158660
No cover
Book
In basket
Bezpieczeństwo konsumentów na rynku żywności / redakcja naukowa Anna Dąbrowska. - Wydanie I. - Warszawa : Oficyna Wydawnicza SGH, 2020. - 183 strony : ilustracje, wykresy ; 25 cm.
Krystyna Mazurek-Łopacińska Ekologizacja konsumpcji w kontekście bezpieczeństwa produktów żywnościowych Ekologizacja konsumpcji - istota i cele badań Kategorie bezpieczeństwa ekologicznych produktów żywnościowych Typologia konsumentów na rynku produktów ekologicznych jako wyraz zróżnicowania zachowań konsumenckich Etnocentryzm konsumencki w kształtowaniu postaw wobec żywności ekologicznej Kierunki polityki marketingowej zorientowane na kształtowanie bezpieczeństwa żywnościowego Joanna Szwacka-Mokrzycka, Marzena Lemanowicz Konsumenci wobec żywności ekologicznej Pojęcie żywności ekologicznej Determinanty konsumpcji żywności ekologicznej w świetle badań innych autorów Wpływ żywności ekologicznej na zdrowie człowieka Zachowania respondentów wobec żywności ekologicznej. Wyniki badań empirycznych Anna Rogala, Renata Nestorowicz, Ewa Jerzyk Bezpieczeństwo konsumentów na rynku żywności ekologicznej Charakterystyka żywności ekologicznej Percepcja żywności ekologicznej wśród polskich konsumentów Kwestie bezpieczeństwa żywności ekologicznej w przyszłości Justyna Zwolińska Agroekologia jako instrument bezpieczeństwa żywnościowego w Unii Europejskiej Rolnictwo przemysłowe Agroekologia Wspólna Polityka Żywnościowa Krystyna Świetlik Ekonomiczna dostępność żywności jako indykator bezpieczeństwa żywnościowego Pojęcie i sposoby pomiaru ekonomicznej dostępności do żywności Ekonomiczna dostępność żywności w Polsce w latach 2013-2017 Poziom spożycia podstawowych artykułów żywnościowych Mirosława Malinowska Bezpieczeństwo konsumenta na rynku żywności jako obiekt badań Bezpieczeństwo konsumenta na rynku żywności Charakterystyka analizowanych artykułów Bezpieczeństwo konsumenta na rynku żywności - wyniki analizy zawartości treści artykułów Barbara Kucharska Bezpieczeństwo żywności - perspektywa przedsiębiorstwa i konsumenta Bezpieczeństwo żywności Bezpieczeństwo żywności - przykłady rozwiązań w produkcji i handlu detalicznym Konsument wobec bezpieczeństwa żywności Bezpieczeństwo żywności - perspektywa pokolenia Y w świetle badań bezpośrednich Magdalena Ankiel, Bogdan Sojkin Postrzeganie informacji na opakowaniu w zakresie przydatności żywności do spożycia przez konsumentki w Wielkopolsce Identyfikacja kryteriów oceny przydatności żywności do spożycia przez konsumentów Postrzeganie i ocena informacji o trwałości żywności na opakowaniu przez konsumentki Tomasz Olejniczak Postrzeganie bezpieczeństwa żywności przez seniorów na przykładzie województwa wielkopolskiego Poziom wiedzy osób starszych o zdrowiu, żywności i żywieniu Opinie osób starszych na temat stanu bezpieczeństwa spożywanej żywności Beata Kolny Żywność wygodna a zaspokojenie potrzeb żywieniowych konsumenta Potrzeby żywieniowe i żywność wygodna - charakterystyka pojęć Źródła informacji i charakterystyka próby badawczej Częstotliwość i determinanty zakupu żywności wygodnej w świetle wyników badań własnych Grzegorz Maciejewski Zaufanie konsumentów do nowych rodzajów żywności Zaufanie konsumentów do żywności Nowe rodzaje żywności Zaufanie mieszkańców województwa śląskiego do nowych rodzajów żywności Michał Kucia Wykorzystanie zaangażowania klientów w redukowaniu ryzyka konsumenckiego na rynku żywności Ryzyko w decyzjach nabywczych konsumentów Wykorzystanie koncepcji zaangażowania klienta w redukowaniu ryzyka konsumenckiego Marcin Gębarowski Targi w promowaniu bezpieczeństwa żywności - zróżnicowanie wydarzeń i ich zakresy tematyczne Pojmowanie bezpieczeństwa żywności Identyfikacja wydarzeń wystawienniczych propagujących bezpieczeństwo żywności
Sygnatura czytelni BMW: IX M 51
Availability:
Biblioteka Międzywydziałowa
Copies are only available in the library: sygn. M 15128 N (1 egz.)
Notes:
Bibliography, etc. note
Bibliografie, netografie przy pracach.
Language note
Streszczenia w języku angielskim przy pracach.
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again

Deklaracja dostępności