Mikrokapsułki
Sortowanie
Źródło opisu
Książki, czasopisma i zbiory specjalne
(1)
Forma i typ
Książki
(1)
Publikacje naukowe
(1)
Dostępność
tylko na miejscu
(1)
Placówka
Biblioteka WB
(1)
Autor
Dajnowiec Fabian
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(1)
Język
polski
(1)
Temat
Budownictwo
(2412)
Zarządzanie
(2038)
Matematyka
(1930)
Elektrotechnika
(1896)
Przedsiębiorstwa
(1790)
Mikrokapsułki
(-)
Fizyka
(1535)
Informatyka
(1502)
Maszyny
(1228)
Fizjoterapia
(1175)
Wytrzymałość materiałów
(1157)
Ochrona środowiska
(1023)
Sport
(1012)
Turystyka
(953)
Elektronika
(946)
Ekonomia
(932)
Mechanika
(932)
Automatyka
(916)
Język angielski
(873)
Samochody
(867)
Rachunkowość
(821)
Chemia
(808)
Rehabilitacja
(800)
Polska
(791)
Gospodarka
(778)
Komunikacja marketingowa
(761)
Technika
(743)
Konstrukcje budowlane
(727)
Wychowanie fizyczne
(725)
Przemysł
(723)
Prawo pracy
(712)
Unia Europejska
(699)
Piłka nożna
(690)
Transport
(673)
Elektroenergetyka
(667)
Marketing
(638)
Architektura
(637)
Innowacje
(620)
Naprężenia i odkształcenia
(613)
OZE
(606)
Programowanie (informatyka)
(590)
Trening
(586)
Energetyka
(585)
Programy komputerowe
(584)
Technologia chemiczna
(567)
Rolnictwo
(556)
Biomasa
(543)
Analiza numeryczna
(532)
Prawo
(524)
Odnawialne źródła energii
(520)
Sterowanie
(520)
Komputery
(517)
Materiałoznawstwo
(517)
Produkcja
(517)
Symulacja
(515)
Inwestycje
(508)
Praca
(503)
Zarządzanie jakością
(497)
Zarządzanie zasobami ludzkimi (HRM)
(496)
Analiza matematyczna
(495)
Dzieci
(489)
Energia elektryczna
(489)
Urbanistyka
(488)
Materiały budowlane
(482)
Logistyka gospodarcza
(480)
Rynek pracy
(474)
Finanse
(468)
Maszyny elektryczne
(468)
Przedsiębiorstwo
(468)
Szkolnictwo wyższe
(468)
Psychologia
(467)
Modele matematyczne
(465)
Internet
(464)
Metale
(462)
Nauka
(456)
Marketing internetowy
(453)
Systemy informatyczne
(448)
Statystyka matematyczna
(447)
Języki programowania
(433)
Skrawanie
(432)
Reklama
(431)
Rehabilitacja medyczna
(429)
Mechanika budowli
(425)
Działalność gospodarcza
(422)
Organizacja
(417)
Telekomunikacja
(413)
Metrologia
(412)
Pedagogika
(410)
Drgania
(409)
Trener
(406)
Ubezpieczenia społeczne
(394)
Controlling
(392)
Optymalizacja
(392)
Historia
(388)
Filozofia
(385)
Podatki
(385)
Statystyka
(384)
Socjologia
(382)
Banki
(379)
BHP
(375)
Rachunkowość zarządcza
(374)
Gatunek
Raport z badań
(1)
Dziedzina i ujęcie
Rolnictwo i leśnictwo
(1)
1 wynik Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Rozprawy i Monografie / Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie = Dissertations and Monographs / University of Warmia and Mazury in Olsztyn, ISSN 1509-3018 ; 207)
Bibliografia na stronach 80-91.
Mikrokapsułkowanie jako sposób formatowania struktury bioaktywnych składników żywnościowych 2.1.1. Mikrostruktura 2.1.2. Składniki biologiczne aktywne 2.1.3. Mikrokapsułkowanie 2.2. Emulsja jako dyspersja materiału rdzenia w procesie mikrokapsułkowania metodą suszenia rozpryskowego 2.3. Emulgatory jako czynniki kształtujące strukturę emulsji 2.4. Reakcja Maillarda jako sposób modyfikacji białek stosowanych w procesach technologicznych 2.5. Białka serwetkowe i mikrożele 4. Materiały i metodyka 4.1. Materiał badawczy zastosowany do wytwarzanie mikrokapsułek 4.2. Plan części doświadczalnej 4.2.1. Obróbka termiczno – mechaniczna (glikozylacja) fazy wodnej do procesu emulgowania oleju z nasion amarantusa 4.2.2. Optymalizacja składu emulsji oleju z nasion amarantusa 4.2.3. Proces kapsułkowania metodą suszenia rozpryskowego 4.3. Część analityczna 4.3.1. Pomiar lepkości badanych emulsji 4.3.2. Pomiary stabilności emulsji 4.3.3. Analiza wielkości mikrocząstek fazy rozproszonej mikrokapsułek 4.3.4. Wizualna ocena badanych emulsji 4.3.5. Charakterystyka mikrokapsułek oleju z nasion amarantusa 4.3.6. Stopień zamknięcia oleju z nasion amarantusa 4.3.7. Ocena zdolności płynięcia proszków 4.3.8. Ocena porowatości proszków 4.3.9. Wizualna ocena struktury mikrokapsułek 4.3.10. Metody obliczeniowe 5.1. Struktura wodnych dyspozycji składników matrycy mikrokapsułek 5.2. Dobór składu emulsji oleju z nasion amarantusa 5.3. Proces mikrokapsułkowania i charakterystyka mikrokapsułek oleju z nasion amarantusa otrzymywanych w różnych matrycach białkowo – sacharydowych  5.3.1. Charakterystyka emulsji z oleju z nasion amarantusa przed suszeniem rozpryskowym 5.3.2. Charakterystyka procesu mikrokapsułkowania oleju z nasion amarantusa w matrycach WPC – sacharyd
Sygnatura czytelni BMW: IX Ł 222(207) (nowy)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka WB
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. M 14961 N (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej

Deklaracja dostępności