Bezpieczeństwo żywności
Sortowanie
Źródło opisu
Książki, czasopisma i zbiory specjalne
(24)
Forma i typ
Książki
(16)
Artykuły
(8)
Publikacje naukowe
(7)
Publikacje dydaktyczne
(2)
Publikacje fachowe
(1)
Dostępność
tylko na miejscu
(16)
dostępne
(9)
wypożyczone
(2)
Placówka
Wypożyczalnia
(11)
Biblioteka Międzywydziałowa
(14)
Biblioteka WWFiF
(2)
Autor
Czarniecka-Skubina Ewa
(4)
Kołożyn-Krajewska Danuta (1954- )
(4)
Puchalski Czesław
(2)
Trafiałek Joanna
(2)
Badora Aleksandra (1964- )
(1)
Bień Halina
(1)
Brodnicka Elwira
(1)
Ciechanowicz-McLean Janina
(1)
Dominik Piotr (technologia żywności)
(1)
Dąbrowska Anna (ekonomia)
(1)
Gajdek Grażyna
(1)
Gawęcki Jan (1944- )
(1)
Gnieciak Agnieszka
(1)
Grzesińska Wiesława
(1)
Jałosińska Małgorzata Alicja
(1)
Kaliszuk Ewa
(1)
Korzycka-Iwanow Małgorzata (1950- )
(1)
Kosek-Paszkowska Katarzyna
(1)
Kowalska Aleksandra (ekonomia)
(1)
Kołożyn-Krajewska Danuta
(1)
Marjańska Ewa
(1)
Rafalski Marek
(1)
Rosiak Elżbieta
(1)
Roszkowski Wojciech (1939- )
(1)
Różycki Marek
(1)
Szpakowska Maria
(1)
Szpakowski Wojciech
(1)
Słowińska Ewa
(1)
Trziszka Tadeusz
(1)
Wiśniewska Małgorzata (1961- )
(1)
Woźniak Leszek (1955- )
(1)
Zaguła Grzegorz
(1)
Zborowski Ireneusz
(1)
Zielińska Dorota (technologia żywności)
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(4)
2010 - 2019
(8)
2000 - 2009
(12)
Okres powstania dzieła
2001-
(8)
Kraj wydania
Polska
(24)
Język
polski
(24)
Odbiorca
Szkoły wyższe
(2)
Lekarze
(1)
Temat
Budownictwo
(2413)
Zarządzanie
(2038)
Matematyka
(1930)
Elektrotechnika
(1896)
Przedsiębiorstwa
(1790)
Bezpieczeństwo żywności
(-)
Fizyka
(1535)
Informatyka
(1502)
Maszyny
(1228)
Fizjoterapia
(1175)
Wytrzymałość materiałów
(1158)
Ochrona środowiska
(1023)
Sport
(1013)
Turystyka
(953)
Elektronika
(946)
Ekonomia
(932)
Mechanika
(932)
Automatyka
(916)
Język angielski
(874)
Samochody
(867)
Rachunkowość
(821)
Chemia
(809)
Rehabilitacja
(800)
Polska
(791)
Gospodarka
(778)
Komunikacja marketingowa
(761)
Technika
(743)
Konstrukcje budowlane
(727)
Wychowanie fizyczne
(725)
Przemysł
(723)
Prawo pracy
(712)
Piłka nożna
(710)
Unia Europejska
(699)
Transport
(673)
Elektroenergetyka
(668)
Marketing
(638)
Architektura
(637)
Innowacje
(621)
Naprężenia i odkształcenia
(615)
OZE
(606)
Programowanie (informatyka)
(590)
Trening
(586)
Energetyka
(585)
Programy komputerowe
(585)
Technologia chemiczna
(567)
Rolnictwo
(556)
Biomasa
(543)
Analiza numeryczna
(532)
Prawo
(524)
Odnawialne źródła energii
(522)
Sterowanie
(520)
Komputery
(517)
Materiałoznawstwo
(517)
Produkcja
(517)
Symulacja
(516)
Inwestycje
(508)
Praca
(504)
Zarządzanie jakością
(497)
Zarządzanie zasobami ludzkimi (HRM)
(496)
Analiza matematyczna
(495)
Dzieci
(493)
Energia elektryczna
(490)
Urbanistyka
(488)
Materiały budowlane
(484)
Logistyka gospodarcza
(480)
Rynek pracy
(474)
Finanse
(468)
Maszyny elektryczne
(468)
Przedsiębiorstwo
(468)
Szkolnictwo wyższe
(468)
Psychologia
(467)
Modele matematyczne
(465)
Internet
(464)
Metale
(462)
Nauka
(456)
Marketing internetowy
(453)
Systemy informatyczne
(448)
Statystyka matematyczna
(447)
Języki programowania
(433)
Skrawanie
(432)
Reklama
(431)
Rehabilitacja medyczna
(429)
Mechanika budowli
(425)
Działalność gospodarcza
(422)
Organizacja
(417)
Telekomunikacja
(413)
Metrologia
(412)
Pedagogika
(410)
Drgania
(409)
Trener
(406)
Ubezpieczenia społeczne
(394)
Controlling
(392)
Optymalizacja
(392)
Historia
(388)
Filozofia
(385)
Podatki
(385)
Statystyka
(384)
Socjologia
(383)
Banki
(379)
BHP
(375)
Rachunkowość zarządcza
(374)
Temat: czas
2001-
(3)
1901-2000
(2)
1989-2000
(2)
Temat: miejsce
Polska
(3)
Gatunek
Podręcznik
(5)
Opracowanie
(3)
Praca zbiorowa
(2)
Monografia
(1)
Podręczniki akademickie
(1)
Dziedzina i ujęcie
Gospodarka, ekonomia, finanse
(5)
Prawo i wymiar sprawiedliwości
(4)
Rolnictwo i leśnictwo
(3)
Medycyna i zdrowie
(2)
Biologia
(1)
Inżynieria i technika
(1)
Kartoteka zagadnieniowa
Organizacja, Zarządzanie i Marketing
(7)
Unia Europejska
(1)
24 wyniki Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
Stan prawny na s. [8].
Bibliogr. przy rozdz. Wykaz norm, wykaz aktów prawnych, netogr. przy niektórych rozdz. Indeks.
Dla studnetów studiów stacjonarnych i niestacjonarnych uniwersytetów przyrodniczych oraz słuchaczy studiów podplomowych z zakresu zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności.
Sygnatura czytelni BMW: VI H 51 (nowy)
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. M 13510 (1 egz.)
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 138085 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Kultura bezpieczeństwa żywności : istota i narzędzia pomiaru / Małgorzata Z. Wiśniewska. - Wydanie 1. - Warszawa : CeDeWu, 2018. - 190 stron : ilustracje ; 24 cm.
Bibliografia na stronach 175-186.
Bezpieczeństwo żywności i jego uwarunkowania Pojęcie bezpieczeństwa i jego wymiary Bezpieczeństwo żywności i łańcucha żywnościowego w świetle zagrożeń Przestępstwa wymierzone w żywność Uwarunkowania prawne bezpieczeństwa żywności Uwarunkowania rynkowe bezpieczeństwa żywności Istota kultury bezpieczeństwa żywności Kultura i klimat bezpieczeństwa Kultura i klimat bezpieczeństwa żywności - podstawy, definicje i zależności Artefakty, normy, wartości i założenia kultury bezpieczeństwa żywności Czynniki decydujące o kulturze bezpieczeństwa żywności Zjawisko i potrzeba „just culture" w kształtowaniu bezpieczeństwa żywności Kształtowanie i pomiar kultury bezpieczeństwa żywności Etapy kształtowania i wdrażania kultury bezpieczeństwa żywności Uwarunkowania kultury bezpieczeństwa żywności Dojrzałość i poziomy kultury bezpieczeństwa żywności - wybrane modele definiowania Przykłady narzędzi pomiaru kultury bezpieczeństwa żywności Kwestionariusz B. Ball z zespołem Kwestionariusz J.A. Neala z zespołem Matryca oceny M. Wrighta z zespołem Kwestionariusz O.A. Ijabadeniyi Kwestionariusz U.F.U.Z. Abidin Macierz L. Jespersen Kwestionariusz E. De Boeck z zespołem Kwestionariusz M. Zabukošek z zespołem Przykłady pomiaru just culture.
Sygnatura czytelni BMW: IX Ł 214 (nowy)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. M 14443 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Bibliogr. przy rozdz.
Patrycja Sowa, Elżbieta Piędel, Monika Wesołowska, Maciej Kluz, Małgorzata Dżugan Antyoksydacyjne i antybakteryjne właściwości wybranych odmian cebuli (Alliumcepa L.) Dorota Grabek-Lejko, Natalia Kocząb, Maciej Kluz, Czesław Puchalski Wpływ fermentacji przez niekonwencjonalne drożdże Hansenula polymorpha na stabil-ność barwników i aktywność antyoksydacyjną soków z buraka czerwonego Przemysław Rożek, Agata Znamirowska, Dorota Kalicka, Katarzyna Szajnar, Małgorzata Pawlos, Piotr Kuźniar Wpływ zastosowanej dawki cytrynianu wapnia na właściwości i dynamikę fermentacji napojów probiotycznych otrzymanych z mleka krowiego Piotr Kuźniar, Joanna Lenik, Józef Gorzelany, Natalia Matłok, Dagmara Migut Zależność wybranych właściwości reologicznych syropów z płatków róży i z owoców róży od ich stężenia Renata Tobiasz-Salach, Edyta Pyrek-Bajcar, Dorota Bobrecka-Jamro Transport żywności w świetle obowiązujących przepisów prawnych Małgorzata Ormian, Anna Augustyńska-Prejsnar, Zofia Sokołowicz Wpływ metod obróbki termicznej i temperatury wewnątrz mięśni na jakość sensoryczną mięsa kur po zakończonym okresie nieśności Robert Warchoł, Renata Tobiasz-Salach, Edyta Pyrek-Bajcar, Dorota Bobrecka-Jamro Walory żywieniowe w diecie człowieka Mariusz Rudy Wpływ przechowywania chłodniczego na skład chemiczny wybranych kiełbas Andrzej Zapałowski Rolnictwo i polityka żywnościowa Ukrainy w kontekście trwającego konfliktu wewnętrznego Maria Czernicka, Grzegorz Zaguła, Marcin Bajcar, Bogdan Saletnik, Czesław Puchalski Migracja glinu oraz zmiany profilu wolnych aminokwasów podczas obróbki termicznej mięsa drobiowego i łososia w folii aluminiowej
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 144331 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej

Deklaracja dostępności