch Piotr
(57)
Rauziński Robert (1933- )
(57)
Gawrońska Joanna
(56)
Ajdukiewicz Andrzej (1939- )
(55)
Cieślak Piotr
(55)
Draniewicz Bartosz
(55)
Godek Piotr
(55)
Osiński Zbigniew (1926-2001)
(55)
Jasiński Filip
(54)
Klupiński Kamil
(54)
Kuliński Włodzisław
(54)
Suchodolski Bogdan (1903-1992)
(54)
Forowicz Krystyna
(53)
Szkutnik Leon Leszek
(52)
Zdanikowski Paweł
(52)
Wantuch-Matla Dorota
(51)
Barowicz Marek
(50)
Trammer Hubert
(50)
Walczak Tomasz
(50)
Watrak Andrzej
(50)
Zgółkowa Halina (1947- )
(50)
Barańska Katarzyna
(49)
Czajkowska-Matosiuk Katarzyna
(49)
Jurlewicz Teresa
(49)
Pikoń Andrzej
(49)
Szargut Jan (1923- )
(49)
Chojnacki Ireneusz
(48)
Rok wydania
2010 - 2019
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(1)
Język
polski
(1)
Temat
Przemysł rolno-spożywczy
(1)
Substancje dodatkowe do żywności
(1)
Żywność prozdrowotna
(1)
Gatunek
Opracowanie
(1)
Dziedzina i ujęcie
Medycyna i zdrowie
(1)
1 wynik Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
Tytuł oryginału : Il grande inganno del cibo : manuale di autodifesa dall'industria alimentare.
Bibliografia, netografia na stronach 181-187.
Przemysł i czasopisma medyczne niszczą wiarygodną wiedzę Opublikowano setki badań wygenerowanych przez komputer Zatrważająca prawda o preparacie Roundup Związek między Roundupem a autyzmem Gdy żywność staje się trucizną Mit bezpiecznych pestycydów Mit procesu degradacji Mit niskiej wydajności upraw biologicznych Rozdział 2 – Nowoczesne żywienie Cukry Fruktoza Aspartam Neotam Syrop z agawy Cukry alkoholowe Sukraloza Bezpieczne rozwiązania Tłuszcze, czyli lipidy Kwasy tłuszczowe trans Tłuszcze nasycone „Złe” oleje „Dobre” oleje Żywność bogata w „dobre” tłuszcze Dodatki do żywności i konserwanty „Parszywa dwunastka” Substancje pochodzące ze środowiska obecne w żywności Tworzywa sztuczne PFOA i teflon Metale toksyczne Akrylamid Soja Rozdział 3 – Jak się odżywiać, aby być zdrowym W jaki sposób odżywiali się „łowcy-zbieracze”? 1. Niższa ilościowa zawartość wapnia 2. Wyższa ilościowa zawartość cholesterolu 3. Wyższa ilościowa zawartość białka Ketoza 84 Wegetarianizm Co to jest monokultura? Mity i brak równowagi w wegetarianizmie Dobrej jakości surowe produkty spożywcze korzystne dla zdrowia Fermentowane produkty spożywcze Rozdział 4 – Klasyfikacja produktów spożywczych Produkty kwaśne i zasadowe – organizm powinien być lekko zasadowy Co decyduje o kwasowości/zasadowości produktów spożywczych? Indeks glikemiczny Zespół metaboliczny Pro- i przeciwzapalne produkty spożywcze Najlepsze przeciwzapalne produkty spożywcze Wykaz prozapalnych i przeciwzapalnych produktów spożywczych Przyprawy i zioła Rozdział 5 – Program żywienia dla zachowania zdrowia Węglowodany „Złe” węglowodany „Dobre” węglowodany Tłuszcze „Dobre” tłuszcze Białka Napoje Zagrożenia związane z chlorem: produkty procesu dezynfekcji (DBP)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 148176 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej

Deklaracja dostępności