Suplementy diety
Sortowanie
Źródło opisu
Książki, czasopisma i zbiory specjalne
(24)
Forma i typ
Książki
(14)
Artykuły
(10)
Publikacje fachowe
(2)
Poradniki i przewodniki
(1)
Publikacje dydaktyczne
(1)
Publikacje naukowe
(1)
Dostępność
tylko na miejscu
(12)
dostępne
(8)
nieokreślona
(1)
Placówka
Wypożyczalnia
(9)
Biblioteka Międzywydziałowa
(1)
Biblioteka WWFiF
(10)
Magazyn
(1)
Autor
Zając Adam
(4)
Brzozowska-Wicherek Ewa
(2)
Zep Wojciech
(2)
Badora Aleksandra (1964- )
(1)
Błecha Krzysztof
(1)
Chudzik Michał
(1)
Delavier Frédéric
(1)
Duda Henryk
(1)
Gundill Michael
(1)
Górska Barbara
(1)
Gębczyński Piotr
(1)
Hryniewiecka Ewa (nauki medyczne)
(1)
Ihnatowicz Paulina
(1)
Jagiełło Władysław
(1)
Jarosz Mirosław
(1)
Jaskólski Edward
(1)
Jaworska Grażyna (technologia żywności)
(1)
Kalina Roman Maciej
(1)
Kruszewski Marek
(1)
Książek-Czekaj Agnieszka
(1)
Michalczyk Małgorzata (kultura fizyczna)
(1)
Obrzut Magdalena
(1)
Pikor-Półtorak Anna
(1)
Rogala Marcin
(1)
Skałecki Andrzej
(1)
Spattini Massimo
(1)
Słoma-Krześlak Małgorzata
(1)
Wawer Iwona
(1)
Woźniak Leszek (1955- )
(1)
Zbrońska Izabela
(1)
Zydek Grzegorz
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(10)
2010 - 2019
(9)
2000 - 2009
(5)
Okres powstania dzieła
2001-
(14)
Kraj wydania
Polska
(24)
Język
polski
(24)
Odbiorca
Diabetolodzy
(1)
Dietetycy
(1)
Szkoły wyższe
(1)
Temat
Budownictwo
(2412)
Zarządzanie
(2038)
Matematyka
(1930)
Elektrotechnika
(1896)
Przedsiębiorstwa
(1790)
Suplementy diety
(-)
Fizyka
(1535)
Informatyka
(1502)
Maszyny
(1228)
Fizjoterapia
(1175)
Wytrzymałość materiałów
(1158)
Ochrona środowiska
(1023)
Sport
(1013)
Turystyka
(953)
Elektronika
(946)
Ekonomia
(932)
Mechanika
(932)
Automatyka
(916)
Język angielski
(874)
Samochody
(867)
Rachunkowość
(821)
Chemia
(808)
Rehabilitacja
(800)
Polska
(791)
Gospodarka
(778)
Komunikacja marketingowa
(761)
Technika
(743)
Konstrukcje budowlane
(727)
Wychowanie fizyczne
(725)
Przemysł
(723)
Prawo pracy
(712)
Piłka nożna
(709)
Unia Europejska
(699)
Transport
(673)
Elektroenergetyka
(667)
Marketing
(638)
Architektura
(637)
Innowacje
(621)
Naprężenia i odkształcenia
(615)
OZE
(606)
Programowanie (informatyka)
(590)
Trening
(586)
Energetyka
(585)
Programy komputerowe
(585)
Technologia chemiczna
(567)
Rolnictwo
(556)
Biomasa
(543)
Analiza numeryczna
(532)
Prawo
(524)
Odnawialne źródła energii
(520)
Sterowanie
(520)
Komputery
(517)
Materiałoznawstwo
(517)
Produkcja
(517)
Symulacja
(516)
Inwestycje
(508)
Praca
(504)
Zarządzanie jakością
(497)
Zarządzanie zasobami ludzkimi (HRM)
(496)
Analiza matematyczna
(495)
Dzieci
(492)
Energia elektryczna
(489)
Urbanistyka
(488)
Materiały budowlane
(482)
Logistyka gospodarcza
(480)
Rynek pracy
(474)
Finanse
(468)
Maszyny elektryczne
(468)
Przedsiębiorstwo
(468)
Szkolnictwo wyższe
(468)
Psychologia
(467)
Modele matematyczne
(465)
Internet
(464)
Metale
(462)
Nauka
(456)
Marketing internetowy
(453)
Systemy informatyczne
(448)
Statystyka matematyczna
(447)
Języki programowania
(433)
Skrawanie
(432)
Reklama
(431)
Rehabilitacja medyczna
(429)
Mechanika budowli
(425)
Działalność gospodarcza
(422)
Organizacja
(417)
Telekomunikacja
(413)
Metrologia
(412)
Pedagogika
(410)
Drgania
(409)
Trener
(406)
Ubezpieczenia społeczne
(394)
Controlling
(392)
Optymalizacja
(392)
Historia
(388)
Filozofia
(385)
Podatki
(385)
Statystyka
(384)
Socjologia
(383)
Banki
(379)
BHP
(375)
Rachunkowość zarządcza
(374)
Temat: czas
2001-
(2)
1901-
(1)
1901-2000
(1)
1989-2000
(1)
Temat: miejsce
Polska
(1)
Gatunek
Artykuł z czasopisma naukowego
(9)
Opracowanie
(2)
Podręcznik
(2)
Materiały konferencyjne
(1)
Poradnik
(1)
Wydawnictwa popularne
(1)
Dziedzina i ujęcie
Medycyna i zdrowie
(9)
Kultura fizyczna i sport
(6)
Gospodarka, ekonomia, finanse
(1)
Kulinaria
(1)
Prawo i wymiar sprawiedliwości
(1)
Kartoteka zagadnieniowa
Kultura Fizyczna
(9)
Organizacja, Zarządzanie i Marketing
(1)
24 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 138750 N (1 egz.)
Biblioteka WWFiF
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. F 7497 (1 egz.)
Brak okładki
Artykuł
W koszyku
Bibliografia na stronach 00-00
Kartoteka zagadnieniowa: Kultura Fizyczna
Brak okładki
Artykuł
W koszyku
Bibliografia na stronach 00-00
Kartoteka zagadnieniowa: Kultura Fizyczna
Książka
W koszyku
Bibliografia na stronach 395-401 i przy niektórych rozdziałach.
Adam Zając, Artur Gołaś ŻYWIENIOWE ZAGROŻENIA WSPÓŁCZESNEGO CZŁOWIEKA JAK WYŻYWIĆ GATUNEK LUDZKI PRAWDY NA TEMAT ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH UCHODZĄCYCH ZA ZDROWE CZŁOWIEK SKŁADOWISKIEM ŚWIATOWYCH ODPADÓW NAJWIĘKSZE MITY NA TEMAT ZDROWEGO ODŻYWIANIA Twój DRUGI MÓZG WSZECHOBECNE TRUCIZNY KRYJĄCE SIĘ W NASZYM POKARMIE Grzegorz Zydek ŻYWIENIE A LUDZKI GENOM - PALEODIETA Stanisław Poprzęcki METABOLIZM WYSIŁKOWY MIĘŚNIE SZKIELETOWE - STRUKTURA I FUNKCJA MECHANIZM SKURCZU MIĘŚNIA POPRZECZNIE PRĄŻKOWANEGO PODSTAWOWE SYSTEMY ENERGETYCZNE FIZJOLOGICZNE ZNACZENIE POTRENINGOWYCH ZMIAN METABOLICZNYCH W MIĘŚNIACH SZKIELETOWYCH OGÓLNE ASPEKTY REGULACJI METABOLIZMU UDZIAŁ HORMONÓW W METABOLIZMIE WYSIŁKOWYM REGULACJA AKTYWNOŚCI ENZYMATYCZNEJ Małgorzata Michalczyk, Grzegorz Zydek WĘGLOWODANY - CHARAKTERYSTYKA I ICH ROLA W WYSIŁKU FIZYCZNYM RODZAJE WĘGLOWODANÓW I ICH ZNACZENIE REKOMENDACJE DO ZAWARTOŚCI WĘGLOWODANÓW W DIECIE ŹRÓDŁA WĘGLOWODANÓW TRAWIENIE WĘGLOWODANÓW WĘGLOWODANY A WYSIŁEK FIZYCZNY PRZEDWYSIŁKOWE I POWYSIŁKOWE SPOŻYCIE WĘGLOWODANÓW OGÓLNE ZASADY SPOŻYWANIA WĘGLOWODANÓW Małgorzata Michalczyk, Grzegorz Zydek TŁUSZCZE - CHARAKTERYSTYKA I ICH ROLA W WYSIŁKU FIZYCZNYM RODZAJE TŁUSZCZÓW I ICH ZNACZENIE REKOMENDACJE DO ZAWARTOŚCI TŁUSZCZÓW W DIECIE ŹRÓDŁA TŁUSZCZÓW TRAWIENIE TŁUSZCZÓW TŁUSZCZE A WYSIŁEK FIZYCZNY TŁUSZCZ JAKO ŹRÓDŁO ENERGII W SPOCZYNKU I PODCZAS WYSIŁKU OGÓLNE ZASADY SPOŻYWANIA TŁUSZCZÓW Małgorzata Michalczyk, Grzegorz Zydek BIAŁKA - CHARAKTERYSTYKA I ICH ROLA W WYSIŁKU FIZYCZNYM RODZAJE BIAŁEK I ICH ZNACZENIE REKOMENDACJE DO ZAWARTOŚCI BIAŁKA W DIECIE ŹRÓDŁA BIAŁKA TRAWIENIE BIAŁEK W PRZEWODZIE POKARMOWYM BIAŁKA A WYSIŁEK FIZYCZNY ZAPOTRZEBOWANIE NA BIAŁKO U OSÓB AKTYWNYCH FIZYCZNIE OGÓLNE ZASADY SPOŻYWANIA BIAŁEK Adam Zając, Artur Gołaś, Lucjan Langner PŁYNY - RODZAJE I ICH ROLA W NAWADNIANIU ORGANIZMU RÓWNOWAGA WODNA HYPONATREMIA OPRÓŻNIANIE ŻOŁĄDKA Z PŁYNÓW A WYSIŁEK FIZYCZNY OPRÓŻNIANIE ŻOŁĄDKA I SKŁAD PŁYNÓW WPŁYW CZYNNOŚCI PRZEWODU POKARMOWEGO NA UZUPEŁNIANIE STRAT WODY WODY PITNE I ICH WPŁYW NA ORGANIZM CZŁOWIEKA Małgorzata Michalczyk, Grzegorz Zydek WITAMINY I MINERAŁY - CHARAKTERYSTYKA I ICH ROLA W WYSIŁKU FIZYCZNYM OGÓLNA CHARAKTERYSTYKA WITAMIN I MINERAŁÓW WITAMINY MINERAŁY JAKOŚĆ PREPARATÓW WITAMINOWO-MINERALNYCH Małgorzata Michalczyk ANTYOKSYDANTY, WOLNE RODNIKI, STRES OKSYDACYJNY REAKTYWNE FORMY TLENU - RFT STRES OKSYDACYJNY OBRONA ANTYOKSYDACYJNA FlTOCHEMIKALIA Piotr Kaczka SUPLEMENTY DIETY DLA SPORTOWCÓW I OSÓB AKTYWNYCH FIZYCZNIE POTENCJAŁ OSOBY TRENUJĄCEJ KLASYFIKACJA SUPLEMENTÓW DIETY ODŻYWKI WYSOKOBIAŁKOWE PRODUKTY AMINOKWASOWE ODŻYWKI WĘGLOWODANOWE ODŻYWKI WĘGLOWODANOWO-BIAŁKOWE ZDROWE TŁUSZCZE PRODUKTY Z KREATYNĄ PRODUKTY PRZEDTRENINGOWE (PREWORKOUT STACKS) PRODUKTY MODULUJĄCE POZIOM HORMONÓW („BOOSTERY TESTOSTERONU") SUPLEMENTY WSPOMAGAJĄCE REDUKCJĘ TKANKI TŁUSZCZOWEJ PRODUKTY PROZDROWOTNE Małgorzata Michalczyk WYBRANE SUBSTANCJE DODATKOWE STOSOWANE W PRODUKCJI SUPLEMENTÓW DIETY Grzegorz Zydek ANALIZA I PROGRAMOWANIE DIETY SPORTOWCÓW ISTOTA OCENY SKŁADU ILOŚCIOWEGO I JAKOŚCIOWEGO DIETY SPORTOWCÓW ANALIZA DIETY I SUPLEMENTACJI - NA PRZYKŁADZIE ZAWODNIKA UPRAWIAJĄCEGO BIEGI PRZEZ PŁOTKI NA 400 M Grzegorz Zydek DIETA I SUPLEMENTACJA W WYBRANYCH DYSCYPLINACH SPORTU PERSONALIZACJA DIETY SPORTOWCÓW PRZYKŁADOWE ROZWIĄZANIA DIETETYCZNO-SUPLEMENTACYJNE W RÓŻNYCH DYSCYPLINACH SPORTU IW TRENINGU REKREACYJNYM Grzegorz Zydek DIETA I SUPLEMENTACJA MŁODEGO SPORTOWCA ZAPOTRZEBOWANIE ENERGETYCZNO-ODŻYWCZE MŁODEGO SPORTOWCA ZAPOTRZEBOWANIE NA PŁYNY MŁODEGO SPORTOWCA Adam Zając, Artur Gołaś, Miłosz Czuba DIETA I SUPLEMENTACJA PODCZAS TRENINGU WYSOKOGÓRSKIEGO MASA I SKŁAD CIAŁA PODCZAS TRENINGU WYSOKOGÓRSKIEGO NAWODNIENIE ORGANIZMU PODCZAS TRENINGU WYSOKOGÓRSKIEGO REKOMENDACJE DO SPOŻYCIA WĘGLOWODANÓW ANTYOKSYDANTY ZASOBY ŻELAZA WITAMINA D WYKORZYSTANIE SUBSTANCJI ALKALIZUJĄCYCH Małgorzata Michalczyk DIETOTERAPIA W WYBRANYCH CHOROBACH O PODŁOŻU METABOLICZNYM I IMMUNOLOGICZNYM ŻYWIENIE W WYBRANYCH CHOROBACH O PODŁOŻU METABOLICZNYM ŻYWIENIE W WYBRANYCH CHOROBACH O PODŁOŻU IMMUNOLOGICZNYM Adam Zając, Artur Gołaś DIETETYCZNO-TRENINGOWE METODY WALKI Z NADWAGĄ I OTYŁOŚCIĄ KRYTERIA I KLASYFIKACJA NADWAGI I OTYŁOŚCI ROLA DIET W PROCESIE REDUKOWANIA MASY CIAŁA I TKANKI TŁUSZCZOWEJ ROLA ĆWICZEŃ ODCHUDZAJĄCYCH W PROCESIE REDUKOWANIA MASY CIAŁA I TKANKI TŁUSZCZOWEJ WYZNACZANIE STREF WYSIŁKOWYCH WYBRANE METODY TRENINGOWE KSZTAŁTUJĄCE WYTRZYMAŁOŚĆ I SIŁĘ MIĘŚNIOWĄ Jakub Chycki KURACJE HORMONALNE W STRATEGII ODCHUDZAJĄCEJ I ODMŁADZAJĄCEJ (PRZECIWSTARZENIOWEJ) PROCES STARZENIA SIĘ STRUKTURA CHEMICZNA I MECHANIZM WYDZIELANIA GH REGULACJA OSI NEUROENDOKRYNNEJ GH ZMIENNOŚĆ UWALNIANIA GH w ROZWOJU ONTOGENETYCZNYM WŁAŚCIWOŚCI I MECHANIZM UWALNIANIA TESTOSTERONU TERAPIE MEDYCZNE I KURACJE UZUPEŁNIAJĄCE RHGH, T I IGF-1 WPŁYW GH i T NA PARAMETRY MORFOLOGICZNE GH I T A UKŁAD SERCOWO-NACZYNIOWY WPŁYW GH i T NA KONDYCJĘ UKŁADU KOGNITYWNEGO WSKAZANIA I STRATEGIE KIERUNKOWYCH KURACJI HORMONALNYCH RHGH I T OBJAWY NIEPOŻĄDANE KURACJI RHGH I T GH A MÓZG STANDARDY TERAPII MONITOROWANEJ ALGORYTM POSTĘPOWANIA W PRZECIWSTARZENIOWEJ TERAPII GH Daniela Kurczabińska-Luboń ZABURZENIA MIKROBIOMU U OSÓB AKTYWNYCH. ZNACZENIE TERAPII PROBIOTYCZNYCH W SPORCIE Aneta Sobczak, Anna Adamczyk NUTRIGENETYKA, NUTRIGENOMIKA I EPIGENETYKA W ŻYWIENIU CZŁOWIEKA NUTRIGENETYKA NUTRIGENOMIKA, NUTRIGENETYKA, EPIGENETYKA - ZNAKI PRZYSZŁOŚCI CHOROBY DIETOZALEŻNE O UDOWODNIONYM ZWIĄZKU Z GENAMI Bożena Boruta-Gojny PSYCHODIETETYKA - WYBRANE ZAGADNIENIA UWARUNKOWANIA PSYCHOLOGICZNE, ZACHOWAŃ ŻYWIENIOWYCH KSZTAŁTOWANE I UTRWALANE W STRUKTURZE OSOBOWOŚCI UWARUNKOWANIA ANTROPOLOGICZNE I KULTUROWE ŻYWIENIA ZABURZENIA ODŻYWIANIA A ZABURZENIA EMOCJONALNE I CHOROBY PSYCHICZNE (FOOD-MOOD CONNECTION) PSYCHOLOGICZNE STEROWANIE ZMIANĄ SPOSOBU ŻYWIENIA Miłosz Czuba MASA I SKŁAD CIAŁA A ZDROWIE I WYDOLNOŚĆ FIZYCZNA SKŁAD CIAŁA W SPORCIE SKŁAD CIAŁA A MOŻLIWOŚCI WYSIŁKOWE ZAWARTOŚĆ TKANKI TŁUSZCZOWEJ W ORGANIZMIE OSÓB NIETRENUJĄCYCH I TRENUJĄCYCH DEFINICJE I KLASYFIKACJE OTŁUSZCZENIA ORGANIZMU METODY POMIARU SKŁADU CIAŁA Małgorzata Michalczyk DIAGNOSTYKA LABORATORYJNA W DIETETYCE
Sygnatura czytelni BWF: VIII C 32
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka WWFiF
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 145152 LE (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej

Deklaracja dostępności