Kowalska Aleksandra (ekonomia)
Sortowanie
Źródło opisu
Książki, czasopisma i zbiory specjalne
(2)
Forma i typ
Książki
(2)
Publikacje naukowe
(2)
Dostępność
dostępne
(2)
tylko na miejscu
(1)
Placówka
Wypożyczalnia
(2)
Biblioteka Międzywydziałowa
(1)
Autor
Berłowski Paweł
(189)
Kotowski Włodzimierz
(179)
Praca zbiorowa
(157)
Skoczylas Zbigniew
(152)
Stiasny Grzegorz
(143)
Kowalska Aleksandra (ekonomia)
(-)
Sadlik Ryszard
(142)
Blum Maciej
(140)
Michalski Dariusz
(134)
Majewski Jerzy S
(132)
Lewandowski Maciej
(131)
Etzold Hans-Rüdiger
(120)
Leśniewski Mariusz
(116)
Gewert Marian
(108)
Maruchin Wojciech
(107)
Guryn Halina
(105)
Traczyk Wojciech
(101)
Chalastra Michał
(100)
Kardyś Marta
(97)
Nazwisko Imię
(96)
Marx Karl (1818-1883)
(94)
Berkieta Mateusz
(93)
Tomczak Małgorzata
(93)
Kotapski Roman
(92)
Polkowski Sławomir
(92)
Engels Friedrich (1820-1895)
(91)
Jakubiec Izabela
(90)
Rybicki Piotr
(90)
Krysicki Włodzimierz (1905-2001)
(88)
Teleguj Kazimierz
(88)
Kapołka Maciej
(86)
Mikołajewska Emilia
(84)
Zaborowska Joanna
(81)
Starosolski Włodzimierz (1933- )
(80)
Meryk Radosław
(79)
Piątek Grzegorz
(79)
Rudnicki Bogdan
(79)
Górczyński Robert
(78)
Polit Ryszard
(77)
Mroczek Wojciech
(76)
Mycielski Krzysztof
(75)
Kulawik Marta
(74)
Myszkorowski Jakub
(73)
Konopka Eduard
(71)
Jabłoński Marek
(70)
Walkiewicz Łukasz
(70)
Bielecki Jan (1942-2001)
(69)
Knosala Ryszard (1949- )
(68)
Rajca Piotr (1970- )
(68)
Rymarz Małgorzata
(68)
Walczak Krzysztof
(68)
Wiecheć Marek
(68)
Jabłoński Adam
(67)
Laszczak Mirosław
(66)
Piwko Łukasz
(66)
Wodziczko Piotr
(65)
Dziedzic Zbigniew
(64)
Sidor-Rządkowska Małgorzata
(64)
Żakowski Wojciech (1929-1993)
(64)
Lenin Włodzimierz (1870-1924)
(62)
Pasko Marian
(62)
Włodarski Lech (1916-1997)
(62)
Czakon Wojciech
(61)
Leyko Jerzy (1918-1995)
(61)
Paszkowska Małgorzata
(61)
Jankowski Mariusz
(60)
Kostecka Alicja
(60)
Wróblewski Piotr
(60)
Karpińska Marta
(59)
Próchnicki Wojciech
(59)
Rogala Elżbieta
(59)
Bielecki Maciej
(57)
Gawrońska Joanna
(57)
Jelonek Jakub
(57)
Malkowski Tomasz
(57)
Pilch Piotr
(57)
Rauziński Robert (1933- )
(57)
Ajdukiewicz Andrzej (1939- )
(55)
Cieślak Piotr
(55)
Draniewicz Bartosz
(55)
Godek Piotr
(55)
Osiński Zbigniew (1926-2001)
(55)
Suchodolski Bogdan (1903-1992)
(55)
Jasiński Filip
(54)
Klupiński Kamil
(54)
Kuliński Włodzisław
(54)
Forowicz Krystyna
(53)
Szkutnik Leon Leszek
(52)
Zdanikowski Paweł
(52)
Barowicz Marek
(51)
Trammer Hubert
(51)
Wantuch-Matla Dorota
(51)
Walczak Tomasz
(50)
Watrak Andrzej
(50)
Zgółkowa Halina (1947- )
(50)
Barańska Katarzyna
(49)
Czajkowska-Matosiuk Katarzyna
(49)
Jurlewicz Teresa
(49)
Pikoń Andrzej
(49)
Szargut Jan (1923- )
(49)
Chojnacki Ireneusz
(48)
Rok wydania
2010 - 2019
(2)
Okres powstania dzieła
2001-
(2)
Kraj wydania
Polska
(2)
Język
polski
(2)
Temat
Bezpieczeństwo żywności
(1)
Gospodarka żywnościowa
(1)
Jakość usług
(1)
Jakość żywności
(1)
Prawo żywnościowe
(1)
Przemysł rolno-spożywczy
(1)
Unia Europejska (UE)
(1)
Żywność
(1)
Temat: czas
2001-
(2)
Temat: miejsce
Polska
(2)
Gatunek
Monografia
(2)
Praca zbiorowa
(1)
Dziedzina i ujęcie
Gospodarka, ekonomia, finanse
(2)
Prawo i wymiar sprawiedliwości
(1)
Zarządzanie i marketing
(1)
2 wyniki Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ekonomiczne problemy fałszowania żywności : instrumenty przeciwdziałania / Aleksandra Kowalska. - Stan prawny na dzień 1 lipca 2018 r. - Lublin : Wydawnictwo Uniwersytetu Marii Curie-Skłodowskiej, 2019. - 299 stron : ilustracje, wykresy ; 24 cm.
Informacje o stanie prawnym we wprowadzeniu.
Bibliografia, netografia na stronach 275-299.
Przesłanki oddziaływania państwa na gospodarkę żywnościową Ewolucja poglądów w teorii ekonomii na temat relacji państwa i rynku Nieskuteczność rynku przy rozwiązywaniu kwestii dostarczania dóbr publicznych oraz specyficzne cechy gospodarki żywnościowej Współczesne uwarunkowania funkcjonowania rynku rolno-żywnościowego . Powszechne szukanie okazji do zysku za pomocą manipulacji i oszustwa oraz egoizm jednostek ekonomicznych . Globalizacja oraz dominacja opcji liberalnych w polityce gospodarczej Food integrity. Stosowanie uczciwych praktyk w branży rolno-spożywczej Fundamentalne kwestie food integrity Czynniki warunkujące zapewnienie food integrity . Główne problemy food integrity . Jakość i bezpieczeństwo żywności (food quality and safety Identyfikowalność żywności (food traceability) Oszustwa żywnościowe (foodfraud) i inne patologie na rynku i żywności Fałszowanie żywności (food adulteration) a jej autentyczność (food authenticity) Rozwiązania systemowe służące prewencji i walce z fałszowaniem żywności Sankcje za wprowadzenie do obrotu żywności zafałszowanej - narzędzia w rękach IJHAR-S i IH w świetle regulacji prawnych Europejskie systemy komunikacji między instytucjami urzędowej kontroli żywności (RASFF, EU FFN & AAC, EUROPHYT, TRACES Zalecenia dotyczące systemów zarządzania obejmujących celowe zagrożenia bezpieczeństwa żywności Naruszenia prawa żywnościowego w obszarze zafałszowań. Szczególny przypadek branży mięsnej Źródła danych i metody badawcze Uzasadnienie wyboru do badań branży mięsnej (research rationale) Praktyki fałszowania mięsa i przetworów mięsnych - wyniki badań i dyskusja Wyzwania dla państwa w zakresie przeciwdziałania zafałszowaniom żywności Polityka bezpieczeństwa żywności w UE Przeciwdziałanie i łagodzenie skutków zafałszowań żywności w ujęciu modelowym
Sygnatura czytelni BMW: IX Ł 220
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. M 14747 (1 egz.)
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 147946 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Bibliografia, netografia przy rozdziałach.
CZYNNIKI KSZTAŁTUJĄCE NOWĄ JAKOŚĆ USŁUG Agnieszka Bieńkowska, Paweł Bieńkowski Otoczenie i zmiany w laboratoriach badawczych funkcjonujących w Polsce - wyniki badań empirycznych Agnieszka Fołtyn Badanie opinii pacjentów na temat jakości oferowanych usług medycznych w stacjonarnym oddziale psychiatrycznym Karolina Jasińska Marketing promocji towaru w sieci sprzedaży detalicznej na podstawie diagramu blueprint Agnieszka Kister, Viktoriia Vovk Ocena jakości usług medycznych - aktualne problemy badawcze w świetle doświadczeń międzynarodowych Alina Śmiłowska Projektowanie nowej jakości usług w procesie zarządzania przez wartości na przykładzie analizy ścieżki klienta w sklepie tradycyjnym Aleksandra Ziarkiewicz, Patryk Feliczek Działania doskonalące jakość wyrobów medycznych zainicjowane postępowaniem reklamacyjnym WPŁYW JAKOŚCI USŁUG NA SATYSFAKCJĘ KLIENTÓW Kamil Berliński, Janusz B. Berdowski Możliwości doskonalenia systemu organizacji sprzedaży w sklepie „Delikatesy" - studium przypadku Benedykt Bober Skuteczność sieci szpitali publicznych w kontekście budowy organizacji zrównoważonej Marek Bugdol Kary wymierzane pracownikom za złą jakość produktów i usług Aneta Kucińska-Landwójtowicz, Regina Mazurek Uwarunkowania działania systemu sugestii w przedsiębiorstwie produkcyjnym - studium przypadku Bartłomiej Suchodolski Subwencja ogólna a jakość usług świadczonych przez powiat na przykładzie powiatu łukowskiego Anna Szeliga-Duchnowska Osobiste doświadczenia a ocena zachowań kontrproduktywnych na przykładzie policji Aneta Szumicka Inspekcje przedzaładunkowe jako jeden z elementów ochrony konsumentów i budowania zadowolenia wśród odbiorców finalnych opakowań jednostkowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością KONSEKWENCJE NOWEJ JAKOŚCI USŁUG Tadeusz Borys Egocentryczne i ponadegocentryczne tendencje w konsumpcji Małgorzata Krajewska-Nieckarz Rozwój zawodowy pracowników w nowych typach organizacji Teresa Nowogródzka Rozważania teoretyczne na temat rozwoju zarządzania zasobami ludzkimi w organizacji XXI wieku Adam Skrzypek, Marcin Sudoł Uwarunkowania i konsekwencje nowej jakości infrastruktury drogowej w Polsce Elżbieta A. Studzińska Wpływ jakości usług bankowych na satysfakcję klientów Wioletta Wereda, Dariusz Prokopowicz Bieżące i perspektywiczne cele prorodzinnej polityki społecznej opartej na programie „Rodzina 500 plus" Łukasz Wojtowicz, Małgorzata Lotko, Aleksander Lotko Poziom i wielowymiarowość kompetencji cyfrowych osób bezrobotnych w subregionie radomskim Bartłomiej Zinczuk Wybrane przejawy mobbingu w opinii kobiet zatrudnionych w polskich przedsiębiorstwach w świetle wyników badań własnych
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 145335 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej

Deklaracja dostępności