Sorting
Source
Library Catalogue
(2)
Form of Work
Książki
(2)
Poradniki i przewodniki
(2)
Status
available
(2)
Branch
Wypożyczalnia
(2)
Biblioteka WWFiF
(1)
Author
Dąbrowska Beata Anna
(2)
Dąbrowska Ewa (internista)
(1)
Dąbrowska Ewa (internistka)
(1)
Year
2020 - 2025
(1)
2010 - 2019
(1)
Time Period of Creation
2001-
(2)
Country
Poland
(2)
Language
Polish
(2)
Subject
Dieta owocowo-warzywna
(2)
Lunch
(2)
Post
(2)
Samoleczenie
(2)
Zdrowe odżywianie
(2)
Diet therapy
(1)
Fasting
(1)
Leczenie dietą
(1)
Subject: time
2001-
(1)
Genre/Form
Poradnik
(2)
Przepisy kulinarne
(2)
Domain
Kulinaria
(2)
Medycyna i zdrowie
(2)
2 results Filter
No cover
Book
In basket
Drugie miejsce wydania na podstawie serwisu e-ISBN.
Bibliografia, netografia na stronach 297-[306].
1.Pierwsze odkrycia 2.]ak dieta i styl życia wpływają na zdrowie Choroby zapisane w genach Modyfikacje epigenetyczne Metylacja genu i jej znaczenie dla zdrowia Toksyny i znaczenie detoksykacji Fazytoksemii Faza 1. Wydalanie toksyn 53 • Faza 2. Zapalenie 54 • Faza 3. Depozycja 54 • Faza 4. Impregnacja 54 • Faza 5. Zwyrodnienia 55 • Faza 6. Nowotwór 55 3.Co się dzieje podczas postu Przeprogramowanie energetyczno-hormonalne Wpływ postu na parametry biochemiczne Sygnalizacja zmian w komórkach i aktywacja komórek macierzystych Fagocytoza i autofagia Aktywne mitochondria źródłem energii Detoksykacja Kryzysy ozdrowieńcze Bóle głowy 85 • Bóle brzucha, wzdęcia, zaparcia 86 • Biegunka 89 • Wymioty 90 Objawy oczne 91 • Bezsen¬ność 91 • Nasilenie reakcji zapalnych: gorączka, wzrost poziomu przeciwciał, CRP, OB 92 • Objawy płucne 93 • Usuwanie toksyn przez ciało 93 • Objawy nerkowe 94 • Usuwanie toksyn przez nerki 94 • Usuwanie toksyn przez paznokcie 94 • Zapalenie zębów 95 • Usuwanie toksyn przez skórę - nacieki zapalne 95 • Sińce po wcześniejszych urazach 97 • Odczyny skórne po użądleniach, ukłuciach, oparzeniach 97 • Usuwanie ciał obcych przez skórę 98 • Skórne odczyny na obce ciała 98 • Nawroty wcześniejszych chorób infekcyjnych 98 • Napady dny moczanowej 99 • Inne objawy 99 Zniwelować stres Wpływ warzyw i owoców Substancje bioaktywne 103 • Mikroskładniki 105 • Potas 107 • Błonnik i probiotyki 108 • Sirtuiny 110 Dlaczego przejadanie się skraca życie, a post je wydłuża Kompleksowe uzdrowienie 4. Zasady diety warzywno-owocowej Wskazania Jak długo pościć Składniki diety warzywno-owocowej Indeks i ładunek glikemiczny 135 • Sposób przygoto¬wania 137 • Wielkość porcji 139 • Dodatki 140 • Napoje 140 • Kolejność spożywania potraw 141 • Pokarmy wykluczone z diety 141 Wersje diety warzywno-owocowej Przykładowe menu klasycznej wersji diety warzywno-owocowej 5. Kiedy post (nie) działa? Przeciwwskazania do postu Niezamierzone przerwanie postu Nietolerowane pokarmy Naturalne a przetworzone Wpływ gotowania na bioaktywność pokarmów Głód na poście Lekarstwa Wysoki cholesterol 160 • Leki moczopędne 162 • Obrzęki 163 • Leki przeciwzakrzepowe 163 • Nadciśnienie i cukrzyca 164 • Leki hormonalne 164 • Leki przeciwbólowe 165 • Jakie suplementy wybrać Wypadanie włosów Spadek liczby krwinek białych Powikłania na poście Lewatywa i hydrokolonoterapia Lewatywa - technicznie Nieekologiczne warzywa i owoce Choroby tarczycy a warzywa kapustne Witaminy rozpuszczalne w tłuszczach Niedowaga Okres karmienia piersią Granice wiekowe 6.Przejście do diety pełnowartościowej Najczęstsze błędy 7.Zdrowa dieta pełnowartościowa Dlaczego żywność pochodzenia zwierzęcego może szkodzić Żywienie pełnowartościowe Przykładowe menu diety pełnowartościowej 8.Znaczenie aktywności fizycznej Ruch i post cofają zespół metaboliczny „Spalanie" masy mięśniowej na poście Aktywność fizyczna na co dzień Post, aktywność fizyczna i roślinne polifenole przywracają zdrowie Szlak Nrf2 211 • Autofagia 211 • Czynnik BDNF 212 • Adiponektyna 212 • Sirtuiny 212 • AMPK 212 • PGC-ia 213 9. W zdrowym ciele zdrowy duch. Uzdrowienie duchowe
Sygnatura czytelni BWF: VIII B 66
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 151733 N, 151734 N (2 egz.)
Biblioteka WWFiF
Copies are only available in the library: sygn. F 8843 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
Drugie miejsce wydania na podstawie serwisu e-ISBN.
Bibliografia, netografia na stronach 297-[306].
1. Pierwsze odkrycia 2. Jak dieta i styl życia wpływają na zdrowie Choroby zapisane w genach Modyfikacje epigenetyczne Metylacja genu i jej znaczenie dla zdrowia Toksyny i znaczenie detoksykacji Fazy toksemii Faza 1. Wydalanie toksyn Faza 2. Zapalenie Faza 3. Depozycja Faza 4. Impregnacja Faza 5. Zwyrodnienia Faza 6. Nowotwór 3. Co się dzieje podczas postu Przeprogramowanie energetyczno-hormonalne Wpływ postu na parametry biochemiczne Sygnalizacja zmian w komórkach i aktywacja komórek macierzystych Fagocytoza i autofagia Aktywne mitochondria źródłem energii Detoksykacja Kryzysy ozdrowieńcze Bóle głowy Bóle brzucha, wzdęcia, zaparcia Biegunka Wymioty Objawy oczne Bezsenność Nasilenie reakcji zapalnych: gorączka, wzrost poziomu przeciwciał, CRP, OB Objawy płucne Usuwanie toksyn przez ciało Objawy nerkowe Usuwanie toksyn przez nerki Usuwanie toksyn przez paznokcie Zapalenie zębów Usuwanie toksyn przez skórę – nacieki zapalne Sińce po wcześniejszych urazach Odczyny skórne po użądleniach, ukłuciach, oparzeniach Usuwanie ciał obcych przez skórę Skórne odczyny na obce ciała Nawroty wcześniejszych chorób infekcyjnych Napady dny moczanowej Inne objawy Zniwelować stres Wpływ warzyw i owoców Substancje bioaktywne Mikroskładniki Potas Błonnik i probiotyki Sirtuiny Dlaczego przejadanie się skraca życie, a post je wydłuża Kompleksowe uzdrowienie 4. Zasady diety warzywno-owocowej Wskazania Jak długo pościć Składniki diety warzywno-owocowej Indeks i ładunek glikemiczny Sposób przygotowania Wielkość porcji Dodatki Napoje Kolejność spożywania potraw Pokarmy wykluczone z diety Wersje diety warzywno-owocowej Przykładowe menu klasycznej wersji diety warzywno-owocowej 5. Kiedy post (nie) działa? Przeciwwskazania do postu Niezamierzone przerwanie postu Nietolerowane pokarmy Naturalne a przetworzone Wpływ gotowania na bioaktywność pokarmów Głód na poście Lekarstwa Wysoki cholesterol Leki moczopędne Obrzęki Leki przeciwzakrzepowe Nadciśnienie i cukrzyca Leki hormonalne Leki przeciwbólowe Jakie suplementy wybrać Wypadanie włosów Spadek liczby krwinek białych Powikłania na poście Lewatywa i hydrokolonoterapia Lewatywa – technicznie Nieekologiczne warzywa i owoce Choroby tarczycy a warzywa kapustne Witaminy rozpuszczalne w tłuszczach Niedowaga Okres karmienia piersią Granice wiekowe 6. Przejście do diety pełnowartościowej Najczęstsze błędy 7. Zdrowa dieta pełnowartościowa Dlaczego żywność pochodzenia zwierzęcego może szkodzić Żywienie pełnowartościowe Przykładowe menu diety pełnowartościowej 8. Znaczenie aktywności fizycznej Ruch i post cofają zespół metaboliczny „Spalanie” masy mięśniowej na poście Aktywność fizyczna na co dzień Post, aktywność fizyczna i roślinne polifenole przywracają zdrowie Szlak Nrf2 Autofagia Czynnik BDNF Adiponektyna Sirtuiny AMPK PGC-1α 9. W zdrowym ciele zdrowy duch. Uzdrowienie duchowe LUNCHBOX MENU Historie pacjentów
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 156922 N (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again

Deklaracja dostępności