Żywność prozdrowotna
Sortowanie
Źródło opisu
Książki, czasopisma i zbiory specjalne
(7)
Forma i typ
Książki
(7)
Poradniki i przewodniki
(2)
Publikacje popularnonaukowe
(2)
Dostępność
dostępne
(5)
tylko na miejscu
(5)
Placówka
Wypożyczalnia
(5)
Biblioteka Międzywydziałowa
(2)
Biblioteka WWFiF
(3)
Autor
Świderski Franciszek
(2)
Anioła Jacek
(1)
Chudzik Małgorzata
(1)
Czapski Janusz (1946- )
(1)
Górecka Danuta (1956- )
(1)
Hryniewiecka Ewa (internista)
(1)
Ihnatowicz Paulina
(1)
Kirschner-Brouns Suzann
(1)
Michalsen Andreas
(1)
Pandiani Massimo (1951- )
(1)
Reszke Ewa
(1)
Sandmann Friedrich-Karl
(1)
Seignalet Jean (1936-2003?)
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(2)
2010 - 2019
(3)
2000 - 2009
(2)
Okres powstania dzieła
2001-
(4)
1989-2000
(1)
Kraj wydania
Polska
(7)
Język
polski
(7)
Temat
Budownictwo
(2412)
Zarządzanie
(2038)
Matematyka
(1930)
Elektrotechnika
(1896)
Przedsiębiorstwa
(1790)
Żywność prozdrowotna
(-)
Fizyka
(1535)
Informatyka
(1502)
Maszyny
(1228)
Fizjoterapia
(1175)
Wytrzymałość materiałów
(1157)
Ochrona środowiska
(1023)
Sport
(1013)
Turystyka
(953)
Elektronika
(946)
Ekonomia
(932)
Mechanika
(932)
Automatyka
(916)
Język angielski
(874)
Samochody
(867)
Rachunkowość
(821)
Chemia
(808)
Rehabilitacja
(800)
Polska
(791)
Gospodarka
(778)
Komunikacja marketingowa
(761)
Technika
(743)
Konstrukcje budowlane
(727)
Wychowanie fizyczne
(725)
Przemysł
(723)
Prawo pracy
(712)
Piłka nożna
(699)
Unia Europejska
(699)
Transport
(673)
Elektroenergetyka
(667)
Marketing
(638)
Architektura
(637)
Innowacje
(620)
Naprężenia i odkształcenia
(614)
OZE
(606)
Programowanie (informatyka)
(590)
Trening
(586)
Energetyka
(585)
Programy komputerowe
(584)
Technologia chemiczna
(567)
Rolnictwo
(556)
Biomasa
(543)
Analiza numeryczna
(532)
Prawo
(524)
Odnawialne źródła energii
(520)
Sterowanie
(520)
Komputery
(517)
Materiałoznawstwo
(517)
Produkcja
(517)
Symulacja
(516)
Inwestycje
(508)
Praca
(503)
Zarządzanie jakością
(497)
Zarządzanie zasobami ludzkimi (HRM)
(496)
Analiza matematyczna
(495)
Dzieci
(491)
Energia elektryczna
(489)
Urbanistyka
(488)
Materiały budowlane
(482)
Logistyka gospodarcza
(480)
Rynek pracy
(474)
Finanse
(468)
Maszyny elektryczne
(468)
Przedsiębiorstwo
(468)
Szkolnictwo wyższe
(468)
Psychologia
(467)
Modele matematyczne
(465)
Internet
(464)
Metale
(462)
Nauka
(456)
Marketing internetowy
(453)
Systemy informatyczne
(448)
Statystyka matematyczna
(447)
Języki programowania
(433)
Skrawanie
(432)
Reklama
(431)
Rehabilitacja medyczna
(429)
Mechanika budowli
(425)
Działalność gospodarcza
(422)
Organizacja
(417)
Telekomunikacja
(413)
Metrologia
(412)
Pedagogika
(410)
Drgania
(409)
Trener
(406)
Ubezpieczenia społeczne
(394)
Controlling
(392)
Optymalizacja
(392)
Historia
(388)
Filozofia
(385)
Podatki
(385)
Statystyka
(384)
Socjologia
(383)
Banki
(379)
BHP
(375)
Rachunkowość zarządcza
(374)
Gatunek
Opracowanie
(2)
Poradnik
(2)
Case study (studium przypadku)
(1)
Poradniki
(1)
Dziedzina i ujęcie
Medycyna i zdrowie
(4)
7 wyników Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
Nazwy aut. na s. [5]-6.
Bibliogr. przy pracach. Wykaz aktów prawnych przy niektórych pracach.
Sygnatura czytelni BMW: IX Ł 173 (nowy)
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. M 13627 (1 egz.)
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 139135 N (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliografia, netografia, wykazy aktów prawnych na stronach 305-344.
Paulina Ihnatowicz, dietetyczka kliniczna i prekursorka dietoterapii w Polsce, od lat uczy, jak świadomie i aktywnie dbać o swój organizm w każdej sytuacji. "Suplementy" to skarbnica wiedzy, w której łatwo i szybko znajdziesz odpowiedzi na nurtujące cię pytania. To jedyny tak intuicyjny i praktyczny poradnik przygotowany przez specjalistkę, której zaufały setki podopiecznych. Dzięki tej książce dowiesz się, jakie składniki warto wprowadzić do codziennej diety i jak je łączyć, aby najskuteczniej zaopiekować się swoim ciałem i umysłem. Nauczysz się czytać składy preparatów dostępnych na rynku i rozpoznawać te, które są bezpieczne i skuteczne. Poznasz składniki, które wesprą twoją walkę z trądzikiem, otyłością, bezsennością czy stresem. Dowiesz się też, co może pomóc Ci w łagodzeniu objawów insulinooporności, PCOS oraz chorób tarczycy. [opis wydawcy]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 153504 N (1 egz.)
Książka
W koszyku
Na stronie tytułowej błędna nazwa współautora, prawidłowa: Suzann Kirschner-Brouns.
Bibliografia na stronach 354-365.
Ewolucja, jelita i przemiana materii Historia sukcesu człowieka i błędna droga naszego odżywiania Odkryć ponownie naturalny i zdrowy rytm Post jest silnie zakorzeniony w naszej kulturze Jelita i przemiana materii – jak substancje odżywcze przedostają się do komórek Lepiej jeść, zdrowiej żyć Nowa świadomość żywieniowa Najzdrowsze miejsca świata Główne grupy składników odżywczych i produkty je zawierające Jakie tłuszcze są zdrowe Jaka ilość białka jest zdrowaDobre i złe węglowodanyJedzenie jako lek i moja superżywność Lepiej jeść, po prostu pościć, dłużej żyć Po prostu pościć, dłużej żyć Post leczniczy, post pozorny, post interwałowy Dlaczego poszczenie jest takie ważne Post leczniczy – najważniejsze metody Lecznicze i profilaktyczne działanie postu leczniczego Inne skutki poszczenia Post leczniczy – program praktyczny Post interwałowy – genialne rozwiązanie na każdy dzień Metody postu interwałowego Lecznicze i profilaktyczne działanie postu interwałowego Post interwałowy – program praktyczny Historia sukcesu – post leczniczy i interwałowy dla dłuższego życia Leczenie żywieniem i postem Mój program terapeutyczny dla zdrowego życia Moja terapia przy nadwadze i chorobach przewlekłych Moja terapia przy nadwadze Moja terapia przy nadciśnieniu Moja terapia przy cukrzycy typu I, typu II i otłuszczonej wątrobie Moja terapia przy miażdżycy, zawale serca i udarze Moja terapia w chorobach nerek Moja terapia przy artrozie Moja terapia przy reumatyzmie Moja terapia przy zespole jelita drażliwego i nieswoistych zapaleniach jelit (CED) Moja terapia w chorobach skóry Moja terapia przy alergii i astmie Moja terapia przy migrenie Moja terapia przy depresji Moja terapia w chorobach neurologicznych Moja terapia przy demencji i chorobie Alzheimera Zapobieganie chorobom nowotworowym poprzez żywienie i post Najnowsza wiedza z badań nad wiekiem starczym
Sygnatura czytelni BWF: VIII B 63
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka WWFiF
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. F 8612 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Tytuł oryginału : Il grande inganno del cibo : manuale di autodifesa dall'industria alimentare.
Bibliografia, netografia na stronach 181-187.
Przemysł i czasopisma medyczne niszczą wiarygodną wiedzę Opublikowano setki badań wygenerowanych przez komputer Zatrważająca prawda o preparacie Roundup Związek między Roundupem a autyzmem Gdy żywność staje się trucizną Mit bezpiecznych pestycydów Mit procesu degradacji Mit niskiej wydajności upraw biologicznych Rozdział 2 – Nowoczesne żywienie Cukry Fruktoza Aspartam Neotam Syrop z agawy Cukry alkoholowe Sukraloza Bezpieczne rozwiązania Tłuszcze, czyli lipidy Kwasy tłuszczowe trans Tłuszcze nasycone „Złe” oleje „Dobre” oleje Żywność bogata w „dobre” tłuszcze Dodatki do żywności i konserwanty „Parszywa dwunastka” Substancje pochodzące ze środowiska obecne w żywności Tworzywa sztuczne PFOA i teflon Metale toksyczne Akrylamid Soja Rozdział 3 – Jak się odżywiać, aby być zdrowym W jaki sposób odżywiali się „łowcy-zbieracze”? 1. Niższa ilościowa zawartość wapnia 2. Wyższa ilościowa zawartość cholesterolu 3. Wyższa ilościowa zawartość białka Ketoza 84 Wegetarianizm Co to jest monokultura? Mity i brak równowagi w wegetarianizmie Dobrej jakości surowe produkty spożywcze korzystne dla zdrowia Fermentowane produkty spożywcze Rozdział 4 – Klasyfikacja produktów spożywczych Produkty kwaśne i zasadowe – organizm powinien być lekko zasadowy Co decyduje o kwasowości/zasadowości produktów spożywczych? Indeks glikemiczny Zespół metaboliczny Pro- i przeciwzapalne produkty spożywcze Najlepsze przeciwzapalne produkty spożywcze Wykaz prozapalnych i przeciwzapalnych produktów spożywczych Przyprawy i zioła Rozdział 5 – Program żywienia dla zachowania zdrowia Węglowodany „Złe” węglowodany „Dobre” węglowodany Tłuszcze „Dobre” tłuszcze Białka Napoje Zagrożenia związane z chlorem: produkty procesu dezynfekcji (DBP)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 148176 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Tytuł oryginału: "L'alimentation ou La troisie`me me´decine" 2016.
Bibliografia strony 909-[958]. Indeksy.
Podstawowe pojęcia genetyki Środowisko Enzymy Jelito cienkie Dawny i współczesny sposób odżywiania Główne zasady diety Podstawowe pojęcia immunologii Reumatoidalne zapalanie stawów Zesztywniające zapalenie stawów kręgosłupa Reumatyzmy zapalne Zespół Sjorgena Toczeń rumieniowaty Twardzina Choroba Gravesa-Basedowa Stwardnienie rozsiane Choroby autoimmunologiczne wątroby i dróg żółciowych Celiakia Opryszczkowe zapalenie skóry (DH) Ostre zapalenie przedniego odcinaka błony naczyniowej (AAU) Zespół Guillaina-Barrego Idiopatyczne neuropatie obwodowe Ziarniniankowość Wegenera (ZW) Guzkowe zapalenie tętnic (PAN) Nefropatia IgA Chorby Peyroniego Choroba Hortona Autoimmunologiczna choroba Addisona Choroba Hashimoto Idiopatyczna plamica małopłytkowa (ITP) Miastenia Pęcherzyca Zespół Chruga i Strauss (CSS) Anemia złośliwa Narkolepsja Cukrzyca typu 1 (IDDM) Podstawowe pojęcia z zakresu chemii fizjologii komórki Teoria w zakresie zanieczyszczeń Fibromialgia Zapalenie ścięgien Osteoartroza Osteoporoza Dna moczanowa Bóle głowy Autyzm Schizofrenia Depresja endogenna Choroba Alzheimera Parkinsona Dystonia Stwardnienie zanikowe boczne (ALS) Cukrzyca typu 2 (NIDDM) Hipercholesterolemia Spazmofilia Nadwaga i otyłość Miażdżyca Aktualny stan wiedzy w zakresie nowotworów Zanieczyszczenia, dieta hipotoksyczna i nowotwory Teoria w zakresie eliminacji Zapalenie jelita grubego Choroba Crohna Zapalenie błony śluzowej żołądka Trądzik Egzema Pokrzywka Łuszczyca Przewlekłe zapalenie oskrzeli Astma Choroby błon śluzowatych, uszu, nosa i gardła oraz spojówek Choroby cechujące się aktywacją niektórych rodzajów leukocytów Choroba Behceta Zespół SAPHO Sarkoidoza Wieloraka nadwrażliwość chemiczna Zespół przewlekłego zmęczenia (CFS) Synteza hipotez doktora Seignaleta w zakresie patogenezy.
Sygnatura czytelni BWF: VII Ą 30
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka WWFiF
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. F 8071 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. M 8265 (1 egz.)
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 109106 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 115002, 115699 (2 egz.)
Biblioteka WWFiF
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. F 4125 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej

Deklaracja dostępności