Dajnowiec Fabian
Sortowanie
Źródło opisu
Książki, czasopisma i zbiory specjalne
(1)
Forma i typ
Książki
(1)
Publikacje naukowe
(1)
Dostępność
tylko na miejscu
(1)
Placówka
Biblioteka Międzywydziałowa
(1)
Autor
Berłowski Paweł
(189)
Kotowski Włodzimierz
(179)
Praca zbiorowa
(157)
Skoczylas Zbigniew
(152)
Stiasny Grzegorz
(143)
Dajnowiec Fabian
(-)
Sadlik Ryszard
(142)
Blum Maciej
(140)
Michalski Dariusz
(134)
Lewandowski Maciej
(131)
Majewski Jerzy S
(131)
Etzold Hans-Rüdiger
(120)
Leśniewski Mariusz
(116)
Gewert Marian
(108)
Maruchin Wojciech
(107)
Guryn Halina
(105)
Traczyk Wojciech
(101)
Chalastra Michał
(99)
Kardyś Marta
(97)
Marx Karl (1818-1883)
(94)
Nazwisko Imię
(94)
Berkieta Mateusz
(93)
Tomczak Małgorzata
(93)
Polkowski Sławomir
(92)
Engels Friedrich (1820-1895)
(91)
Jakubiec Izabela
(90)
Kotapski Roman
(90)
Rybicki Piotr
(90)
Krysicki Włodzimierz (1905-2001)
(88)
Teleguj Kazimierz
(88)
Kapołka Maciej
(86)
Mikołajewska Emilia
(84)
Zaborowska Joanna
(81)
Piątek Grzegorz
(79)
Rudnicki Bogdan
(79)
Starosolski Włodzimierz (1933- )
(79)
Górczyński Robert
(78)
Meryk Radosław
(78)
Polit Ryszard
(77)
Mroczek Wojciech
(76)
Kulawik Marta
(74)
Mycielski Krzysztof
(74)
Myszkorowski Jakub
(73)
Konopka Eduard
(71)
Jabłoński Marek
(70)
Bielecki Jan (1942-2001)
(69)
Knosala Ryszard (1949- )
(68)
Rajca Piotr (1970- )
(68)
Rymarz Małgorzata
(68)
Walczak Krzysztof
(68)
Walkiewicz Łukasz
(68)
Wiecheć Marek
(68)
Jabłoński Adam
(67)
Laszczak Mirosław
(66)
Piwko Łukasz
(66)
Wodziczko Piotr
(65)
Dziedzic Zbigniew
(64)
Sidor-Rządkowska Małgorzata
(64)
Żakowski Wojciech (1929-1993)
(64)
Pasko Marian
(62)
Włodarski Lech (1916-1997)
(62)
Czakon Wojciech
(61)
Leyko Jerzy (1918-1995)
(61)
Jankowski Mariusz
(60)
Kostecka Alicja
(60)
Lenin Włodzimierz (1870-1924)
(60)
Paszkowska Małgorzata
(60)
Wróblewski Piotr
(60)
Karpińska Marta
(59)
Próchnicki Wojciech
(59)
Rogala Elżbieta
(59)
Bielecki Maciej
(57)
Jelonek Jakub
(57)
Malkowski Tomasz
(57)
Pilch Piotr
(57)
Rauziński Robert (1933- )
(57)
Gawrońska Joanna
(56)
Ajdukiewicz Andrzej (1939- )
(55)
Cieślak Piotr
(55)
Draniewicz Bartosz
(55)
Godek Piotr
(55)
Osiński Zbigniew (1926-2001)
(55)
Jasiński Filip
(54)
Kuliński Włodzisław
(54)
Suchodolski Bogdan (1903-1992)
(54)
Forowicz Krystyna
(53)
Klupiński Kamil
(53)
Szkutnik Leon Leszek
(52)
Zdanikowski Paweł
(52)
Wantuch-Matla Dorota
(51)
Barowicz Marek
(50)
Trammer Hubert
(50)
Walczak Tomasz
(50)
Watrak Andrzej
(50)
Zgółkowa Halina (1947- )
(50)
Barańska Katarzyna
(49)
Czajkowska-Matosiuk Katarzyna
(49)
Jurlewicz Teresa
(49)
Pikoń Andrzej
(49)
Szargut Jan (1923- )
(49)
Chojnacki Ireneusz
(48)
Rok wydania
2010 - 2019
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(1)
Język
polski
(1)
Temat
Emulsje
(1)
Glikozylacja
(1)
Kapsułkowanie (technologia)
(1)
Mikrokapsułki
(1)
Nasiona
(1)
Olej z amarantusa
(1)
Gatunek
Raport z badań
(1)
Dziedzina i ujęcie
Rolnictwo i leśnictwo
(1)
1 wynik Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Rozprawy i Monografie / Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie = Dissertations and Monographs / University of Warmia and Mazury in Olsztyn, ISSN 1509-3018 ; 207)
Bibliografia na stronach 80-91.
Mikrokapsułkowanie jako sposób formatowania struktury bioaktywnych składników żywnościowych 2.1.1. Mikrostruktura 2.1.2. Składniki biologiczne aktywne 2.1.3. Mikrokapsułkowanie 2.2. Emulsja jako dyspersja materiału rdzenia w procesie mikrokapsułkowania metodą suszenia rozpryskowego 2.3. Emulgatory jako czynniki kształtujące strukturę emulsji 2.4. Reakcja Maillarda jako sposób modyfikacji białek stosowanych w procesach technologicznych 2.5. Białka serwetkowe i mikrożele 4. Materiały i metodyka 4.1. Materiał badawczy zastosowany do wytwarzanie mikrokapsułek 4.2. Plan części doświadczalnej 4.2.1. Obróbka termiczno – mechaniczna (glikozylacja) fazy wodnej do procesu emulgowania oleju z nasion amarantusa 4.2.2. Optymalizacja składu emulsji oleju z nasion amarantusa 4.2.3. Proces kapsułkowania metodą suszenia rozpryskowego 4.3. Część analityczna 4.3.1. Pomiar lepkości badanych emulsji 4.3.2. Pomiary stabilności emulsji 4.3.3. Analiza wielkości mikrocząstek fazy rozproszonej mikrokapsułek 4.3.4. Wizualna ocena badanych emulsji 4.3.5. Charakterystyka mikrokapsułek oleju z nasion amarantusa 4.3.6. Stopień zamknięcia oleju z nasion amarantusa 4.3.7. Ocena zdolności płynięcia proszków 4.3.8. Ocena porowatości proszków 4.3.9. Wizualna ocena struktury mikrokapsułek 4.3.10. Metody obliczeniowe 5.1. Struktura wodnych dyspozycji składników matrycy mikrokapsułek 5.2. Dobór składu emulsji oleju z nasion amarantusa 5.3. Proces mikrokapsułkowania i charakterystyka mikrokapsułek oleju z nasion amarantusa otrzymywanych w różnych matrycach białkowo – sacharydowych  5.3.1. Charakterystyka emulsji z oleju z nasion amarantusa przed suszeniem rozpryskowym 5.3.2. Charakterystyka procesu mikrokapsułkowania oleju z nasion amarantusa w matrycach WPC – sacharyd
Sygnatura czytelni BMW: IX Ł 222(207) (nowy)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. M 14961 N (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej

Deklaracja dostępności