Fiedurek Jan (1950- )
Sortowanie
Źródło opisu
Książki, czasopisma i zbiory specjalne
(6)
Forma i typ
Książki
(6)
Publikacje naukowe
(1)
Dostępność
tylko na miejscu
(7)
dostępne
(2)
Placówka
Wypożyczalnia
(2)
Biblioteka Międzywydziałowa
(6)
Biblioteka WWFiF
(1)
Autor
Berłowski Paweł
(189)
Kotowski Włodzimierz
(179)
Praca zbiorowa
(157)
Skoczylas Zbigniew
(152)
Stiasny Grzegorz
(143)
Fiedurek Jan (1950- )
(-)
Sadlik Ryszard
(142)
Blum Maciej
(140)
Michalski Dariusz
(134)
Majewski Jerzy S
(132)
Lewandowski Maciej
(131)
Etzold Hans-Rüdiger
(120)
Leśniewski Mariusz
(116)
Gewert Marian
(108)
Maruchin Wojciech
(107)
Guryn Halina
(105)
Traczyk Wojciech
(101)
Chalastra Michał
(99)
Kardyś Marta
(97)
Nazwisko Imię
(96)
Marx Karl (1818-1883)
(94)
Berkieta Mateusz
(93)
Tomczak Małgorzata
(93)
Polkowski Sławomir
(92)
Engels Friedrich (1820-1895)
(91)
Kotapski Roman
(91)
Jakubiec Izabela
(90)
Rybicki Piotr
(90)
Krysicki Włodzimierz (1905-2001)
(88)
Teleguj Kazimierz
(88)
Kapołka Maciej
(86)
Mikołajewska Emilia
(84)
Zaborowska Joanna
(81)
Starosolski Włodzimierz (1933- )
(80)
Meryk Radosław
(79)
Piątek Grzegorz
(79)
Rudnicki Bogdan
(79)
Górczyński Robert
(78)
Polit Ryszard
(77)
Mroczek Wojciech
(76)
Kulawik Marta
(74)
Mycielski Krzysztof
(74)
Myszkorowski Jakub
(73)
Konopka Eduard
(71)
Jabłoński Marek
(70)
Walkiewicz Łukasz
(70)
Bielecki Jan (1942-2001)
(69)
Knosala Ryszard (1949- )
(68)
Rajca Piotr (1970- )
(68)
Rymarz Małgorzata
(68)
Walczak Krzysztof
(68)
Wiecheć Marek
(68)
Jabłoński Adam
(67)
Laszczak Mirosław
(66)
Piwko Łukasz
(66)
Wodziczko Piotr
(65)
Dziedzic Zbigniew
(64)
Sidor-Rządkowska Małgorzata
(64)
Żakowski Wojciech (1929-1993)
(64)
Lenin Włodzimierz (1870-1924)
(62)
Pasko Marian
(62)
Włodarski Lech (1916-1997)
(62)
Czakon Wojciech
(61)
Leyko Jerzy (1918-1995)
(61)
Paszkowska Małgorzata
(61)
Jankowski Mariusz
(60)
Kostecka Alicja
(60)
Wróblewski Piotr
(60)
Karpińska Marta
(59)
Próchnicki Wojciech
(59)
Rogala Elżbieta
(59)
Bielecki Maciej
(57)
Gawrońska Joanna
(57)
Jelonek Jakub
(57)
Malkowski Tomasz
(57)
Pilch Piotr
(57)
Rauziński Robert (1933- )
(57)
Ajdukiewicz Andrzej (1939- )
(55)
Cieślak Piotr
(55)
Draniewicz Bartosz
(55)
Godek Piotr
(55)
Osiński Zbigniew (1926-2001)
(55)
Suchodolski Bogdan (1903-1992)
(55)
Jasiński Filip
(54)
Klupiński Kamil
(54)
Kuliński Włodzisław
(54)
Forowicz Krystyna
(53)
Szkutnik Leon Leszek
(52)
Zdanikowski Paweł
(52)
Barowicz Marek
(51)
Wantuch-Matla Dorota
(51)
Trammer Hubert
(50)
Walczak Tomasz
(50)
Watrak Andrzej
(50)
Zgółkowa Halina (1947- )
(50)
Barańska Katarzyna
(49)
Czajkowska-Matosiuk Katarzyna
(49)
Jurlewicz Teresa
(49)
Pikoń Andrzej
(49)
Szargut Jan (1923- )
(49)
Chojnacki Ireneusz
(48)
Rok wydania
2010 - 2019
(4)
2000 - 2009
(2)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(6)
Język
polski
(6)
Temat
Biotechnologia
(3)
Biotechnologia środowiska
(2)
Mikrobiologia przemysłowa
(2)
Odżywianie
(2)
Żywność
(2)
Dietetyka
(1)
Drobnoustroje
(1)
Długowieczność
(1)
Skład chemiczny substancji
(1)
Zdrowe odżywianie
(1)
Gatunek
Podręczniki akademickie
(3)
Opracowanie
(1)
Dziedzina i ujęcie
Chemia
(1)
Medycyna i zdrowie
(1)
Rolnictwo i leśnictwo
(1)
6 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
Bibliogr. przy rozdz.
Dla studentów biotechnologii oraz kierunków pokrewnych (technologii żywności, farmacji, inżynierii chemicznej), a także dla pracowników naukowych i inzynierów zajmujących się techniczną realizacją procesów biotechnologicznych.
Sygnatura czytelni BMW: II Ł 46 (nowy)
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. M 10019 (1 egz.)
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 115638 N (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliogr. przy rozdz. Indeks.
Dla studentów biotechnologii oraz kierunków pokrewnych (technologii żywności, farmacji, inżynierii chemicznej), a także dla pracowników naukowych i inżynierów zajmujących się techniczną realizacją procesów biotechnologicznych.
Sygnatura czytelni BMW: II Ł 87 (nowy)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. M 14317 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Bibliogr. s. [181]-213. Netogr. s. 213-214.
Do studentów mikrobiologii, biotechnologii, technologii żywności oraz kierunków medycznych, jak również pracowników naukowych zajmujących sie podobną problematyką, ale także do wszystkich zainteresowanych własnym zdrowiem.
Sygnatura czytelni BMW: II Ł 80 (nowy)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. M 13877 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Bibliogr. przy rozdz. Netogr. przy niektórych rozdz.
Dla studentów biotechnologii oraz kierunków pokrewnych, a także dla młodych pracowników naukowych rozpoczynających pracę w jednostkach badawczych i produkcyjnych.
Sygnatura czytelni BMW: II Ł 72 (nowy)
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. M 13519 (1 egz.)
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 138720 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Bibliogr. s. [205]-209.
Sygnatura czytelni BMW: IX Ł 228 (nowy)
Sygnatura czytelni BWF: VIII B 18
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 117324 N (1 egz.)
Biblioteka WWFiF
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. F 4477 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Bibliografia, netografia na stronach [229]-246.
Zwyczaje żywieniowe ludzi pierwotnych Równowaga ekologiczna w organizmie człowieka - aspekty zdrowotne probiotyków i prebiotyków Różnorodność mikroorganizmów w organizmie człowieka Zmiany bioróżnorodności i ich konsekwencje Mechanizmy ekologicznych zależności między drobnoustrojami oraz między nimi a organizmem człowieka Równowaga hormonalna w organizmie człowieka Wpływ równowagi kwasowo-zasadowej na stan zdrowia organizmu.... Potencjał oksydacyjny a zdrowie człowieka Równowaga energetyczna organizmu człowieka Równowaga wodno-elektrolitowa w organizmie człowieka Składniki żywności w profilaktyce przeciwnowotworowej Antyoksydanty pokarmowe Dieta w profilaktyce nowotworów Pierwiastki o właściwościach przeciwnowotworowych Naturalne substancje o działaniu przeciwnowotworowym Zalecenia dietetyczne w niektórych schorzeniach Potencjalne zagrożenia wynikające z interakcji leków z pożywieniem Termiczne sposoby utrwalania żywności i ich wpływ na jej wartość odżywczą Napoje energetyzujące - korzyści i potencjalne zagrożenia Naturalne składniki spożywcze usprawniające pracę mózgu Wybrane aspekty żywienia spersonalizowanego Wartość odżywcza oraz właściwości zdrowotne grzybów Skutki istnienia biorytmów oraz ich zaburzeń dla organizmu człowieka Żywność modyfikowana genetycznie - korzyści i potencjalne zagrożenia Zafałszowania żywności a bezpieczeństwo konsumentów W obliczu wybranych skażeń środowiskowych - w trosce o przyszłe pokolenia Zagrożenia zdrowia spowodowane wybranymi skażeniami żywności Pestycydy - ogólna charakterystyka Metale ciężkie Związki azotu Niebezpieczne substancje zawarte w żywności i lekach Ekologiczne uwarunkowania różnic w zawartości składników mineralnych i ich wpływ na zdrowie człowieka
Sygnatura czytelni BMW: IX M 55 (nowy)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. M 15277 N (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej

Deklaracja dostępności