158660
Book
In basket
Informacje o wartości odżywczej produktów spożywczych zawarte w tabelach składu żywności Charakterystyka norm żywieniowych oznaczanie aktywności amylazy ślinowej Aktywność katalazy w ślinie jako wskaźnik potencjału antyoksydacyjnego organizmu Metody oznaczania wydatków energetycznych człowieka Wykorzystanie składników odżywczych z pożywienia Gospodarka wodno-elektrolitowa organizmu Równowaga kwasowo-zasadowa organizmu Wartość energetyczna produktów spożywczych Produkty spożywcze jako źródło błonnika pokarmowego w diecie Tłuszcze, kwasy tłuszczowe i cholesterol w wybranych produktach spożywczych i całodziennych racjach pokarmowych Uzupełnianie się aminokwasów w produktach i potrawach Zawartość dostępnych aminokwasów jako miernik wpływu procesów technologicznych na wartość odżywczych białka Modele oceny biodostępności Żelaza z posiłków i racji pokarmowych Ocena biodostępności cynku z racji pokarmowej Zawartość witaminy D w posiłkach dla dzieci w wieku przedszkolnym a profilaktyka jej niedoboru
Sygnatura czytelni BMW: IX M 53
Media files:
Availability:
Biblioteka Międzywydziałowa
Copies are only available in the library: sygn. M 15210 N (1 egz.)
Notes:
Bibliography, etc. note
Bibliografie, netografie przy rozdziałach.
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again

Deklaracja dostępności